Častý zápal močových ciest

Príspevok v téme: Častý zápal močových ciest
lollaa

Dobrý deň, vopred ďakujem za každú relevantnú radu. Po sexe s priateľom, cca 2 dni po, sa u mňa dostavia príznaky zápalu močových ciest a potom je to už stále horšie a horšie. Spočiatku som situáciu zachraňovala urologickým čajom a brusnicovými šťavami, ale potom som zašla ku gynekologičke. Tá mi po všetkých možných vyšetreniach povedala, že všetko je v norme a z gynekologického hľadiska nevidí žiadny problém. Tak som šla ku obvodnej, ktorá mi okamžite predpísala antibiotiká (keďže práve v tom období som opäť trpela) na 10 dní aby sa mi to už nevracalo. Ja som však skeptická a bojím sa, že ak budem mať pohlavný styk po vysadení antibiotík opäť sa mi to vráti. Je možné, že chyba je v priateľovi? Aj on sa chystá k lekárovi, aby sme si boli istý, že je OK... Máte prosím nejaké rady, prípadne skúsenosti? Som z toho totiž celkom nesvoja a unavuje ma to....

A ešte jedna vec, pred tromi dňami som sa obarila a popáleninu si natieram kalciovou mastičkou. Nemám pľuzgiere, iba začervenaný "fľak" máte prosím nejaké rady ako predísť jazve a čo najskôr sa tohto začervenania zbaviť? Ďakujem veľmi pekne

dadaka

Ahojte, necitala som vsetky prispevky , no rada by som poradila z vlastnej skusenosti velmi ucinne prirodne atb - tinkturu z kapucinky. Nema ziadne vedlajsie ucinky a pomohla mi nielen pri zapaloch moc. ciest ale aj pri chronickom zapale mandli, ked som mala na nich pneumokoka, po 2mes uzivania boli stery negativne.V predaji je ich viac druhov, ja hovorim o tejto konkretne: -odkaz odstránený-

Miťkov

Raz som v jednej knihe čítal, že ľudia musia byť chorí, aby všetci zamestnanci farmaceutických firiem, nielen majitelia, aj všetci lekári a zdravotnícki pracovníci, mali prácu. Inak by boli haldy nezamestnaných. Že je to tak, ako s energiou. Keby sa využívala voľná energia z prírody, ropný priemysel by skončil a s ním aj množstvo pracovných miest. Že skrátka to, čo je vo svete "naruby" má vyšší zmysel. Ľudia si skrátka na všetko nájdu dôvody a výhovorky.
Ale s tými lekármi je to tak ako píšeš - pacient je to posledné, čo ich zaujíma. Pokiaľ tým pacientom nie sú oni sami alebo ich blízki príbuzní. Vtedy sa ich postoj mení.

Moireal

Ano, ved ja netvrdim ze nechcu davat lieky. Hore som pisala, ze ma ako dieta dopovali velmi silnymi antibiotikami ale myslim ze mi aj tak nakoniec pomohla operacia a nie tie antibiotika vtedy. Ja sa nestazujem, ze nedavaju lieky ale ze ich davaju z brucha a maju laxny pristup. Ze spolu nespolupracuju,lebo vsetko v cloveku je prepojene a oni vsetko "liecia" oddelene. Predpisuju tie iste lieky, ktore nezaberaju a podobne. Ale ja tie ich lieky nepotrebujem, co mna najviac stve, je ze clovek ich musi prosit o dokladnejsie vysetrenia a ani to niesu ochotni. Proste vzdy robia len ten zaklad a ten je kazdemu na nic lebo problem byva zvacsa niekde inde ked lieky stale nezaberaju. Takisto mam rada tie sirokospektralne antibiotika, to je velmi pohodlny pristup. "Ved bachnem mu tam sirokospektralne atb a nejak to uz pomoze." Miesto toho keby dali radsej liek na konkretny problem ale ten oni "nevedia" lebo nerobia dokladne vysetrenia. Iste, aj na to treba peniaze. To je dalsia vec, ze sa peniaze davaju na to, co netreba. A vdaka tym neziaducim ucinkom som neraz lieky ani nezacala brat.Vybrala som ich v lekarni a ked som si prestudovala pribalovy listok, ostalo mi zle. Najhorsie su tie co sposobuju az halucinacie, to som ja s mojou krehou psychikou nepotrebovala. A viaceri by som mnou isto suhlasili, nakolko niesom jedina kto s nimi nema dobre skusenosti.
Peniaze treba, to je jasne ale netreba sa tak hnat za zbytocnnostami a to dnes robi velmi vela ludi. Len to som chcela zdoraznit, ze ludia sa naozaj prejedaju a potom maju z toho zdravotne problemy lebo telo uz nevladze. Teraz je nadbytok ale tych nezdravych veci. Ja som radsej za menej ale kvalitu, hoci ta uz naozaj vsade zaostava. Skratka, bolo by uzasne ak by sa na cloveka pozeralo ako na celok ale to je asi utopia.
Inak, terapeutov som nemyslela. Myslela som klasickyh lekarov. Ti si pytaju peniaze mozno preto, lebo vedia ze skutocne cosi pre pacienta robia. A ociernovani su ti ako sarlatani. Riesenim by bolo implementovat to do statnych nemocnic ale to by bolo na svete mozno vela zdravych ludi a to nieje ziaduce.

Miťkov

Moireal, ale pesimizmom tejto Zemi nijako nepomáhaš. Nie všetci sú takí ako opisuješ. Ja poznám aj čestných terapeutov. Možno to nie sú zrovna klasickí lekári ale majú srdce a cit pre svojich pacientov. Ale keďže je to ich povolanie tak sa u nich platí, to sa nedá nič robiť. Tak už je to tisícročia v tomto svete zariadené, že za služby dávame protihodnotu. Odkedy vynašli Féničania peniaze, tak sú to peniaze. Čo s tým narobíš? Veď aj ty určite dostávaš plat, alebo Tvoji rodičia, ak si ešte mladá. Aj lekári dostávajú plat a okrem toho aj percentá za predpísané lieky. Takže si nemyslím, že by nechceli pacientom dávať lieky, práve naopak. Práve že ich do nás tlačia, lebo len tak sa im to vyplatí.

Moireal

Doktori su strasni lenivci a na peniaze. (Cest vynimkam) Ja mam velky problem im verit, lebo nic nerobia, vsetko bagatelizuju, lebo dnes je to uz normalne,lebo to ma kazda. Prave preto by to mali riesit, ked to ma "kazda". Ja som sa ako dieta napila dakej vody v Dudinciach v kupeloch, chytila som obrovske horucky, vysypala sa a potom ma pekne dlho bombardovali antibiotikami. Cize u mna zlyhali rodicia aj doktori. Teraz v dospelosti mam dalsie nabalene problemy, zeby sa jeden zblaznil. Najhorsie je ked uz podozrievaju pacienta ze si bolest vymysla alebo povedia vetu typu: Ved vy nevyzerate ze vam je zle. Takych doktorov zbavit funkcie, lebo robia presne opacne veci nez by ludom pomohli. Strasne ich neznasam. Najmilsie su gynekologicky co dokola predpisuju to iste a empatia nulova. Ved clovek by si povedal, ze je tiez zena, ze uz urcite minimalne mala daky gynekologicko-urologicky problem. Podla mna je problem na Slovensku, ze su tie zdravotne odvetvia oddelene a na telo sa nediva ako na celok. Doktori by mali spolu spolupracovat. Aspon zenska urologia by mala s gynekologiou, lebo zeny maju vsetko uzko spojene. Dalsia zrada je u chlapov a ich anatomie. Nemaju priznaky, neliecia ich, cim skodia im samotnym a aj ich partnerkam. Ojedinele existuju nemocnice co sa zaoberaju celostnou medicinou, cize beru ohlad aj na psychiku, lebo ta ma obrovsky podiel na kazdej jednej chorobe. Zakerne je ale samozrejme, ze tam si treba vsetko platit. Tu mi fakt pride, ze je vsetko takto naplanovane aby sa pocet ludi na zemi eliminoval. Ano, je nas tu vela a zaberame coraz viac uzemia, cim zanika zelen a ubuda zvierat, ale stacilo by si uvedomit zakladne hodnoty, nehnat sa za materiou a rozhodne nieje treba sa tak s prepacenim "prezierat" ako to ludia robia. Ospravedlnujem sa ak som velmi odbocila od temy, ale mam fakt strasnu zlost na to, ako to na Zemi funguje.

Este dodam, ze na popaleniny pomaha horcica, levandula, jogurt a muka.

Drzim uprimne palce vsetkym co sa trapia,aby nasli riesenie.

mona7778

ja mam tiez zle skusenosti co sa tyka tochto s doktormi, sedela som tam od rana od 6tej ze budem prva ale uz tam sedeli predo mnou nejaki dvaja dochodci samozrejme, doktor prisiel 9:15 a dovnutra som sla okolo 11tej.
Zapal mocovych ciest je neskuktocne bolestivy to vsetky viete, tiez mi predpisal atb a bola som vybavena, po troch mesiacoch sa mi to znova zopakovalo, moc poslali na kultivaciu a nic tam nezistili to bolo cele comi spravili. Este som moju obvodnu prosila nech mi aspon na chlamidie spravi testy tie tiez vysli negativne. Tak uz neviem co mam predchadzat

trapenka na

jednoducho povedané musíš si vypýtať ster ( u gynekologa najlepšie) na ureaplazmy mykoplazmy chlamydie.... držím palce po dvoch rokoch chodenia na gynekologiu urologiu ... pri jasných príznakoch mi ani jeden lekár nedal spraviť testy až ked ja som na tom trvala.. a vysledky boli že ich mám všetky tri hoojne... predpísala sa mi liečba a už som zdravá..

gynekolog urolog ti sám to vyšetrenie nespraví lebo ,,poistovne,,..

prajem uzdravenie

house

Pacienti ktori maju zavedeny kateter vacsinou beru preventivne Nolicin t.j. ATB, aby sa predislo zapalom mocoveho mechura.Vstup do mocovych ciest je cca 1 cm od posvy.Vselijake sexualne praktiky mozu byt zdrojom infekcie prave mocovych ciest.Nebezpecne bakterie su aj v ustnej dutine ako aj v analnom otvore.

Moireal

No tak ja mam s tymto problem cely zivot. Odmalicka som brala strasne silne antibiotika, co mi dorazili imnunitu a v dospelosti to prislo opat. Pre istotu by som radila vysetrenie aj na pohlavne prenosne bakterie a to vylucit. Moze to byt aj imunita, aj vec hormonov, takze dat pripadne aj pecen a stitnu zlazu vysetrit. Drzim palce, vidim, ze dnes je asi vzacnost ak to baba nema. Samozrejme ak nezije pohlavne, tak velmi nie. Este to moze byt bakterialna vaginoza, vtedy su premnozene bakterie v posve vplyvom zvyseneho ph, takze urcite aj na toto by sa malo dbat. Brat kvalitne probiotika priamo do posvy ako prevenciu. Drzim palce!

mona7778

toto co opisujes tak presne ja mam stymto prolem. Rok sa m i to neustale vracia. Uz som bola aj na urologii aj gynekologii a nic mi nenasli, teda aspon z tych vysetreni co mi robili. Po kazdom sexe sa idem radsej vycikat a hned si dam uroval, snazim sa nesedet na studenom a neprechladnut. Doktorka mi predpisala este urovaxon ten berem kazde rano len on sa musi uzivat dlhodobejsie je na mocove steny aby boli odolniejsie.