Ahojte, predtym ako navstivim gastro (som objednany az za dva mesiace) by som sa rad poradil tu.
Trapi ma kazde rano zapach z ust a kysla pachut. To iste ked sa najem, niekedy aj bolest zaludka. Sposobuje to aj zmeny hlasu co ma trapi a obmedzuje asi najviac. Vysadil som kavu, snazim sa stravovat zdravo, nejest koreniste a tazke jedla, pecivo, sladkosti, jem skor ovocie, no nic nepomaha...
Kyslosť a zápach z úst
navstiv aj zubara mozno mas zapal dasien a zubny kamen, alebo usadeny plak na zuboch pri dasnach.
nemusis ani o tom vediet . ani ja som o tom najprv nevedela az zubarka mi to nasla..
Mandle uz nemam. Tym padom mozno druha moznost. Je pri nedostatku traviacich enzymov pritomna v ustach pachut, resp. skor taka kyslost?
Zapach z ust moze byt sposobeny priamo mikrpobialnou cinnostou v ustach, co sa da potlacit branim najma ustnych probiotik/oral probiotic, ktore nahradia rozne skodlive mikroby v ustach, najma hnilobne a pomozu ochranovat zuby. Prichute v nich su dokonca robiace dych prijemny.
Zapach moze byt aj z hnisavych mandli, ale najcastejsie je zo zleho travenia, tj nedostatku kyselin a enzymov v zaludku, kde jedlo miesto sterilizacie a rozlozenia sa kvasi a hnije.
mascha, dava to logiku, ani helikobakter nema rad brokolicu :D Skusim :)
Nie nemôže.
čítla som,že helikobatera sa dá zbaviť jedením surovej brokolice
Neviem ci je to od zubu, vybrat ho dam iba ak to bude iste. Najprv zajdem na gastro. Podla priznakov ktore mam to vyzera na helikobaktera ako tam citam na internete. Moze rozmnozenie helikobaktera spustit stres?
To neviem to už zubárka mala vedieť abo si nechaj ten zub vybrat abo ešte skus antibiotiká ale ja by radšej nechala ten zub vybrať aby nemala ďalšie zdravotne problémy
To mi uz robila, nechcem si to nechat zase rozvrtat a nechat tam opat XX€. Nie je nejaky test na pritomnost bakterii alebo take nieco?