Dobrý deň, už dlhšie ma zaujima otazka či je možne nakaziť sa týmto virusom dotykom ruky s nakazenou osobou, podanie rúk, na ktorých mohla mať táto osoba krv a ine telesne tekutiny a okrem nich aj kožnu chorobu a nasledne dotykanie sa pleti a vytlačanie akne?
AIDS prenos
ďakujem moc za odpovede, celkom ste ma potešili. Pravdou je že som si informacie hľadal a niekoľko krat prečital, ale istota je istota, chcel som sa informovať o konkretnom pripade. Ku kontaktu došlo večer a tiež si z toho večera už moc nepamatam :D. Pamatam si podanie ruky naznamej osobe a nasledne spominane akne. Ohľadom toho hiv a aids ani neviem prečo som si to zamenil, ale celkom to na mňa dneska doľahlo
Áno hiv a aids je rozdiel. asdasdasdasd je dobre že sa zaujímaš o túto chorobu a jej možný prenos, treba byť informovaní aby sme vedeli, ako sa jej vyhnúť. Ale tiež netreba sa báť ľudí, ktorí to majú, pokiaľ s nimi prichádzaš do bežného kontaktu, tak ľahko sa to určite neprenáša. Skús si o tom niečo vygoogliť, na internete nájdeš o tom kopu informácií, viac ako vždy na českých weboch.
musim vsak dodat ze hiv a aids je obrovsky rozdiel a vela ludi si to aj myli, zialbohu :/
Vírus HIV na vzduchu veľmi rýchlo hynie, preto podaním ruky by si sa vedel nakaziť len vtedy, ak by ste mali na nich obaja krvácajúce rany. S tou kožnou chorobou celkom nechápem ako to myslíš.
nie s dotykom sa nenakazis, pokial nemas otvorenu ranu ktora ti krvaca sa ti dostala nakazena krv na tvoju ranu inak s bozkavanim, hladkanim, dotykom sa nenakazis