Nenávisť voči luďom

Príspevok v téme: Nenávisť voči luďom
Clementine

Neustále pocitujem nenávisť voči ľudom.Neviem presne definovať prečo to tak je, ale čím ďalej to trvá, tým to je neznešiteľnejšie. Niekedy mám obdobia, kedy je to v pohode a mám pocit, ako keby konečne som sa z toho dostala a dokážem s ludmi a celkovo v spoločnosti byť v pohode bez toho aby mi všetci liezli na nervy, ale potom sa zase ako keby niečo pokazí a príde to znova na mňa.Niekedy stačí len aby niekto povedal jedno slovo, hocijaké, a tak ma to dokáže vytočit že až. Čím dalej tým ma to menej prestáva baviť. Nebaví ma takýto život, cítim sa neustále prázdna, a ak už aj mám nejaký zmysel života alebo radosť tak to nikdy nevydrží dlho a hned sa to pokazí. Neviem ako dalej budem takto existovať ja sa aj snažím zmenit ale proste nejde to tak lahko.Kamarátky sú tiež také \\\"kamarátky\\\" že to až bolí, tvária sa ako svätice a za chrbtom ohovárajú a robia intrigy, takže absolútne nemám chuť už sa nimi nadväzovať kontakt. Snažím sa hladať nových ludí, no proste niesom absolútne spoločenský typ, takže je to o to tažšie. U psychologičky som bola, no terapia mi nijako nepomohla.

Ipsik

Treba sa vedieť usmievať, aj keď na to nie je veľmi dôvod. Brat mi povedal k tomu len toľko: keď máš zlú náladu, tak si povedz nejakú riekanku (považuje ma logicky za blbého) napr.: en ten tiky, dva špendlíky, vyšiel diabol z elektriky...:-)

Ipsik

Nuž, čo ti na to povedať? Pes je zakopaný "len" v tom, že ľudia potrebujú viac peňazí, potom by tieto negatívne fenomény isto viac vymizli. Všetko je spoplatnené, dobre, že nie aj vzduch.
Len toľko možno k tomu povedať. Jedno je to, čo si povieme tu a iné je to, čo im povieme tam:-) Trochu ich treba namotať.

Liliane

A co je na tom divne?? Divna by si bola keby si mala kazdeho rada, ludia hlavne na SK su take curvy, ze vacsie tazko najst. Fuj, sa to je tu sama zavist, ludia na ulici zazeraju, obzeraju si ta, sused zavidi, ze mas krajsie stromky, v robote nedajboze ked si v zenskom kolektive tak ohovaranie, kydanie, donasanie sefovi, vsade tyranie zvierat, deti, vrazdy. Sme najhorsie plemeno na tejto scurvenej planete, takze by som sa ti cudovala, keby si mala kazdeho rada. Ja mam rada asi 3 ludi v mojom zivote, ostatni mozu ist pre mna za mna aj do p... vidim im na ociach, ze nie su real, samy fake, sama pretarka

gorogo

važený je to stará temá neaktualne, treba ist tam kde su príjemný ludia, aj takých mame. presunut sa na inu ulicu sa kamaratit.
slovaci su pohostinný mas zlú vzorku

Ipsik

Nie je dobré nenávidieť, lebo to človeka stojí energiu navyše. Mať rád zase človeku energiu dodáva.
Zase, ak niekoho nemusíš, tak ho nemusíš hneď aj nenávidieť. Ja som zase v takej situácii, že tu každý točí len o peniazoch, lebo ich je málo. Ja už na to fakt nemám nervy. Tiež robiť charitu celý život je nemysliteľné. Keď niečo vieš, tak každý na teba pozerá len tak, že z teba spraviť oslíka potras sa. Radšej sa už vyhýbam každému, úmyselne. Príde návšteva a ešte aj oni čakajú, aby ich človek spasil. Najlepšie je fakt nemať s nikým nič, nie kvôli nenávisti, ale pre vlastný pokoj. Ešte aj keď volám synovi, tak chce mobil za pár stovák, ale jemu musím telefón zdvihnúť vždy:-D
Nedrbne z toho človeku pýtam sa?! Stále hovorím, že nízke IQ je horšie ako psychóza...

Buki

Neviem co robis, ci chodis do skoly ci pracujes ale su miesta kde je takych ludi viac ako indne. A tiez ta nepozname takze tazko sudit ked povies, ze kamaratky ta ohovaraju, ci si precitlivena alebo ozaj to prehanaju. Ono na slovensku su male obce a mestecka takze mas obmedzeny okruh ludi s ktorymi sa mozes spoznat a este mensi s ktorymi si sadnes. Ked si z dediny alebo malickeho mestecka tak kamaratov si nevyberas, su to ti co s tebou vyrastaju. Nemusite si sediet ale proste nemas velmi na vyber. Vo velkomestach zase mozes byt kym len chces a vzdy najdes dost ludi ktori su ako ty. Preto je aj na slovensku viac ohovaraciek a neprajnosti od kamaratov lebo ste kamarati len opeto nebolalebo nebol nik lepsi na blizku.

MattMatt

..ZIJES NA SLOVENSKU,TU JE TO ,CO POCITUJES UPLNE PRIRODZENE..SLOVACI SU ODPORNI VYDRBANI NAROD..HLUPI MAMONARSKY KONZUMENTSKI,ZAVIDIA OHOVARAJU ZLOST KLAMSTVA SPEKULOVANIE..FAKT MI NENAPADA JEDNA POZITIVNA VLASTNOST..ZMEN KRAJINU ZMENIS SA AJ TY VER MI..TENTO SLOVENSKY NAROD JE ODPAD.JEDEN Z NAJHORSICH CO SA TYKA MENTALITY A CHARAKTEERU LUDI..

Sejla

a preco si myslis, ze ludia ti maju dat zmysel zivota? Zmysel zivotu si mozes dat len sama. Ked sa necitis prijemne pri ludoch, zvol si povolanie, v ktorom budes moct pracovat sama s minimalnym kontaktom s ludmi, byvaj sama, chodievaj na miesta, kde moc ludi nie je, napr. do prirody. Alebo zalez do jaskyne a zasvat zivot meditacii, pouzi trochu fantaziu, ludom sa da do velkej miery vyhnut, zvysok uz nejak prezijes.

Nety

Ani to nemusi byt ku mne.Ak vidim,ze ludia sa k sebe zle spravaju,chyta ma apatia,nechut zit medzi ludmi,chcem sa odstahovat niekde do kludu a zavriet za sebou dvere,ale to sa na dlho neda.Mozno by bolo dobre odstahovat sa niekde k moru,alebo do hor a byt co najblizsie prirode.Dost dlho rozmyslam o Grecku alebo Bulharsku.Ani Slovensky vidiek neni zly,ale pre deti to neni ono,daleko na kruzky,sport,jazykovku.