Ahojte, zaujimalo by ma ako sa k vam spravaju muzi v manzelstve. Pomahaju s detmi, staraju sa financne? Musite ich nutit do niecoho? Objatia, pozornost..... ja som v manzelstve 13 rokov, stale sa snazim nieco zachranovat ale akykolvek pokus o debatu s muzom skonci hrozou. Nema zaujem o nic. Davam mu najavo, ze je pre mna dolezity ale on mnou pohrda.tvari sa, ze sa ho nic netyka. Placem, hovori, ze to nie je jeho priblem ze je to moj problem ale ako mam dalej takto fungovat.da sa to???
Spravanie muzov
manzel567 Včera 20:21 -
to je pekne napisane, ale ak ma clovek 3 prace, ako sa da este doma pomahat a fungovat ? Mam jednu pracu, psychicky som vsak po nej vycerpany, doma pomaham, staram sa /i ked zena ma predstavu, ze by som mohol aj viac - len keby sa ona tak snazila/. Ale uz pri jednej praci a starostlivosti o domacnost, dieta je toho casu tak malo, ze si neviem predstavit mat druhu, ci tretiu pracu. Casovo to vobec nesedi. Som rad, ked sa o 20:00hod dostanem vobec k veceri, co si narychlo urobim. Kebyze mam druhu, ci tretiu pracu, tak to by ma uz doma asi ani nikto nevidel..... Tak ako zvladas 3 prace ? Sam som si chcel najst druhu pracu na prilepsenie, ale vzhladom na to, ze dnes po pracovnej dobe, ktora sa casto posuva, ze sa nadcasuje, je hadam nemozne robit nieco vo vecernych hodinach a to s nepravidelnym prichodom. Bud prehanas, alebo to musi byt nejaky netypicky druh prace. Logicky mi z toho vyplyva, ze pri troch pracach mas absolutne minimum casu na pomoc doma...
koho si si vybrala, tak toho máš...
Nie, spravny chlap sa takto nechova. Osobne doma pomaham s cim mozem a staram sa o technicke veci, ktore manzelka nezvlada, este som aj prebaloval a chodil na detske ihrisko - dokonca rad. Financne som si pocas jej materskej nasiel este 2 prace naviac, aby jej absolutne nic nechybalo. Ak by sa rozplakala, srdce by mi islo od lutosti rozpucit, ved ju milujem preboha, nezvladol by som sa pozerat na jej plac, pripadne ho necitlivo komentovat.
Sme spolu 25 rokov - ze toho tvojho pozdravujem...
fascinuje ma slovne spojenie "pomahat s detmi". snad starat sa o deti, ved tie deti su jeho. ze pomahat. ked nema zaujem tak sa nedoprosuj, chod od neho a najdi stastie inde
niektorí muži manželstvo, teda svoju manželku vnímajú ako novú svoju "matku", ktorá sa o nich bude starať a vytvárať pocit domova, nenariekať, držať hubu a krok
samozrejme manžel by mať byť manželke oporou, spriaznenou dušou, teda skutočným partnerom...