Ahojte, zaujimalo by ma ako sa k vam spravaju muzi v manzelstve. Pomahaju s detmi, staraju sa financne? Musite ich nutit do niecoho? Objatia, pozornost..... ja som v manzelstve 13 rokov, stale sa snazim nieco zachranovat ale akykolvek pokus o debatu s muzom skonci hrozou. Nema zaujem o nic. Davam mu najavo, ze je pre mna dolezity ale on mnou pohrda.tvari sa, ze sa ho nic netyka. Placem, hovori, ze to nie je jeho priblem ze je to moj problem ale ako mam dalej takto fungovat.da sa to???
Spravanie muzov
no padlovat musia obaja,je vec pohladu v com.manzel mi pomaha,sam sa opyta ci nieco netreba,do varenia sa nestara,to je moj rajon,a ked treba tak aj povysava,umyje podlahy,proste co treba.ja mam na starosti kuchynu ,pranie,on pomocne prace;D,a hlavne vybavovacky,ja zas na to nemam nervy,.aj byt ked sme kupili,dovolenky,to vsetko vie perfektne vybavit..takze spokojnost na obidvoch stranach.inak som zvyknuta z domu,ze muz pomaha zene(moj otec,vie okrem zehlenie vsetko a nema s tym problem),a naopak muz pochadza z rodiny,kde otec okrem nosenia penazi nerobil nic,dokonca svokra ho na sluzobky balila,aj na dovolenky musela seba aj jeho pobalit;(((hrozne nieco
Hlavne nerob sceny lebo situaciu to aj tak nevyriesi a kto ma naladu na nejake sceny...
Ano, mne moj muz pomaha o sto sest :D Pomohla ti tato informacia? :D
Dolmina, bolo by sice pekne, keby ti tu ludia opisovali ake maju manzelstva, ci muz zene pomaha alebo nie, ale tvoj problem by to tak ci tak neriesilo :) Dolezite je pozriet sa na manzela inymi ocami ako doteraz. Preco sa takto sprava? Nespraval sa tak nahodou aj jeho otec? Moj muz napriklad nemal dobry vzor v otcovi. Jeho otec zacal den v obyvacke, aj skoncil den v obyvacke. Nevedel ako sa pripravuje kava, nevedel, ani ako kava vyzera kym nie je zaliata vodou, nevedel kde maju hrnce, v kuchyni jedol len ked bol Stedry den. So synom sa nikdy nehral, nerozpraval. Aj napriek vsetkemu je moj muz vyborny manzel, lebo sa zatal a povedal, ze on sa takto k svojej zene nikdy spravat nebude. Ale mnohi chlapi presne kopiruju vzor spravania svojho otca. Tak ako sa mnohe zeny spravaju ako ich matky.
Z toho co si opisala je tazko definovat nejak tvojho muza, ze co bude na neho platit, v akom pripade sa pokusi prehodnotit spravanie sa k tebe. Nevieme ani nic o tebe, mozno ma svoje dovody, ze sa sprava k tebe tak ako sa sprava. Poradim ti len jedno - netlac na neho. Ked ta odmieta, ked sa nechce rozpravat, najhorsie je na toho druheho tlacit a dozadovat sa neustale niecoho. Akoby si ty reagovala v jeho situacii? No ja by som sa zatala este viac. Niekedy je fajn mlcat, nehovorit hned o vsetkom, skor skutkami a vludnym spravanim voci druhemu menit jeho spravanie. Chapem, ze ak si na vsetko sama, si uzlicek nervov, ale skus kontrolovat trosku svoje emocie. Netlac, nedozaduj sa, nechaj ho tak. Snaz sa byt mila, no nie prehnane. Ked si vsimne, ze si prestala riesit, ze sa nicoho nedozadujes, uvidis, ze aj on bude k tebe milsi. Vtedy sa mozete zacat rozpravat o vas, o situacii aka je doma, co by si chcela zmenit a ako.
Pokial sa casom nezmeni, tiez nedrz ako kol v plote. Ale nechci vsetko hned, dajte si cas na zmeny.
dolmina, kedy naposledy si sa točila a starala a zaujímala sa o seba? Hm? Čo cítiš sama zo seba? Pozri, môžeš revať nad tým, ako hnusne sa k tebe manžel správa alebo si povieš A DOSŤ! Potrebuješ sa pozviechať trochu, spevnieť vo svojom vnútri (sebavedomie, veriť si), začať sa starať AJ o svoje potreby, robiť to, čo baví teba, trochu sa rozvíjať a rásť, učiť sa nové veci... dať sa trochu do formy, vyfintiť sa a chodiť aj von.. a manžela proste na chvíľu úplne odpaž, nevšímaj si ho. Nemáš predstavu, aký veľký rozdiel je pre chlapa ufňukaná, večne na ňom visiaca, rodinná puťka A spokojná, sebavedomá, občas aj samostatná žena. Tá druhá, chlapa priťahuje, chce jej byť na blízku, niečo pre ňu urobiť... tak to skús. Prestaň si všímať jeho, staraj sa o seba a deculo, nevyhnutné veci v domácnosti a nauč sa ŽIŤ aspoň trochu spokojne aj bez neho. Čo tak sa prihlásiť na kurz samby? Vezmi kámošku so sebou, choďte sa na hodinu pozrieť, popýtajte sa či môžeš ísť aj bez partnera.. a zabiješ veľa múch jednou ranou. Nabereš trochu sebavedomia, začneš sa trochu starať o seba, dostane sa ti pozornosti aj od iných ľudí.. všetko veľmi príjemné veci. A kto vie, možno motyka vystrelí a tvoj muž sa SÁM OD SEBA začne pýtať - kde to chodievaš po večeroch? Môžem ísť s tebou? A možno sa pridá a budete tancovať spolu. Sci - fi? Skús toto, alebo niečo iné a uvidíš. Žiadať od neho aby sa venoval tebe a deculo, byť zúfalé, frustrované, urevané klbko.. to nikam nevedie. Hlavu hore dievča a pozbieraj sa.
Manzel567, vdaka za motivaciu..
PS pre zvysok ludi z temy: domace prace maju 1 tajomstvo, kto menej spini, menej musi urpatovat.. a SYSTEM pomaha..
aky bol na zaciatku ked ste sa davali do kopy, potom pred manzelstvom? vzdy muselo byt po jeho? bol nervny, rozplakal ta uz aj predtym?
Krasna az neuveritelna veta. ,, nechcel som aby manzelke nieco chybalo,, ja mam pocit, ze pri mojom muzovi som sa stala inym clovekom. Vsugerival mu, ze aj to, ze ma podvadzal vlastne bola moja chyba. Necitim z neho nic, len to ze patrim na psychiatriu, ked chcem nieco riesit. On len mlci. Cez vikendy sa venuje len svojej praci na pc, a vsetko sa toci ken O okolo neho, co chce on. Nie, co chceme my ako rodina. Mam oci len pre plac. Maly ho miluje a ja uz som zo vsetkeho nervozna a vycerpana....
dalsi - ked som mal 3 prace, manzelka bola na materskej. Ten stav trval 3 roky, potom som postupne tie prace pustil. No ja som to mal jednoduchsie v tom, ze som IT, spravoval som pocitacove siete vo firmach a to sa dalo aj cez telefon, ak som momentalne nemohol prist a denne to bolo tak na 1-2 hodiny, takze hlavna praca bola od 7-15:30, druha od 16:00-18:00 a tretia od 18:30 do 20:30 + som im cez vikendy robil programy alebo webstranky. Bol to zaberak, ale nechcel som aby manzelke nieco chybalo, lebo to su zbytocne hadky potom kvoli sprostym peniazom. Ale ja som vtedy makal tak, ze pri porovnatelnych parametroch to bolo 3 x viac ako zvyknu Slovaci. Ja som taky dric doteraz, ale uz za seba - podnikam :)
A čo má vlastne muž vykonávať okrem toho, že pracuje a ak má čas tak si potrebuje oddýchnuť.
Nič v zlom ale nie každý má to šťastie, že mu padajú pečené holuby do huby a dokáže zladiť dobrú prácu s voľným časom. Buď je doma a nezarába alebo zarába a nemá čas.
Nič v zlom ale napíš sem nejaké body, ktoré od manžela vyžaduješ a možno ti na ne odpoviem.