Chyba mi moj ex, mam mu to povedat?

Príspevok v téme: Chyba mi moj ex, mam mu to povedat?
karolinka555

Ahojte,
mam priateľa , sme spolu 10 mesiacov, posledne mesiace nam to spolu neklape.... je to tym ze sme malo spolu a vycital mi ze na nom lipnem,... ja sa od vtedy citim ponizene, sklamane a prestava to akokeby iskrit u nas.......
mam problem s tym ze cim viac sa to kazi tym viac myslim na svojho byvaleho ... nevidela som ho 1 a pol roka, boli sme spolu skoro 6 rokov, myslim na nho cely mesiac kazdy den, nechapem co sa to so mnou deje, je to mozne aby mi zacal chybat?
po rozchode sme prerusili kontakty , myslela som ze je stastny, lebo viem ze mal vztah,ale pred dvomi mesiacmi pisal s mojou kamaratkou ....vraj nieje stastny a mal nejake nevydarene vztahy po nasom rozchode, ale ze ziadna zena sa nevyrovna mne, pisal ze ma sa dobre ale nieje stastny...
osud nam nedovolil sa skontaktovat: 3 mesiace po nasom poslednom stretnuti mi vraj pisal sms, ja som ju nedostala pretoze som zmenila cislo :( a pisal aj mojej sestre na fb, vyzvedal ze ci som stastna a ci niekoho mam a tak a ona mu odpisala ze mam sa dobre a ze je dobre ze niesme v kontakte pretoze som sa z toho rozchodu dost dlho dostavala.... tak sa uz neozval :( o tom ze pisal s mojou sestrou som sa dozvedela az teraz ....
citim sa hrozne pretoze keby som vedela ze sa o mna aspon trosicku zaujima tak by som sa na to pozerala vtedy inak, ale zila som v tom ze uz zabudol a ze uz nikdy nechce.... strasne by som si to chcela s nim vyjasnit a mozno by mal vediet ze mi chyba a ze preco som mu za dva roky nenapisala...neviem ci ho lubim lebo je to tazko povedat ked niekoho nevidis 1 a pol roka....

Mam sa s nim stretnut? a porozpravat sa? ... ja mam frajera a neni to fer odomna :( som zufala, neista

karolinka555

ja si s mojim ex nezacnem opat, alebo urcite nie pokial som s terajsim..len chcem jeden rozhovors ex, uz sme sa dohodli na sobotu vecer, porozpravame o tom nedorozumeni , vyjasnime si to, porozpravame ako ide zivot.., poviem mu urcite ze mam frajera, myslim ze o tom vie. a mozno aj o tom akosa mi darilo vo vztahoch po nasom rozchode a o aj ja by som rada vedela ze ako on ....... a nakoniec ze sa uz nestretneme pokial mam vztah, lebo frajerovi by sa to nepacilo............moj priatel dnes odisiel prec na 3 tyzdne, ked sa vrati urcitemu to poviem , zatial najdem tie spravne slova ako mu to citlivo vysvetlit a coma k tomu viedlo a potom to necham plavat asi... ak ma za tento cin necha tak bohuzial...
aj tak idem v lete na 3 mesiace prec a dovtedy aj kebyze sa rozijdem s terajsim budem potrebovat pokoj od vztahov...( uz sa poznam , nejaky ten polrok po rozchode chlapov "neznasam" )... cize ziadna obnova vztahu sa nebude konat... aspon v najblizsej dobe nie.

Fleur-de-lis

Maoam, mne to tiež príde, že ten súčasný vzťah veľkú budúcnosť nemá. Ale proste podľa mňa by si mala najprv vyriešiť tento vzťah kým tam začne ťahať bývalý. Alebo povedať priateľovi na rovinu, že potrebuje doriešiť bývalý vzťah.
Ja ju tiež chápem a viem, že je v nepríjemnej situácii. Zrejme má dilemu... Beriem. Však aj tak sa rozhodne sama. Len mám pocit,že ona aj vie čo by bolo dobré spraviť a nespraví to len zo strachu.

Nina.

Karolinka555 tak je to na dobrej ceste :) Vykašli sa na reči a tvojmu súčasnému partnerovi nemusíš nič vysvetlovať - až taký úžasný nie je a za to, že to medzi vami škrípe môže podľa toho čo si napísala hlavne on. Určite by som mu to teda nehovorila - hlavne nie pred stretnutím s ex, keď tak možno po ňom, veď zatiaľ aj tak ani sama nevieš čo a ako tak čo by si mu aj povedala? Sama predsa nevieš čo od toho čakať a to že si potrebuješ ujasniť nejaké veci je v podstate tvoja súkromná vec a je to len medzi tebou a tvojím ex, takže tvojho terajšieho priateľa do toho v podstate ani nič nie je.

Maoam

Fleur-de-lis - uz len fakt,ze 10-mesacny vztah uz dlhodobo neklape..ako sorry, to sa rozpadne (s velkou pravdepodobnostou)

ona exa stale miluje, tak to vyzera

Maoam

Fleur-de-lis: ja chapem, ako to myslis, ale ja zcasti chapem aj ju

nechcem jej pisat, co je ci nie je 'spravne' preto, lebo iba ona do toho vidi a myslim, ze kym sa s nim nestretne, nenajde v sebe 'klud' a bude ju to zozierat a myslim, ze tento jej aktualny vztah sa rozpadne beztak, ci sa s byvalym stretne alebo nie, je to nezavisle od toho, ale tak kazdy to vidime inak, co je normalne, kazdy sme iny

Fleur-de-lis

netreba pliesť tretiu osobu do vzťahu. Pokiaľ nejde o kamarátku či odborníka.
Proste je to nefér voči tomu druhému.
Urobiť môžeš čo chceš samozrejme, ale ja by som ťa v tom nepodporila...
Najprv by som si v sebe vyriešila súčasného priateľa, respektíve spolu s ním. Ak sa to s ním nedá, tak to asi o niečom svedčí,či?
Buď príliš kritizuješ tak to v sebaobrane obráti proti tebe alebo sa uzavrie a nechce to riešiť, alebo proste je bohužiaľ v tomto dieťa a nechce byť zodpovedný.
Ak je to to druhé, tak neviem, či by som ostávala v takom vzťahu, keďže nikam nevedie.
Každopádne by som ale nevyhľadávala stretnutie s bývalým lebo mám problémy v terajšom vzťahu. A ak, tak by som terajšiemu vysvetlila prečo ho chcem vidieť, čo by sa mu zrejme nepáčilo.

Ako chápem, máš to teraz na prd situáciu. Ale skús si najprv ujasniť tvoj súčasný vzťah.

Maoam

cojaviem, ja si myslim, ze to tu nejako extra moralizovat nema ziadny vyznam

iba ona vie, co citi a ako to citi a sama pise, ze aktualny vztah neklape

a vsak nech sa s nim stretne, porozprava, nech si to vyjasnia, co nestihli/co nebolo mozne, kedze mala zmenene cislo, potom uvidi, co urobi dalej

Fleur-de-lis

no tak si to daj opačne. Chcela by si aby sa tvoj priateľ poza chrbát stretol s bývalou lebo si vami nie je istý a bývala mu chýba?

zvycajne

ked ti chyba ex tak asi toho terajsieho nelubis nie? ides sa stretnut s byvalim poza chrbat, len aby si si s nim nieco vybavila.. dobre dristy