Problemy s priatelkou

Príspevok v téme: Problemy s priatelkou
Ingrid445

Chcela by som sa vas spytat na nazor. Dlhsi cas som poznala jednu zenu, neboli sme kamosky, len zname z videnia viac menej...nase deti sa spolu hravali, takze som ju poznala zbezne. Raz ma poprosila, ci by som jej nepozicala peniaze, ze ma problemy s manzelom, ze je nezodpovedny a neplati jej, ze od nej odisiel a neziju spolu dlhsiu dobu a ze nema zaco detom ani veci do skoly nakupit. Samozrejme, pozicala som jej a ani som to nechcela nazad vratit. Este sama som jej okrem penazi dala nejake skolske pomocky, co sme mali doma nazvys.Nepresiel mesiac a oslovila ma s prosbou , ci by som jej zas nepozicala, ze jej trea zaplatit najom, kedze nema peniaze a zas nadavky na manzela...odmietla som s tym, ze to uz je velky vydaj a ja sama mam svoje vydaje, takze nie, ze nepoziciam, tak aspon o mensiu sumu ma zas popytala, dala som jej zas a toto sa proste zacalo pravidelne kazdy mesiac opakovat. Prosby, lutovanie sa, ohovaranie manzela, ked som sa zatajovala bombardovanie spravami...nevydrzala som to uz a nakontaktovala som sa na jej manzela. Samozrejme mi porozpraval uplne inu verziu ich spolocneho zivota, zistia som, ze maju vela poziciek a hypoteku a ze nie len on je na vine ich nemozneho vztahu a socialnej situacie. Rozhodla som sa ju konfrontovat s tymto zistenim, samozrejme najprv padli vycitky, ze co ja co mam sa vyzvedat u jej muza a potom prosba , nech s nim viac nehovorim a nepocuvam ho co mi hovori, ze my dve sme kamosky a nie on je moj kamos, ze mam jej drzat stranu, tak som povedala, ze ja stranu nedrzim nikomu, ale ze vidim aj v nej chybu, hlavne tu, ze nikde nepracuje a nepodiela sa spolocne na plateni ich pohladavok a vyzivy deti, naco som si vypocula tisic vyhovoriek preco nepracuje a ze on je svina...nastvala som sa a prerusila som s nou kontakt.Priviedlo ma k tomu aj zistenie, ze coraz castejsie sa zaujima o mojho manzela,ma nanho blbe sexualne narazky, ked sme spolu a pocula som o nej, ze v tomto smere si rada da povedat...nechcela som riskovat, ze kvoli mojej hluposti a pomoci, sa este dozijem toho, ze mi zvedie muza :D. Aky mate nazor na taketo priatelstva?Co by ste vy robili?

5.5 elsa

ingrid 445 zasa ak by chcela zoberie niečo na polovičný úväzok, aby mala aspoň nejaký ten príjem, neviem koľko má detí,ale zodpovedná nie je a ty nemôžeš byť zodpovedná za ňu :)deti v škole sa posmievajú,ale ani to nie je tvoj problém,čím ďalej od nej ,lebo ti aj toho muža zoberie ......

Ingrid445

Ja by som jej nedala, ale mne bolo luto deti, viem ake to v skole je, ako sa im posmievaju spoluziaci, ze su chudobni. Preto som jej, vlastne im pomohla,ale za deti zodpovedaju rodicia ...

kafe

ingrid, vysvetli mi, prečo ak sa normálny človek NEnechá využívať a vyciciavať, tak má pocit viny? To čo si urobila je jediné správne riešenie! Akúkoľvek pomoc, ktorú by si jej opakovane ponúkla, je vlastne okrádanie tvojej rodiny. Ani na sekundu nepochybuj o tom, že si urobila správne. A ja ti blahoželám, že zdravý rozum, a tak isto srdce na správnom mieste, ešte existuje.

Pomáhať bezhranične a hlavne nezištne takýmto ľuďom je ubližovanie. A okrádanie tých ostatných, čo sa snažia zo svojich sračiek dostať sami. Takýto typ človeka potrebuje tvrdý a nekompromisný prístup typu - ak sa snažíte a robíte niečo aby ste zvládali svoje záväzky, až potom vám pomôžeme. Prípadne radšej im nepomáhať vôbec, tie pôžičky ktoré majú si predsa brať nemuseli. Veci sa dajú kúpiť pomaly a postupne, nemuseli mať VŠETKO HNEĎ.

Vezmi si také africké štáty. Tam to fungovalo dosť podobne. Domáca vláda sa stará, aby bola dobre vyzbrojená armáda. Školstovo a zdravotníctvo si predsa vyžobre peniaze z Európy. Je to choré a zbytočne zničujúce správanie pre obe strany. Ale vyzerá to pekne, chrumkavo, že sa robí "dobrá" vec.

5.5 elsa

za dobrotu na žobrotu,presne tam sa dostaneš ak sa necháš využívať moja zlatá:) ona možno bola kamarátka navyknutá že muž jej úplne všetko platil nie?preto je tam kde je

Delete

schopnosť manipulovať je na jednej strane veľmi užitočná, no v nesprávnych rukách aj veľmi škodlivé. Je to niečo ako oheň.

Podaj jeden prst a odhyznú ti celú ruku.

Vieš ono nemusí byť tá osoba taká ako ju tu opisujú...a určite to nerobí zámerne...má jednoducho návod, ktorý sa naučila a ten opakuje. Treba jej pomôcť ale určite nie na úkor teba.

musíš byť trošku aj sebecká...v tomto svete to inak nepôjde.

tasty

môj názor na tú osobu (tú akože priateľku)
je to psychicky labilný jedinec s tendenciou:
- vyciciavať emociálne a materiálne,
- citovo vydierať vo svoj prospech,
- jedinec zrelý na psychiatrické liečenie.

Dať si od takýchto jedincov pohov, obyčajný ľudia ťažko im pomôžu hlavne čo sa týka po psychickej stránke, skôr zdravých ľudí potiahne "dole" so sebou, preto POZOR!

5.5 elsa

má deti tak by sa mala spamätať,inak je aj práca na doma ak nemá na škôlku,na polovičný úväzok,brigádnikov to tesca tiež hľadajú,do banky,neviem aké má vzdelanie