AIDS prenos

asdasdasdasd

ďakujem moc za odpovede, celkom ste ma potešili. Pravdou je že som si informacie hľadal a niekoľko krat prečital, ale istota je istota, chcel som sa informovať o konkretnom pripade. Ku kontaktu došlo večer a tiež si z toho večera už moc nepamatam :D. Pamatam si podanie ruky naznamej osobe a nasledne spominane akne. Ohľadom toho hiv a aids ani neviem prečo som si to zamenil, ale celkom to na mňa dneska doľahlo

Agnes989

Áno hiv a aids je rozdiel. asdasdasdasd je dobre že sa zaujímaš o túto chorobu a jej možný prenos, treba byť informovaní aby sme vedeli, ako sa jej vyhnúť. Ale tiež netreba sa báť ľudí, ktorí to majú, pokiaľ s nimi prichádzaš do bežného kontaktu, tak ľahko sa to určite neprenáša. Skús si o tom niečo vygoogliť, na internete nájdeš o tom kopu informácií, viac ako vždy na českých weboch.

Agnes989

Vírus HIV na vzduchu veľmi rýchlo hynie, preto podaním ruky by si sa vedel nakaziť len vtedy, ak by ste mali na nich obaja krvácajúce rany. S tou kožnou chorobou celkom nechápem ako to myslíš.

Noelani

nie s dotykom sa nenakazis, pokial nemas otvorenu ranu ktora ti krvaca sa ti dostala nakazena krv na tvoju ranu inak s bozkavanim, hladkanim, dotykom sa nenakazis