Bolest brucha prepalujuca az do chrbta

Príspevok v téme: Bolest brucha prepalujuca az do chrbta
Daisy01

Zdravim, obraciam sa na Vas pretoze som uz zufala. Mam silne bolesti brucha. Je to tupa neprestajna bolest zacinajuce priblizne 5 cm pod rebrami a rozsirujuca sa aj nizsie, taktiez prepaluje az do chrbta. Je to velmi neprijemne a uz som zufala. Prvykrat som tieto bolesti mala asi tak pred rokom, vtedy som tyzden trpela a druhy tyzden som stratila nervy a sla som k doktorovi. Tyzden som behala po doktoroch. Vytery, gastro, sono,...na nic mi neprisli az to po dvoch tyzdnoch bolesti odrazu prestalo. Po niekolkych mesiacoch sa to vsak vratilo, no k doktorovi som uz nesla, nemyslim ze by to malo vyznam. Takto sa mi to opakovalo uz aspon 4 krat. Teraz znovu. Od bolesti uz neviem vobec fungovat, zaspat, nic. Vzdy si musim dat ibalgin aby som aspon v skole sa dokazala trochu sustredit. Mam takmer 15 rokov, menstruacia nemeska, snazim sa stravovat zdravo, nijaka zmena ktora by to mohla ovplyvnit sa neudiala. Nechapem co to moze byt. Este chcem dodat, ze mam pri tom aj nejake nafuknute brucho a casto pocit plneho mechura.
Dakujem za Vasu odpoved, Vas nazor.

Petranova

Dobrý deň,mám tiež problém v oblasti brucha a vystreluje mu to do oblasti obličiek neviete poradiť čo by to mohlo byť?U gynekologičky som bola nič u obvodnej tiež neviem ako ďalej.

Kristinnnna

Ahoj, určite skús potravinové testy. Mala som rovnaké problémy - nakoniec sa ukázalo, že mám silnú alergiu na mlieko a kvasnice. Hoc sa to nezdá, tieto alergény sú naozaj takmer všade. Ja osobne ti radím takto

Defcon

Este jedna vec. Akutny zapal pankreasu, teda pankreatitidu spoznas lahko a aj vsetci naokolo., Jednak budes vracat ,jednak budes mat vyzor tazko choreho cloveka a ci budes chciet, alebo nie, do 6-12 hodin vezmes utokom urgent v najblizsej nemocnici.
........Druha moznost je podrazdeny zlcnik. Jeho priznaky su podobne a oproti pankreasu je to len drobna zdravotna lapalia.

Defcon

Dost si ma vystrasila s tymi priznakmi. S velku pravdepodobnostou ide o problem v brusnej dutine a to bud zlcnik , alebo pankreas. Lenze tvoj vek je maly na take problemy, aj ked .....
Moze to byt chronicky zapal pankreasu. Vtedy by si tie problemy mala napr po neosupanom ovoci, udeninach, alkohole, alebo inych tazkych jedlach. Pankreas by som vzhladom na problemy v rodine nebral na lahku vahu a navyse je to dolezity organ. Nehovoriac o tom, ze ak sa ti to zvrhne do akutnej pankreatitidy, tak ide o zivot, tato dg, 8511, je signifikantna vysokou mortalitou, az do 95%, pri balthazar E je rarita prezitie pacienta.
Rakovina pankreasu je extrwmne zakerna, pankreas je schovany, zle viditelny na sono, mozes ist na kontrolne vysetrenie s negativnym vysledkom a za pol roka zomieras.
Pri podozreni na problemy s pankreasom by som na tvojom mieste zburcoval rodicov a nenechal nic na nahodu schovavajucu sa za nizky vek.
Pri problemoch s pankreasom je smerodatny vyzor stolice. Ak je ilovity, so zahnivajucim zapachom, s takou konzistenciou, ze toaleta ide zle cistit, tak by som nasadil nizkotucnu dietu s vylucenim udenin, bravcoviny, plnotucneho mlieka. Ovocie len osupane.
A ISIEL BY SOM OKAMZITE KU GASTROENTEROLOGOVI.

myladdy

Ahoj..mam tie iste problemy...stala bolest pod lavym rebrom vystreluje do chrbta..všetky vyšetrenia v poriadku...krv,moč,sono,gastro..vie niekto poradit čo to môže byť?

Daisy01

Nie, nebrala som probiotika. Akurat som vylucila zo stravy vacsinu cukrov kvoli tomu ze v minulosti po uzivani antibitik sa mi Castro vytvorila plesen na jazyku. Avsak nemoze to mat s tym nic spolocne, pretoze uz predtym ked som mala tieto bolesti tak nikdy som predtym nebrala antibiotika. Cize s tym to nemoze mat naozaj nic spolocne. Zatial sa mi zda byt najrealnejsia moznost ta celiakia, uvidi sa zajtra ci bolest prejde. A dakujem :)

Biela Kobra

Keď si mala angínu, musela si brať antibiotiká. Nebrala si k nim nejaké probiotiká? Ak nie, tak by to mohla byť jedna z príčin, prečo ti je zle a nafukuje ťa - antibiotiká ti zničia mikroflóru v črevách, potom ti zle trávi a nafukuje ťa. V každom prípade, skús tú diétu proti nadúvaniu, a keď ti to do piatku neprejde, choď k lekárovi, nech ti ešte vyšetria tie zvyšné veci. Držím ti palce.

Daisy01

Ano, robilu mi sono. Testy na celiakiu nie a myslim ze ani pecenove testy. U gyn. som taktiez nebola pretoze bolesti nepocitujem v podbrusku. A uz dlhsiu dobu sa snazim nepit bublinkave prave kvoli tomu ze vzdy ma od nich nafukovalo a zvlast cola ma aj hrozne vela cukrov a chemikalii, takze tu nepijem. Cajiky popijam teraz vlastne stale pretoze uz mesiac nie som v poriadku. Totizto najskor som mala anginu (asi tyzden), potom som bola asi 2 dni zdrava a hned na to som prechladla dost a toho som sa nevedela asi dva tyzdne zbavit, ked uz som bola takmer uzdravena, tak prisli bolesti brucha. Hoci z prechladnutia uz nezostali ani stopy, no bolest brucha sa ma nejako drzi.
Pokial mi do piatku bolesti brucha neprestanu tak k tomu doktorovi pojdem.

Biela Kobra

Daisy, je jasné, že si pod tlakom prijímačiek, ale bez lekára ti lepšie asi nebude. Robili ti vyšetrenia na celiakiu? Brali ti krv na pečeňové testy? Robili ti sono brucha (robí sa to nalačno)? Vyšetrovala ťa gynekologička? Bolesť brucha môže mať tisíc príčin, a keď sa ti to takto opakuje, treba to riešiť, lebo samé od seba to neprestane. Pokojne môžeš mať hoci celiakiu (bezlepková diéta) a nevieš o tom a zbytočne si ničíš organizmus. Ešte si obehaj tých doktorov - ak si to zariadiš, stihneš aj vyšetrenia, aj školu. Zatiaľ skús z jedálnička vyškrtať všetky veci, od ktorých nafukuje: kolu, bublinkavé minerálky, cibuľu, kapustu, kel, cesnak, kaleráb, fazuľu, kukuricu. Pi veľa čajov, kúp si "detský čaj" proti nafukovaniu a čistiaci čaj, var si ich podľa návodu a striedaj ich. Ale k lekárovi choď určite.

Daisy01

Pancreolan mi nepomohol, to uz som skusala. No ako ste spomenuli pankreas, spomenula som si ze moja babka v 58 rokoch zomrela na rakovinu pankreasu. Celkom ma to vystrasilo. Na internete som si vyhladala priznaky a sedi to na mna. Dobre, mozno zbytocne sa stresujem pretoze to vacsinou postihuje muzov, po 50 rokoch. No su aj vynimky.
A k doktorovi mam obavy ist, znovu by som vela v skole vymeskavala a to si nemozem dovolit vzhladom na to, ze chcem ist na gymnasium a polrocne vysvedcenie, monitor a prijimacky tu hraju velku rolu.