Zdravím:) S priateľom sme spolu pár rokov a milujeme sa. No ja veľmi žiarlim a uvedomujem si to,ale neviem to ovládať,keď viem,že je s kamarátkou,tak ma ide roztrhnúť,plus mala som priateľa s ktorým sme si ukazovali správy,nie tak,že pozri,ale ked som bola vedľa neho tak mu nevadilo,ked som čítala.Dôverovali sme si,mala som aj jeho heslo od fb a aj on mal moje. Nemali sme dôvod si neveriť. No moj terajší priateľ,ešte aj otočí mobil aby som ani náhodou nečítala a vždy mi tým len pridá dôvod k žiarlivosti,prerože mi hneď dojde,že s niekym možno aj niečo rieši keďže mi nedovolí ani slovko prečítať. A odôvodnil to tak,že preto,lebo vie že som žiarlivá,preto mi ich neukáže a že to je jeho súkromie. No áno s tým súhlasim,je to jeho súkromie ale podľa mňa by mal spraviť pravý opak keďže vie,že som žiarlivá,on si moje správy číta dokonca aj bez dovolenia.. Ja mu chcem veriť,ale už mi to raz spravil,že riešil niečo s inou.. Ja neviem,či si to celé náhováram a som príliž žiarlivá alebo mám dôvod,peosím poraďte čo mám spraviť,porozprávať sa s ním?? Nechcem aby zase udal ten dôvod. Ale nechcem sa s ním hádať kvôli tomu,milujem ho a sme spolu už pár rokov.
Som žiarlivá, ale zdá sa mi, že mám dôvod
Prečo máš neustálu potrebu obhajovať ho?
No takto:) on mi nič nezakazuje,ale vadí mu to viem a moje heslo nevie,on si pozrie správy aj messenger na mojom mobile.
Mna by zaujimalo, preco si sa rozisla s tym byvalym?
Je to egoista, a zrejme niečo tají,nemusí ísť hned o neveru ale možno flirtuje stými babami cez sms,fb.. má trápne reči a preto ti to radšej nechce ukázať. A tebe zakazuje si čosi kdesi písať a stretávať sa s kamarátmi..koksooo joj ,stupol mi tlak, takýchto chudákov neznášam. Miluješ ho,ale keby dáš na rozum sama si uvedomíš aký je to pako. Nenechaj sa klamať a srať si na hlavu.. on môže všetko a ty nič ? rob to isté,alebo teda ,rob si čo chceš,ked chceš pokecať s kamošom pokecaj,neobmedzuj sa,ved ani on to nerobí a keby chce vidieť ským si píšeš ? zmeň si heslo a už mu nové nedaj. nech ti tam nesliedi apson uvidí aké to je..
Ale nechcem všetko zvaľovať len na neho,pretože toho názoru,že keď je vo vzťahu problém,tak za to môžu dvaja. Určite aj ka robím chyby.
Opýtam sa ho to a aj sa ho spýtam,že ak sú to len slová tak môžem aj ja komukoľvek čokoľvek vypisovať???
Ale on mi ich neukáže,aj keď bol u kamarátky doma,tak mi povedal,že je to len kamarátka a je zadaná. No pri tom mu vadilo,keď ja som bola len na káve s kamarátom a nie to ešte keby som išla k nemu domov.
Veď keď sú to len slová, tak prečo ti ich neukáže? To sa skús opýtať.
Ďakujem vám za rady :) cením si to a určite si zo všetkých rád niečo vezmem :)
Neviem,čo urobím,ale rozhodne to tak nenechám,porozprávam sa s ním o tom a poviem mu,že ak mám veriť,nech mi ukáže správy,veď aj on videl moje. No ppchybujem,že s tým bude súhlasiť. Často mi povie,že to sú len slová a napísane,to nie je reálne celé cez fb a tak. No keď niečo napíšem ja zle,čo sa mu nepáči,tak je problém. Keď bude v tomto pokračovať,že správu mi neukáže aťď tak mu naďalej nebudem dôverovať a bohužial bez dôvery vzťah nevydrží dlho. Aj keď o neho samozrejme nechcem prísť,pretože ho milujem;(
suhlas s dixit. to nie je riesenie, ze ty bdues ustupovat, aby sa on nehneval. on ti svoje spravy ukazal, ked si sa hnevala? moj kamarat psycholog mi niekolko krat povedal, ze najviac podozrieva ten, co ma na rovasi. Takze co sa tyka dovery, tvoj priatel si tu doveru u teba ruca sam. prestan byt tak prehnane tolerantna a zacni mi davat najavo, ze vies byt aj bez neho. nie urazat sa a hadat, ale zacni si robit viac casu na seba, svoje aktivity, kamosky, nakupy alebo cokolvek, co ta bavi a co mozno uz dlho odkladas. nech priatel o teba zabojuje, pretoze toto je casty scenar, ze ked ma niekto prilis tolerantneho partnera, zacne hranice prekracovat.
Ahoj, měl jsem podobný problém v minulosti. Podle mě, když chce své soukromí, měl by ho poskytnout i tobě. A pokud to oboustranně nefunguje, buďto něco skrývá, a nebo tam má něco, co ti ještě není schopný/připravený říct. Každopádně, je to od něho velmi nevhodné se k tobě takhle chovat, ve vztahu musí být rovnováha a hlavně důvěra!
Já bych se asi do jeho telefonu v tvém případě podíval (tohle sice nemám rád, tento případ je ovšem něco jiného) pokuď možno. Důvěřuj, ale prověřuj :)