som vdova so studujucou dcerou, pred 5 rokmi sa ku nam nastahoval moj partner. vedieme spolocnu domacnost. Partner sa financne spolupodiela na strave a byvani necelou polovicou, a vsetky ostatne vydaje si financujeme kazdy sam. To znamena odievanie, aktivity, skola, telefony, poistky, telka, volnocasove aktivity, skolske vylety a tak. zaujima ma, ako je to u tych, co sa druhykrat zosobasili a maju aj deti z povodnych vztahov, co sa tyka penazi. Ci novy manzel sa financne podiela aj na potrebach deti, ktore nie su jeho? totiz, financne som vyzmykana, zijem od vyplaty k vyplate. Problem je v tom, ze raz za cas chce ist so mnou partner sam niekde na vikend, s tym, ze to chce zaplatit, a ja ale nechcem nikam ist. Citim sa frustrovana, ze nemozem dcere kupit novy kabat, alebo nove topanky, a nebavi ma vtedy nikam ist, a citim sa byt ponizena, ze partner mi chce zaplatit vikendovy pobyt s nim, ale nevidi, ze nestiham financne tahat domacnost.
Peniaze v spolocnej domacnosti, vdova s dcerou studentkou a novy partner
Slobodna Dnes 10:59.... ako ktore sa o muzov staraju.
ahink mám pocit,že si sa sekla čo sa týka témy, naozaj by si mala lepšie čítať:)
Podstatna vec, ako to vidi dcera? Ja na VS som premyslal nad osamostatnenim. Keby mam len mamu, ktora ma noveho priatela, tak by ma absolutne nenapadlo chodit s nimi na vylety. Naopak, bolo by mi to neprijemne ist s nimi na dovolenku a citit sa medzi nimi ako piate koleso na voze. Uzival by som si prazdny byt na vikend.
Elsa..ty nemas zas ziadnu predstavu kolko vlastne mam a co za sebou mam...vychadzas len z toho, ze som uviedla, ze chodim na VS denne..a? Dost prizemny obzor mas)
Balalinda. Muzi si skor nachadzaju cestu k mensim detom (spolocne hry, vylety atd). Ale Tvoja dcera je uz dospela zena. Keby sa spraval opacne ako teraz tak tam by si zas mohla riesit ziarlivost..no svoju. Niekedy je dost tazke najst zlatu strednu cestu. Ved sa s nim o tom porozpravaj.
balalinda z tvojho pohľadu to chápem,chceš normálnu rodinu,jednoducho nech je doma, príde ukázať priateľa, spolu z budúcim pozriete či bude pre ňu dobrý:)pomôžete im ak sa budú chcieť presťahovať,že tu budeš jednoducho stále pre ňu ako jej mama,tvoj priateľ to vidí zrejme inak všetko,on chce teba a čaká že vy dvaja budete mať svoj život a dcéra si bude zasa žiť svoj,ja ťa chápem úplne čo myslíš,ale on to vníma inak celé,má deti?je tiež rozvedený?
trochu doplnim,
som sklamana, tu neide o peniaze, ale o to, co ukazuje svojim postojom, ocakavala som, ze spolu s partnerom vytvorime rodinne zazemie aj pre moju dceru, aby stale vedela, ze som tu pre nu, teraz uz aj spolu s mojim partnerom, bez ohladu, kolko bude mat rokov, necakala som, ze ju bude mat rad ako dceru, ale ocakavala som, ze mu bude blizsia, ako kamarati, ze mu bude na nej kvoli mne trochu viac zalezat
ahink nemáš žiadne skúsenosti,ja ti to neberiem že máš odžité :)
Tak tu "vdovu" som prehliadla. Ospravedlnujem sa. Ale tak vdovske atd dostava aj ked to je almuzna.. A zas ako su na tom asi tak slobodne osamele matky..ale to je uz ina kapitola. Ale co sa tyka dcery, tak si za tym stojim. Bud nech si najde brigadu alebo nech sa uskromni.
Elsa a co ma s tym vek atd? Ja ani svojich mladych spoluziakov nepodcenujem kvoli ich veku i ked mam uz..ci zial, dost vyssi vek. A dost odzite.
Byt autorkou, tak by som sa s nim normalne slusne porozpravala. Mozno mu len predostriet svoje pocity, co ako to ona vnima.. No ziadne vycitky tragedie melodramy atd histericke vylevy. Fakty a podstatu. Prijmy a vsetky vydaje a to je najlepsi argument
ahink tá pani je vdova vieš čo znamená slovíčko vdova???,že nesúhlasíš tvoj problém,vzhľadom na to že ešte študuješ sa ani nečudujem,nechápeš podstatu veci.......
ahink: píše, že je vdova, tak tam je asi biologický otec. Treba čítať.