Mam rakovinu

Príspevok v téme: Mam rakovinu
Jana53

Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.

kerka66

Janka, som rada, že sa ti uľavilo a áno, bude sa to aj naďalej hromadiť, ale už nie tak rýchlo. Keď si budeš myslieť, že je to už na nevydržanie, znovu choď do nemocnice. Môže sa to opakovať aj viackrát.
Mne asi po operácii veľmi skoro odstránili drén, lebo pri najbližšom sone mi našli zvnútra pod jazvou keloid - krvnú zrazeninu, s ktorou sa už nedalo nič robiť, len čakať,kým sa vstrebe. Vraj do 2 rokov by sa to malo stratiť. A tak to aj bolo. Prajem ti veľa síl a trpezlivosti pri ďalšej liečbe.

Jana53

Kerka,isla som este vcera vecer.Mala som to velke.A ulavilo sa mi.Vybrali to ihlou.Zase citim,ze sa zacina hromadit.Mozno hadicka este mohla byt.Rana bola velka a hlboka,tak to este pracuje.Znama ju mala tri tyzdne,az bola flasticka prazdna.Mne to este dost davalo......Tak preto.Dakujem za radu a pekny den.

Iren 1

No tiež nie som odborník, ale budem vychádzať z operácií manželového slabinového pruhu, tiež mu na 3-4 deň po operácií opuchli....hmm slušne pomenované semeníky a operáter mu kázal prikladať na ne octanovú masť a pomohlo to a ešte aby sa lepšie hojilo a zotavoval, tak Wobenzín.No aj tak by som sa išla ešte o víkende predsa len poradiť, nakolko s tým určite majú skúsenosť a ja by som určite nečakala do pondelka.

Jana53

Dakujem za info.Len teraz cez vikend.....radsej nech ma vidi operater.Este si to premyslim,ale aj v nemocnici som to mala napucane a to som mala najprv dva dreny.Presne tohoto som sa bala.A aj ked mi to pri vyberani stehov robil,aj tak som citila,ze je to plne......A mozno injekcia stacit nebude.Preto chcem mojho operatera.Dakujem

kerka66

Ahoj Jana, ja som mala po operácii presne taký istý problém - hromadenie lymfy pod pazuchou. Je to preto, že po vybratí lymf. uzlín je sťažený odtok a vstrebávanie lymfy a musí prejsť nejaký čas, kým sa to upraví. Ja som bola asi 3-4 krát za lekárom, ktorý ma operoval, v ambulancii MAMO mi to odsali, ale vraj by sa to nemalo robiť často, aby sa tam nedostala infekcia. Myslím, že do pondelka s tým nevydržíš, môže ti to prasknúť. Odporúčam čím skôr navštíviť pohotovosť na chirurgii v nemocnici, kde ťa operovali. Uvidíš, ako sa ti uľaví. Ja som po operácii a liečbe 6 rokov a jazva pod pazuchou ma ešte stále pobolieva. Inak OK. Držím palce a prajem skoré uzdravenie.
P.S. Keď prídu výsledky z histológie, pýtaj sa lekára, aký máš Her2 receptor - pozitívny alebo negatívny. Pozri si na nete niečo o tom.

Jana53

Ahoj,ja tam chcem ist,ale az v pondelok.Ved som videla,ze cez vikendy su tam uplne mladucki lekari.....Na nete som nasla,ze sa ma dren vyberat,ked odteka za 24 hodin,okolo 30 ml.Ja som mala 50.Presne toto ma napadlo,co to bude robit po vybrati hadicky.Len som chcela vediet,ci to je bezne,alebo nebezpecne.Inak ,uz mam vsetkeho dost.Obcas mam pocit,ci z lekarom,alebo bez,vsetko jedno.....A ked niekoho trapi,trebars,nemam co robit,nic sa mi nechce a su to mladi ludia,alebo chcem umret a z prispevku ide o mladych unudenych a zdravych,tak mam pocit,ze svet je naruby...Je to tu portal o zdravi,ale teda blbosti tu priam kvitnu.Mam zly den,tak to je vidiet.Tak sa tu mavajte.

Ivka 1

Janka tiež si myslím,že by ste to mali riešiť s lekárom. Je to potrebné otvoriť, uvoľniť nahromadenú tekutinu, pravdepodobne zaviesť drén .... uľaví sa Vám , lebo nahromadená tekutina vytvára tlak na okolité tkanivo.

joleen

Je mi to ľúto ja by som ti rada pomohla ale v rakovine sa tak dobre nevyznám :( Prepáč ale keď sa ti tá tekutina tam hromadí mala by si ist do nemocnice aby ti to vedeli odsať dobre to nieje keď sa tam tekutina nahromadí. Viem že si už toho dosť prežila a z nemocníc más už asi tak po .... Ale aj teraz po OP by si sa mala ďalej o seba "starať" čiže keď sa niečo zmení asi lebo niečo sa ti nehodí tak ku lekárovi bo niekedy môže vlastne "liecenie" viac škodiť a lekári vedia čo robia. Takže ja by som ti radila skočiť do nemocnice a nechať si to vysat...

joleen

Jana si netrpezliva keď tu ti ktorý ti vždy odpovedali akurát nie sú tu tak počkaj kým sem niekto príde alebo sa možno nikto nevyzná tak budeš musieť ísť za svojím onko lekárom

Jana53

Ahoj,som 10ty den po operacii.Viete mi niekto poradit? Po operacii som mala dve flasky na odvadzanie toho tkanivoveho moku,co sa deje v rane.Po odstraneni a prepusteni,sa mi to hromadi v pazuche.Je to hrca a tlaci.....Co s tym mam robit????JE TO NEBEZPECNE???Dakujem.