Vystúpenie z cirkvi

Príspevok v téme: Vystúpenie z cirkvi
Niamey

Dobry den!
Chcela by som sa opytat, ci je tu niekto, kto vie, co je potrebne pre vystupenie z cirkvi. Pocula som, ze clovek musi ist na farnost, v ktorej bol krsteny a tam poziadat o akysi formular, blabla, ale to je trochu komplikovane, pretoze moj otec, ktory chce tiez vystupit, bol krsteny v Piestanoch, teraz byvame na vychode Slovenska, a teda trepat sa kvoli tomu cez celu republiku neprichadza do uvahy, prinajmensom kvoli praci. Da sa to vybavit aj elektronickou formou? Ak ano, obdrzime nejaky doklad o tom, ze sme z RKC aj skutocne vyluceni?
Za vsetky odpovede vopred dakujem.

[zruseny35]

tasty...ty tu nemoralizuj,ked si hodil tému "je sado-maso praktika ešte tabu ? ".To si tak friško za tie 3 toho Boha našiel ? :)

tasty

aké zlo? ja vidím zlo, ktoré postupne stúpa na cirkev, hlavne je to vidieť ako sa rozrastajú pedofilný kňazi :) Boha nosíme v srdci, nepotrebujeme k tomu nejakú pedofilnú cirkev

Prezyvka055

Fandim ti takze ti pomozem :).

Musis prv zistit ze kde mas krstny list ak si bola krstena. To sa da ak napises na sekretariat arcibiskupskeho uradu / arcidiecezu v tvojom meste / okrese krstu. By ti mali odpisat do par dni ze kde mas krstny list.

Potom potrebujes spisat ziadost o vystupenie z cirkvi a osobne ju dorucit na tu faru kde mas krstny list. Oni to zaevidiju a potom si mozes vyziadat krstny list kde budes mat napisane v poznamke ze si vystupil z cirkvi a datum.
Mailom sa to neda vybavit teda mozno aj da ale ziaden farar ti to nebude chciet uznat ked mu posles len maila.
Tadaa

Niamey

noooooako - Chcem to mat cierne na bielom. Tak, ako chce mat niekto trebars krstny alebo birmovny list.

Slobodna - V Boha neverim. Tym padom som sa rozhodla z cirkvi vystupit, vyhlasujem sa za ateistku.

lienocka-33 - Mne, bohuzial, nestaci iba prestupit. Odmietam sa zucastnovat na nenavisti, ohovarani, segregovani ludi a netolerancii, ktore katolicka cirkev otvorene siri. Odmietam v mene akejkolvek viery odporovat vede, logike, pravde a historii. Predsa musi existovat nejaky sposob, ktorym by som sa dokazala ,,oslobodit,,. A k tej tvojej otazke, nasralo ma vseobecne nabozenstvo samo o sebe. Dakujeme. :-)

[zruseny35]

Ahoj...
-z cirkvi sa dá prestúpiť-vydajom za muža z inej cirkvi,ale nie vystúpiť.Ono exituje akýsi formulár,žiadosť,kde napíšeš dvody,ale za prvé knaz nemusí suhlasiť s tým ho poslať dalej a po druhe,nič späť ako "doklad " nedostaneš.Prečo? Lebo z katolíckej, tam ked už si raz zapísaaná ,ostaneš pre nich registrovaná VZDY:"vzdy budeš nasa ovečka"...
PS: niečo ťa riadne nasralo? :)
Lebo mna napr.ano,a ked som nasla inu cirkev ,tak to som potom zistila čo je "svinské zaobchádzanie s ovečkami" .
Boha ludia vedia strašne zneužiť,na "vypatlávanie mozgu " a zničenia sebavedomia.
Držte sa s tatkom :)

Slobodna

Veríš v Boha, nie v cirkev. Teda jednoducho prestaneš veriť a tým pretneš putá s cirkvou alebo to urobíš ako ja - máš svojho Boha v srdci a nepotrebuješ k tomu žiadne manipulátorske inštitúcie.