Ahojte. Moja otazka je jednoducha. Ma vobec niekto len s maturitou vobec pravo na zivot? Alebo je len handra, ked okolo su len sami vysokoskolaci? To fakt clovek bez vyskzy sa nikde neuplatni?? Tento rok som zmaturovala a aj na vs chodim. Ale toje des. Je nas tam mrte, a vacsinu to nebavi. Ja chcem skoncit tiez. Je to mlatenie prazdnej slamy... Ale da sa dnes zit bezvysky? Alebo budu mnou vsetci pohrdat??? Dakujem ak odpoviete...
Len maturita? Je to nic?
:D
Delete, len to chod vysvetlit zamestnavatelom, nie mne...
Veľmi dobrý príklad - chválim :)
Má to však jeden háčik veľmi veľa ľudí, ktorí majú strednú školu sú častokrát oveľa vzdelanejší a skúsenejší ako vysokoškoláci :) To len tak ako bonus :)
problem je ten, ze na uplne kazdu poziciu a teda aj nekvalifikovanu sa hlasi hromada uchadzacov a to vratane "vysokoskolsky vzdelanych". a kazdy zamestnavatel ked uz sa ma rozhodnut medzi dvoma uchadzacmi s rovnakymi schopnostami ktori budu pracovat za rovnaku mzdu, tak sa rozhodne pre toho s VS pretoze je to male plus, maly predpoklad ze ked aspon dokoncil VS tak je aspon o trosku napriklad zodpovednejsi alebo schopnejsi ako ten co ma len SS, ktoru spravi aj clovek ktory nevie poriadne ani odpisovat z tahaku...:) je to tu v tomto smere dost svihnute ale treba sa prisposobit
Čo je lepšie...zachovať si tvár sama pred sebou alebo sa nechať do niečoho dotlačiť spoločnosťou. Pre teba je dobré to prvé ale pre život sa riaď tým druhým!
Budú tebou určite pohŕdať všade a všetci!!! Aj napriek tomu, že ti to do tváre nepovedia. Mám to z vlastnej skúsenosti ale ak ti vysoká škola nemôže dať lepšie vzdelanie tak načo tam chodiť, kvôli titulu??? Ja ti to napíšem takto - buď máš peniaze, kontakty alebo šťastie. Inak môžeš zametať dlážky celý život.
ja som sa tiez dlho pasoval s vyskou. nakoniec po roku a pol premahania sa som ju opustil. a co nato rodina a znami? boli sme na teba taky pysny ze si chodil na taku dobru skolu. padli aj reci ze su so mna sklamani... a vtedy mi to doplo. je to moj zivot a moje rozhodnutia za ktore si nesiem nasledky ja sam tak preco by som sa mal nechat riadit nimi? od toho momentu je mi sum a fuk co si kto mysli, resp. nazor si vypocujem a zvazim ale volbu robim sam. a boli to oni kto ma sklamal svojim pristupom... mam pocit ze najdolezitejsie pre ludi je aby sa mohli chvalit statusmi, titulmi a majtekom. a skutocne hodnoty a osobne stastie idu uplne bokom. zhrnutie: akokolvek sa rozhodnes, hlavne nezabudaj nato ze kazda akcia ma svoje nasledky a tie si poneie sama. cize ci uz zostanes alebo odyjdes, nikomu nevyplakavat na ramene ze nemala som toto a hento... tvoj zivot- tvoj boj
niektore veci sa ale viazu na tu a trz. - vykon, fyzicka a podobne . nvm, ci rozumiete. som somar medzi kopami sena
hviezdička nebudeš ako chudera keď budeš mať tú maturitu ale v budúcnosti ak budeš chcieť byť učiteľka budeš potrebovať pedagogickú fakultu,bez toho ju robiť nemôžeš!!!! je to vyložene tvoja vec ide o to aby ty si bola spokojná s tým kde budeš napr. za tých 5 rokov rozhodnutie je na tebe na nikom inom .....
nvm sa tak vyjadrit, ale ci budem ako chudera, ze ked to nedam... zo skoly starej su vsetci na vs. nvm, ci to budem banovat. lebo dve veci nemozem naraz robit. som z toho vycerpana. hlavne ajcasovo - cestovanie... aj psychicky... p.s.: prepacte asi sa nevydrujem dobre, ale nemam este take zivotne skusenosti. skor to je o pocitoch. :-(