Zdravím:) S priateľom sme spolu pár rokov a milujeme sa. No ja veľmi žiarlim a uvedomujem si to,ale neviem to ovládať,keď viem,že je s kamarátkou,tak ma ide roztrhnúť,plus mala som priateľa s ktorým sme si ukazovali správy,nie tak,že pozri,ale ked som bola vedľa neho tak mu nevadilo,ked som čítala.Dôverovali sme si,mala som aj jeho heslo od fb a aj on mal moje. Nemali sme dôvod si neveriť. No moj terajší priateľ,ešte aj otočí mobil aby som ani náhodou nečítala a vždy mi tým len pridá dôvod k žiarlivosti,prerože mi hneď dojde,že s niekym možno aj niečo rieši keďže mi nedovolí ani slovko prečítať. A odôvodnil to tak,že preto,lebo vie že som žiarlivá,preto mi ich neukáže a že to je jeho súkromie. No áno s tým súhlasim,je to jeho súkromie ale podľa mňa by mal spraviť pravý opak keďže vie,že som žiarlivá,on si moje správy číta dokonca aj bez dovolenia.. Ja mu chcem veriť,ale už mi to raz spravil,že riešil niečo s inou.. Ja neviem,či si to celé náhováram a som príliž žiarlivá alebo mám dôvod,peosím poraďte čo mám spraviť,porozprávať sa s ním?? Nechcem aby zase udal ten dôvod. Ale nechcem sa s ním hádať kvôli tomu,milujem ho a sme spolu už pár rokov.
Som žiarlivá, ale zdá sa mi, že mám dôvod
veď nech sa nahnevá, je to predsa tvoje súkromie :D akú požičaj, takú vráť... teba tiež hnevá, keď ten mobil otáča a jeho to netrápi, tak to rob aj ty rovnako, kým sa nespamätá. ak sa vôbec spamätá...
No ďakujem vám za názory.
Áno je to tak,keď jeden tak aj druhý rovnako ale keď som ja urobila to,čo on,že mi prišla sms a otočila som mobil,tak hneď začal s tým,že ktovie kto mi píše,keď aj mobil otočím a trošku sa aj nahneval,preto mu radšej ukazujem,veď nemám čo tajiť,radšej ukážem aby potom nepochyboval a nemali sme zbytočné hádky. Ale on správy neukáže,proate je to jeho súkromie,mobil si nosí ešte aj na záchod zo sebou aby som sa nepozrela do jeho mobilu.
v prvom rade nechapem, preco on tene upiera pravo na sukromie - bez dovolenia si cita tvoje spravy, ale tebe jeho citat zakaze. Toto si si mala s nim vyjasnit hned. Ja vobec nevidim dovod na to, aby si partneri citali svoje spravy, ale uz vobec nechapem, ako niekto moze svoje spravy tajit, ale nema respekt pred tvojim sukromim. na tvojom mieste by som mu ani nahodou nedokazovala doveru tym, ze mu ukazes spravy, ale on tebe uz nie. proste straz si svoje sukromie tiez. nech pochopi, ze toto nie je len jednostranne. a rozhovor s nim maj urcite. pretoze mne osobne to zavana...
Podľa môjho názoru má partner vo vzťahu právo na kontrolu či je mu ten druhý verný za predpokladu, že sa na vernosti dohodli (v manželstve je to automatické).
Má aj právo na súkromie ale keby som bol tebou veľmi podozrivé by sa mi zdalo že on číta tvoje SMSky. Ľudia ktorí si tak vysoko cenia právo na vlastné súkromie obvykle úzkostlivo rešpektujú toto právo aj u partnera. Preto si myslím že jednoducho má čo tajiť (nemusí to byť nič závažné, ale niečo o čom nechce aby si vedela).
Ja na tvojom mieste by som sa o tom porozprával a opýtal sa ho že prečo si pozerá tvoje správy ak svoje tají. Jasne by som mu povedal že si neželáš aby mal vzťah s nikým iným kým ho má s tebou ani aby s niektorou flirtoval a pokiaľ má nejakú kamarátku že chceš o nej vedieť a vedieť kedy a kde sa s ňou stýka.
Buď si čítame, alebo nie, ale obaja rovnako.
A ďakujem za názor. :)
Tak ale nechcem mu to veľmi hovoriť,pretože nechcem aby som vyzerala ako neaká žiarlivá ženská,ktorá mu nič neverí.. Ale pri tom vie,že mi to vadí,no aj tak by mi správy neukázal. 2x som videla a dosť ma to nahnevalo,boli to také správy ktoré sa nepíšu kamarátkam,no hovoril,že to bolo ešte pred tým,ako sme spolu nebola (to bolo na začiatku vzťahu) no odvtedy som žiadnu správu nevidela. A som presvedčená,že niečo skrýva a žiarlim veľmi. A preto som aj chcela vedieť názor neakých nezainteresovaných osôb aby som vedela,či to nepreháňam a či si nenamýšľam.
myslim, ze mas dovod. ak nema co skryvat, kludne ti moze sms-ky ukazat, zvlast ked on cita tie tvoje. kto nema co skryvat, tak sa takto nesprava. ani ziarlivost nevznikne len tak pre nic za nic, najskor na to musi mat clovek nejaky dovod.