Prosim vopred; neodsudzujte ma. Mam 44, dve dospele deti. Som v tretom tyzdni tehotenstva. Nezvladla by som to uz ani fyzicky ani psychicky. Vraj existuje nejaka tabletka ktora vyvola potrat, da sa ju aplikovat do deviateho tyzdna. Prosim ma niekto skusenost? Budem vdacna za kazdy prispevok! Psychicky som z toho na dne uz teraz ale nemam inu moznost.
Prerusenie tehotenstva
A či tak to dieťa vynosiť a nechať si to adoptovať? Keď už to bábo sama Nechceš daj šancu druhým. Koľko žien nemôže mať dieťa a radi by chceli mať. . .
Florea, ty by si tu mala nechať kontakt na seba a nasledujúcich 20 rokov kočke pomáhať finančne, vo voľnom čase opatrovať jej dieťatko, ak kočka nebude fyzicky fit, tak aj s možnosťou že u teba zostane deculo dlhšie, prípadne sa budeš oň starať TY. A ty si prosím ťa uvedomuješ, čo tu radíš? Vieš čo je to starať sa o dieťa dve desaťročia?? Kočka bude mať 60, keď deculo bude v najťažšej puberete! Tebe je ľahké povedať "nechaj si ho", ale starať sa oň bude musieť ona, nie ty, nevládať bude ona, nie ty, finančne, fyzicky, psychicky bude vyflusnutá ona, NIE TY! Ak teda nie si ľahkovážna, namiesto kecov si vezmi od baby kontakt a skutočne reálne AJ POMOCOU, nie len peniazmi PODPOR človeka. Aj ten sprostý somár odmietne niesť náklad, ktorý je nad jeho sily, zvieratá nechávajú zomrieť svoje mladé od hladú, nechajú ich roztrhať dravcom.. LEBO AJ TAK TO PROSTE CHODÍ. Nuž, som zvedavá, aký zásrak si schopná urobiť ty Florea. Teším sa naň :)
Akoze ti manzel moc nepomoze? Super, ze ta podpori nech urobis cokolvek, ale tym akoby vsetko nechava na teba, nech sa sama rozhodnes a on to podpori...Mali by ste to riesit obaja, spolu si zvazit ci ste schopni sa o babo postarat alebo nie. Od financnej stranky az po to, ako sa ty sama citis zdravotne. Predsa len AD si nebrala len tak pre srandu.
Ahoj :)
pokial si spontanne otehotnela v 44 tak urcite musis byt zdrava :) vek je len cislo, poznam kopu 50 rocnych zien ktore maju viac energie ako 30 rocne :) bohuzial si brala AD a mas vyssi vek- je velka pravdepodobnost ze moze byt postihnute. Nechcem ta lakat ale urcite si daj spravit CVS alebo amniocentezu ci je v poriadku. Neviem aky druh AD si brala, sertralin nie je tak nebezpecny jak treba xanax, neurol, to by si dietatku dala zabrat. Urcite by si mala siahnut po folate(kys.listova) pomaha vyvoji cns. Pretoze AD porusuju hlavne centralny. Takze podla mna sa rozhodni ako sa citis fit a kasli na okolie, stado ovci:)
preco by si mal jej muz vynucovat sex, nemat teliesko, HAK, alebo prezervativ, este neznamena, ze zena musi otehotniet, staci, ze si chlap da pozor, moze to tak fungovat aj cely zivot, stalo sa zbytocne to tu budete rozoberat
je to len a len na nej, tak ju nechajte v klude rozmyslat, 44 rokov nie je sranda
ja viem ako sa pocitaju tt, ale 3 tyzdne je strasne skoro aj pre MUDr. jedine ze by ti to z krvi zistoval..mozno ze ti len meska, ved ani ten najcitlivejsi test to este nemoze zachytit..ale tak mozno sa mylim..ty vies asi lepsie, ci si alebo nie si :)
Doubledog ma pravdu. Ved najma on je pricinou tvojho tehotenstva. Urcite si vynutil aj pohlavny styk skor nez si sa zacala chranit inym sposobom ked ti vybrali teliesko. Ze je to tak?
Prosim neodsudzujte a nekritizujte prispevky ostatnych..kazdy ma pravo na svoj nazor a okrem toho kazdy jeden je tu podlozeny argumentmi. Nesmierne si vazim ze mi tu cudzi ludia venuju svoj cas a necitim sa uz tak sama. Manzel mi zial nepomoze, on povie len ze ma podpori v kazdom rozhodnuti. Bojim sa. :( a ako viem v ktorom tyzdni? Vypocitali sme to od poslednej menstruacie, ved aj dr.to tak robi.
ja dúfam že sa rozhodneš správne a vedome. Tiež odporúčam zvážiť všetky za a proti. Máš už skúsenosti so starostlivosťou a výchovou detí takže to pre teba nieje španielská dedina. Asi by som tieť ako radí buzola si to dieťa nechala a časom sa uvidí či vyvín prebieha normálne. Nie sa hneď vrhať do potratu bez vedomia či to dieťaťu nazaj uškodilo. Zázraky sa občas dejú.
zaráža ma fakt že v tejto téme sa toľko žien prikláňa k voľbe potratu. Uvedomujete si baby že to ona bude niesť dôsledky ak zvolí potrat? Telesné ale najmä psychické. Uvedomujete si to? To nie vy si budete spytovať svedomie, nie vy s tým budete žiť ale ona! Je ľahké napísať niekomu na internete len tak "choď na potrat" ale horšie je to pre danú osobu ktorej sa to týka baby! To nie vám rastie živý tvor v lone ale jej. Ak zvolí potrat ona to dieťa zabije. Ako ľahkovážne ste ochotne podporiť človeka aby šiel na potrat, aby zabil vlastné dieťa ktoré ani nemôže zato že niekto si nedával včas pozor. Ani šteňa by ste neodsúdili tak na smrť ako život človeka.