Dobry den!
Chcela by som sa opytat, ci je tu niekto, kto vie, co je potrebne pre vystupenie z cirkvi. Pocula som, ze clovek musi ist na farnost, v ktorej bol krsteny a tam poziadat o akysi formular, blabla, ale to je trochu komplikovane, pretoze moj otec, ktory chce tiez vystupit, bol krsteny v Piestanoch, teraz byvame na vychode Slovenska, a teda trepat sa kvoli tomu cez celu republiku neprichadza do uvahy, prinajmensom kvoli praci. Da sa to vybavit aj elektronickou formou? Ak ano, obdrzime nejaky doklad o tom, ze sme z RKC aj skutocne vyluceni?
Za vsetky odpovede vopred dakujem.
Vystúpenie z cirkvi
ale su ako male deti lebo ked xcem vystupit a nevies kde si bol pokrsteny tak ta neexkomunikuju...
0vecka no ved to je len dobre ci? :D
niekde som videl nejaky scan ze katolici nedovolia nikomu vystupit... ak xce vystupit tak ho okamzite exkomunikuju ;)
Chretienne, ďakujem, že si si našla čas a napísala mi o svojej viere. :o) )
oprava...2000rokmi .Jedna nula mi tam klikla navyše :)
Niamey......v Biblii homosexuály spomenutý niesu :)
.Tá kniha bola spísná pred 20000rokmi,nie teraz :) A navyse mnoho ludí si neuvedomuje,že to bolo akesi "prve morálne učenie " tých ludí v tom období.Dnes mame predsa advokátov,zakony,policiu ,psychologov,vedcov ,lekárov-čo všetko vtedy nebolo alebo len "klíčilo ".Ved ešte len pred 50 rokmi sa schozofrenia liečila tak,že človeku navrtali do oka dieru aby mu "posadnutost " vyfučalo z mozgu a ludia verili tomu ,že to aj POMAHA.Ci a ako dlho pacient prežil,je už otázne.Dolezite bolo že liečba pomohla.Biblia je len niečo ako "Dobšinskeho rozprávky " ,podane ustne a spísane po istom čase.Jednu príhodu vsak nikto nedokáže porozprávať druhemu bez toho aby niečo na tom nezmenil,či už z vlastnej vole alebo zlej pamäti .Celkovo je to akasi "omáčka"okolo dobreho , z ktorej si vsak rozumny človek "vycucne " Ježišove mudre rady-pretože s týmto maju aj dnešny ludia dodnes problem .Stačí si predsa pozrieť 7 hlavnych hriechov a Desatoro..prečítaj si a skus si uvedomiť,ked je podla niektorých Biblia zastaralá,prečo dodnes toto teda funguje a tie "hriechy " dodnes mame a ubližujeme tým druhemu ?
Ked neveríš v Boha, nevadí.Ale v niečo čo je rozumnejšie , väčšie ako ty,niečo čo to tu riadi (ked aj v UFO ) v nič z tohto neveríš ? Ved toho je za posledných 20r na svete pospomínaneho a o objaveneho tolko,že človek sa musi jednoducho nad tým aspon zamyslieť.Niesme pánmi tvorstva -mnohokrát na to vedci už dosli .
opravujem: to nám nesmie brániť hovoriť o tom...
anjelik: Si tu a teraz, lebo si bola v božom pláne od večnosti. Chcel ťa a stvoril ťa z lásky a túži, aby si ho spoznala - takého, aký naozaj je, zamilovala si ho a chcela byť s ním navždy a naveky. Zlo je tu pre to, lebo existuje slobodná vôľa darovaná Bohom. Najprv ju dostali anjeli a časť z nich sa Bohu vzoprela a povedala: nebudeme ti slúžiť. Boli zvhrnutí z neba na zem. Človek tiež dostal slobodnú vôľu od Boha. Boh chce, aby ho človek miloval zo slobodného rozhodnutia. A slobodné rozhodnutie je len vtedy slobodné, ak máme možnosť povedať nie. Ak by sme mohli povedať len áno, boli by sme otroci. Boh nás tak miluje, že nám dal možnosť odmietnuť ho. O to viac si cení, ak mu napriek všetkým pokušeniam povieme áno. Pokiaľ je svet a čas, padlí anjeli, ktorých domovom je peklo, sa potulujú po zemi a snažia sa za každú cenu zviesť a odvrátiť od Boha čo najviac ľudí. Postaviť sa im dá ľahko: stačí im a ich ponuke povedať nie. Diabol nič nezmôže proti ľudskej vôli, hlavne ak človek v pokušení volá Boha o pomoc. Anjeli nemajú krídla, sú to čisto duchovné bytosti. Zobrazujú sa s krídlami, aby si ich človek vedel lepšie predstaviť, že pre nich neexistujú prekážky vo vzdialenosti či čase. Boh dokáže zlikvidovať pofidérneho diabla, vlastne ho už aj zlikvidoval smrťou a zmŕtvychvstaním svojho Syna Ježiša. Diabol vie, že je porazený a preto sa zo zlomyseľnosti snaží odviesť od Boha čo najviac ľudí - v tom krátkom čase, ktorý mu ešte ostáva. Zhubné nádory a choroby sú následkom hriechu ľudí. Kým bol pre nich Boh na prvom mieste, nepoznali ani bolesť, ani nádory, ani smrť, nebolo žiadneho zvieraťa, ktoré by poľovalo a požieralo iné zviera. To prišlo až po hriechu človeka. Boh trpí krivdou, bezprávím, vraždami a vojnami tak, ako zabíjali jeho. Tú krivdu, bezprávie, vraždy a vojny robí človek. Človek, ktorý má od Boha slobodnú vôľu a rozhodol sa tak sám. Ak by mu to Boh zakázal, Boh by bol otrokárom, ktorý núti iných byť dobrými. Nebude lámať ich slobodnú vôľu. Boh nikoho nezabíja, to človek navedený diablom. Boh stojí pri trpiacich a hovorí im: raz príde čas, keď vám zotriem každú slzu z očí. Čo zlé urobili vám, to urobili mne. Vy ste zrenicou môjho oka, do dlane som si vás vryl. Zdanlivé víťazstvo zlého je v skutočnosti jeho porážka. Ježiš sa nechal týrať, mučiť, ukrižovať, tupiť, pričom mohol v momente so všetkými ľuďmi - katmi ako všemohúci Boh "zatočiť". Pretrpel to a práve tým zvíťazil. Dal svoje telo na obetu a jeho krv ospravedlňuje hriechy všetkých, ktorý sa na ňu odvolajú. Boh je kráľ a všetci zomrelí to už vedia.
Niamey, máme milovať homosexuálov, lebo sú naši blížni, naši bratia. Milovať máme všetkých ľudí, či robia dobré veci alebo zlé. Milovať máme aj zlodejov, klamárov, podvodníkov, dokonca aj vrahov. Ale to nám nebráni v tom, aby sme odsudzovali ich skutky. Boh nám káže milovať hriešnikov, ale odsudzovať hriech, čo robia. Čiže odsudzujeme krádež, klamstvo, podvody, vraždy. Milujeme homosexuálov, ale to nám nesmie brániť mlčať o tom, že homosexuálne spolužitie je hriechom. O tom hovorí biblický príbeh o Sodome a Gomore.
nieze by som cakal nieco ine, ale zase na argumenty akosi nezostal cas. tak uz to pri tejto teme byva. :-)
lienocka-33 - vela veci v Biblii si odporuje, trebárs aktuálna téma homosexuálov... Všetci veriaci su proti a nadávajú na nich, pričom náboženstvo jasne káže MILUJ BLÍŽNEHO SVOJHO... Wtf? A mohla by som tu napísať X takýchto príkladov;) boh a náboženstvá su len vymysel... Ci sa ti to paci alebo nie.