Prosim vopred; neodsudzujte ma. Mam 44, dve dospele deti. Som v tretom tyzdni tehotenstva. Nezvladla by som to uz ani fyzicky ani psychicky. Vraj existuje nejaka tabletka ktora vyvola potrat, da sa ju aplikovat do deviateho tyzdna. Prosim ma niekto skusenost? Budem vdacna za kazdy prispevok! Psychicky som z toho na dne uz teraz ale nemam inu moznost.
Prerusenie tehotenstva
Prečítaj si prosím ešte raz svoj príspevok zo 14.1.
Zúfalosť a bezradnosť po prijatí rozhodnutia nechať žiť pominie, lebo nie si sama, máš manžela a ak povieš, že ideš do toho, on Ťa podporí. Ak sa rozhodneš pre potrat, zúfalosť a bezradnosť môžu trvať aj potom, a dlho - a to z toho, čo si spravila a manžel sa bude len prizerať, jeho to nebude bolieť tak ako Teba. Pritom stačí tak málo - dostať to Tvoje malé do srdca a už ho odtiaľ nepustiť.
To tehotenstvo je znamením zhora. Lebo špirála bohužiaľ pôsobí abortívne a možno si vďaka nej už o nejaké dieťa prišla a ani o tom nevieš.
Píšem tak, ako by som písala, keby som sa mohla prihovoriť za život svojej mamy, keby babka bola v rovnakej situácii ako Ty.
konecne mudry prispevok od vebe, lebo fakt tie rady tu niektore ako od lokše, nechajte tu pani žit a nevtierajte jej vycitky svedomia, ked nie ste v jej kozi
Trochu ma zaraza, ze niekto sa snazi vrtat do svedomia 44-rocnej zeny, co uz 2 dospele deti ma. Nieco ine je predsa, ked sa tak rozhoduje mlada zena, co deti este nema a zvadza boj medzi svojim egoizmom a tuzbou po dietati. Tato zena sa pozera na vec zodpovedne a citi svoje hranice. Ak trpi teraz depresiami, vo veku 44 rokov sa to po narodeni dietata pripadne unavou, co nocne vstavanie prinasa moze zhorsit. Ja sa necitim zle, vydrzim vela, ale kriticky musim povedat ze vstavanie k detom a ich vlacenie na rukach mi vo veku 25 rokov nerobilo nic, fungovala som s nimi od rana do vecera v pohode aj sama. Teraz citim, ze v noci sa potrebujem vyspat. Nechajte ju nech sa rozhodne tak, ako to citi.
anonymna, a nebola si sa informovať svojho psychiatra ohľadom vplyvu AD na dieťa? Moja teta porodila v 40-tke zdravé dieťa a tiež celé tehotenstvo brala AD. Je pravda, že otehotnela až po tom, čo sa informovala u psychiatra, či môže branie AD uškodiť dieťaťu, po ktorom ešte s manželom túžili. Neviem, ako AD berieš Ty, ale ten psychiater jej povedal, že pri dávkach, ktoré brala ona dieťaťu nič nehrozí. Inak mali už tri deti, z toho jedno už dospelé. Z chlapca sa všetci v rodine tešíme a nevieme si predstaviť, keby tu nebol.
Tvoje dieťa je už tu. Stačí ho len prijať... Ak pôjdeš na potrat, nikdy nebudeš mať istotu, či by sa len predsa nenarodilo zdravé a nedali ste mu šancu. Je to človek a človek by nemal rozhodovať o smrti iného človeka, o živote a smrti má právo rozhodovať iba Boh.
Dakujem este raz vsetkym!
Vebe; presne si to vystihla, tvoj prispevok ma velmi potesil...ano je to presne tak. Po bezsennych nociach sme sa rozhodli.. :( To, ze som uzivala AD mi v rozhodovani pomohlo..nielen ze je to velke riziko ohladom zdravia dietata, ale aj kvoli tomu ze som momentalne psychicky nie dost stabilna...
Anonymna, ja mam 46 a uplne ti rozumiem. Teiz mam 2 velke dospele deti a uplne chapem preco rozmyslas ako rozmyslas. Vo svojej podstate som vzdy naklonena pr zachovanie zivota, lenze niekedy je to ine. Ten kto deti dotiahol do sopelosti uz vie co to znamena a pozna pocit zopovednosti ze nestaci dieta porodit a doviest do zakladnej skoly, treba ho doviest aj do dospelosti. A aj 20-30rocne "dieta" chce mat svojich rodicov. Okrem toho obe vieme, ze cesta od narodenia do dospelosti je sice krasna, ale narocna, ak je clovek zodpovedny. Vo veku 44 rokov sa nie kazdy na to citi, je to fyzicky narocne, nase chrbtice uz nie su to co byvali na to aby clovek 100x za den zdvihol 15 kg dieta. Okrem toho cim sme starsie, tym viac narastaju nase rizika na zavazne ochorenia, pohybujem sa v oblasti ,kde ludom tazka choroba zo dna na den zmeni zivot, kde sa deti stanu polosirotami zo dna na den. Cize ak zvazujes prerusenie tehotenstva, nie je to vo veku 44 rokovl ahkovaznost ani to ze nevies co so sebou ci vazit si zivot, je to prave zodpovednost co ta vedie k tomu o com rozmyslas. A kladiem si otazku na co su poznamky typu ze ako sa moze 44 rocnej stat ze otehotnie anevie o tom. Akokeby vsetcia co sem pisu boli dokonali, no stava sa, lebo zivot je taky. Lenze to anonymnej nepomoze ked jej tu niekto bude hrabat do svedomia. Nerob nic lahkovazne pomocou nejakej tabletky, na to su gynekologovia aby ti ppomohli, nikto ta sudit nebude.
Florea a Zitka pochvala pre vas. Krasne prispevky. Aj ini ktori ju podporujete tu v ponechani si dietatka si zasluzite pochvalu. Ono je lahke sexovat bez ochrany ale tazke niest dosledky. Kazdy sme zodpovedni za svoje konanie a mali by sme niest dosledky z toho.
Ja si myslim, ze AD babatku neuskodili.
Veľmi pekne napísané, Florea!
ty si úplne blbá deti to je naša budúcnosť a ty ho chceš potratiť
úplne blbá si
dajho aspoň na odoptovanie