Ahojte, viem, že to bola už viackrát diskutovaná téma ale predsa, môj prípad je asi trochu špecifický a vlastne ani neviem čo tu hľadám, možno nejakú podporu, skúsenosti, názor, svedectvo.
Som momentálne v treťom ročníku na škole ktorá ma vôbec nebaví. Viem, vybrala som si zle, vyberala som si podľa dobrého uplatnenia, nie podľa toho čo ma baví.
V prvom ročníku som mala problém hlavne s matikou ktorú som na prvýkrát nespravila, rodičia mi pohrozili že mám odísť keď to nezvládam, ale ostatné skúšky som mala na A, B. Ja som to vtedy nechcela vzdať, bola som presvedčená že to dám a dala som na opravák. Za každú ale nezrobenú skúšku som doma trochu dostala po nose, ale vždy som ju spravila na opravák.
V druhom ročníku to už bolo pre mňa ťažšie mala som menej opravákov, lepšie výsledky ale môj život začal byť plný stresu, čoraz viac som sa učila lebo štúdia pribúdalo a začínala som byť vyčerpaná a moja psychika trpela.
V treťom ročníku som si zvolila štud. program v zahraničí ktorý ale vôbec nezvládam, jednak úroveň jazyka a neporovnateľne ťažšie štúdiom oproti svk. Snažila som si vytvoriť systém, planing skúšala som všetko ale mám 10 ťažkých záverečných skúšok počas 12 dní predtým som mala priebežné hodnotenia a 4 projekty a školu od rána do večera..takže som to napriek všetkej snahe nezvládla..hrozí mi, že budem mať z toho problém aj na svk.
Som už tak vyčerpaná a vystresovaná, cítim že dať 10 skúšok počas 11 dní je nad moje sily, znie to neuveriteľne ale ozaj je to tu tak, skúškové samo o sebe tu neexistuje a ja vidím, že to je v keli lebo som sa nič nestihla naučiť.
Tým pádom mi ale vznikol aj prúser u nás a ja už uvažujem o zanechaní školy.
Neviem sa zmieriť s tým že som zlyhala, bojím sa, že keď teraz odídem, ľudia mnou budú pohrdať a čudovať sa, ako to že som odišla z tretiaku a teraz nemám nič.
Ale cítim že sa už len trápim, a proste napriek mojej snahe to vôbec nevyšlo.
Bojím sa toho, ako sa s tým vyrovnajú naši, ale to ma tak netrápi, viem, že aj keď budú sklamaní časom to príjmu, lebo ma majú radi ale skôr sa bojím ako to uniesť ja sama, čo potom s prácou, kde ma vezmú bez vš.
Je mi tak ľúto, že som sa dala na tento program, lebo je skutočne nad moje sily ale to som neušila až som sem išla.
Nechať školu v treťom ročníku
Ahoj, ja som tento rok doslova poletela z prveho ročníka práva na UK v zimnom semestri som urobila len 4predmety zo 7 aj to 2 len na opravak v letnom som vyletela lebo som to jednoduchonnezvladala aj napriek obrovskej snahe a prisla som na to ze ked raz nieco nejde tak to nejde a nehat to radcej tak lebo sa clovek zblazni. Teraz sice pracujem ale aspon sa netrapim preto ze som na nejakej skuske makala 2 týždne a aj tak som ju nedala... ale v tvojem pripade sa to mozno da nejako zachranit odložiť študium len sa hlavne neprecenuj az moc...
Veď máš nejaký čas porozmýšľať. Možností je veľa a nech sa rozhodneš akokoľvek tak zvíťazíš, lebo bude to tvoje vlastné rozhodnutie. Vždy je šanca začať novú etapu života a z druhých ľudí si nemusíš nič robiť. Svojho rozhodnutia sa báť vôbec nemusíš a ani obhajovať ho pred ostatnými, lebo obháji to za teba čas. Ja ti verím, že ty to rozhodnutie zvládneš.
Mne pomohli rady z www.ako-sa-naucit-skor.com
Ináč niektoré pozície v ekonomike idú robiť aj bez školy ale vydať sa tou cestou je omnoho ťažšie.
qmka v auguste nemáme termíny buď to spravím počas roka alebo medziročník, naša škola má napr. len jeden opravák a trochu iné pravidlá na hodnotenie všetkého..
ani štátnice sa u nás nedajú opakovať iba medziročník je to divné ale tak to u nás beží proste máme iné podmienky..
ale hej jediná možnosť je asi ako hovoríš..ale neviem ako to zvládnem ešte popri semestri všetko dorábať...
Stryco, neuveriš ale presne tak som uvažovala že urobiť len niektoré..lebo ich mám 10, z toho bol jeden opravák ale ten mi výnimočne umožnili robiť, som v strese vymazala údaje na konci písomky..tak mi dali nový termín...
Teraz som mala 6 skúšok trochu ľahších, snažila som sa urobiť všetky ale tak ma to vyčerpalo že som skončila so silnými migrénami a teraz mm 4 najťažšie a som úplne vygumovaná a nevládzem..rozmýšľala som učiť sa len na dva..lebo mám len víkend a neviem ako sa učiť na všetky 4
Len sa hanbím proste neísť vôbec na test alebo dať prázdny papier, mi to vnútri akosi nedá preto skáčem a do všetkého sa snažím kukať ale príde mi to nemožné
A nie nemám k tomu žiaden vzťah to je to :/
Mám literárne a umelecké vlohy a čísla kalkulácie a logický mozog nie je pre mňa, no vedela som že s umením sa neuživím preto som tam šla..
mas k tomu aspon trochu vztah?
pozri, ja si myslim, ze ked to aj teraz zle dopadne, tak sa to bude dat nejako zachranit, aspon tak, ze dostudujes toho bakalara. mozno sa ti to pretiahne o nejaky cas, ale tak to uz chodi. nebudes prva ani posledna. ja neviem ako to mas, ake su podmienky, ale tak mozno by stalo za uvahu sa pripravit len na niektore skusky a niektore proste odignorovat a nespravit. vzdy asi lepsie ako sa snazit pripravit na vsetky a vsetky nespravit. neviem, ci je to spravne, priechodne riesenie, len tak uvazujem. neviem ako mate nastavene podmienky, co treba splnit atd.
Ked si teraz v zahranici, tak mas urcite individualny studijny plan. Ak tie predmety v zahranici nedas, tak sa dohodni s vyucujucimi na Slovensku na skuske z predmetov, ktore by si normalne mala doma...na termin bud potom ako sa vratis alebo v auguste. Informuj sa na vasom studijnom oddeleni, mali by ti vediet poradit.
ja sa snažím bojovať ale momentálne je toto skúškové nad moje sily, neviem si s tým rady, proste naozaj si nestíham to učivo vôbec prejsť. na každú skúšku mám max. deń dva a sú to kvantusy.
A bude to znieť lacno ale študujem ekonomiku, síce zameranie financie ale viem, nie je to medina ani nič také..ale aj tak je to pre mňa fakt náročné.
ak by sa ti to aj nepodarilo a dosledok toho by bolo vylucenie zo studia, tak predsa mozes ist znovu na prijimacky a poziadat o uznanie uz ukoncenych predmetov. ak si predmety davala na A, B, tak ti ich podla mna vela uznaju a budes mat akurat robotu s tymi ostatnymi. nevesaj hlavu este, obcas sa v zivote nieco nepodari, ale to nie je koniec sveta. ver si, snaz sa a bojuj, ak to nevide, nevadi. verim tomu, ze moznosti este bude. prehras az vtedy, ked to vzdas. a co studujes?
Ahoj ale to bolo len v prváku tam som mala problém s matikou veľký. A mám všetky druhy známok, ale vtedy som mala dobré okrem matiky ale to nie je podstatné.
Skôr by som to zhrnula tak že z roka na rok je to pre mňa ťažšie. A tu v zahraničí je to taký program že neexistujú opraváky a všetko sa píše naraz, čiže....neviem ,ak to tu neurobím čo bude potom na svk sa bojím že ak tu nezískam kredity, na svk to nebudem mať čas dobehnúť všetky predmety na ktoré som nechodila...