Kastracia malu zabila

Príspevok v téme: Kastracia malu zabila
fdominika

Dobry den, chcela by som sa opytat na nazor/skusenosti. Je mozne,aby zdravy,zivotaschopny,mladucky psicek (mini yorkshirik) pri kastracii zomrel??!! Pred operaciou boli spravene krvne testy,podla ktorych bola zdrava. Je to pre nas hrozne,nakolko nase dievcatko bolo pre nas vsetkym. Teraz by mala 1rocik a 4mesiace. Prosim o Vas nazor

vladenna

Niekedy je kastracia nutná,moje osemročné zlatičko-stredný york-musí tento zákrok absolvovať,lebo sa jej behom roka urobilo 5 nádorov,niektoré 1cm,je to 2,5kilový psík,vraj je to jediná možnosť zastaviť rast nádorov,lebo tie sú spôsobené hormonmi.Veterinár nechcel urobiť predoperačné vyšetrenie,tak som išla k inémua dala som ho spraviť,ak by sa niečo stalo,vedela by som ,že som spravila maximum.Bojím sa strašidelne,že sa moje zlatíčko,moja spovedníčka neprebere s narkozy.Aj teraz, keď len o tom píšem,plačem.Je to známi veterinár s praxou v zahraničí.Nechodili sme k nemu,ale dostala som odporúčania,vola sa Babčan.Ak máte s ním skusenosti,prosím dajte vedieť a držte palce.

Vajcova polevka

Vy nieste normalny. Píšete jak ste ho mali radi a ďalšie hovna... Tak načo ste ho dali kastrovat ? Predstavte si ze by niekto choval vás ako vy toho psa a rozhodol by sa vás dať vykastrovat. Takyto ľudia by nemali chovať ani plišoveho psa.

Hardrefil

Toto je choré normálne. Nemám nič proti domácim miláčikom. Mám rád zvieratá a sám ich nemám málo. Ale to už trošku preháňate, nemyslíte? Veľa veci ma vie strašne vytočiť. Napr. keď luďia obvyňujú veterinárov, že vám zabil psa. Toho psa ste za veterinárom poslali vy. Veťák nešiel za vami vás prosiť aby ste ho vykastrovali. A ak si myslíte, že je to bez rizika tak ste na veľkom omyle. Aj u človeka je šanca že sa nemusí prebrať. Môže ostať v kóme. Hlavný rozdiel je však v tom, že medicína je na veľmi vysokej úrovni. Pre zvieratá nie sú dýchacie prístroje a všeličo možné. Preto ak sa do určitého času nepreberie tak zomrie. Alebo sa utratí. Je to oveľa lahšie pre všetkých ako sa pozerať na zomierajúceho psa a nebyť schopný nič urobiť. Viem o tom svoje. Mám pocit, že ochvíľu budú mať zvieratá rovnaké pravá a vymoženosti aké máme my a toho sa dožiť nechcem. Zviera je tu na to aby poslúžilo. Či už fyzicky, psychicky alebo ako potrava ale aby som obliekal psy, mačky alebo prasata a mal kuru na vodítku? To je veľa na mňa. Mám rad slaninu a krídelka. Chovám aj zajace. Správam sa k nim dobre. A mám k nim aj vzťah určitý a je mi ľúto ich zabíjať keď vyrastú ale od toho sa odjakživa zajace chovali. Kôli potrave. A keď sme pri tom správaní strašne ma vie vytočiť výraz humánny vo vzťahu k zvieratám. Humánny znamená ľudský. Správať sa k zvieraťu ako k človeku je strašný blud. K zvieraťu sa treba správať ako k zvieraťu. Ku každému inak. Napr. nemôžte sa správať k zajacovi ako k psovi. Alebo k andulke. To nefunguje. A tak isto to je aj z človekom. V podstate sme tiež len zvieratá ale na miesto pazúrov máme mozog. Len ho treba správne využívať. K zvieraťu sa nedá správať ľudsky. Dá sa a nevadí mi ak sa k nemu správajú ako k členovy rodiny. Podľa mňa každí na svete dostal od prírody svoju funkciu a meniť ju je najväčší hriech aký je. Začnime strieľať vlkov a zachraníme srnku. Takto to nefunguje. Stále sa človek snaží narušiť balanc a ja nechápem prečo. Mali by sme žiť viac s prírodou a v nej. Niektoré veci sú drsné ale proste také su a také byť majú. Ospravedlňujem sa ak som niekoho urazil alebo nič čo som napísal nedáva zmysel. Písal som , čo ma napadlo. A nie je to adresované nikomu konkretnému len taký skôr výlev. Monológ. Ale kto chce dialóg kľudne napíšte aj tí čo súhlasia a aj tí čo nie na mpalcinsky@gmail.com

Lenka555555

tak si kupte kokerspaniela, su maximalen odolni, nas pojedol aj jed a nic sa mu nestalo, prezil 10 narkoz, raz zjedol vela peciv zavretych v sáčku aj s igelitovym sáčkom a o dva dni vysiel sáčok. osina mu putovala nosom az do mozgu a prezil. okrem urazov, kedze bol moc zivy, chodil k veterinarovi iba na preockovanie. a ako steniatka su desne krasne.
skratka je to pes, ktoreho nemusite ofukovat a dozije sa viac ako 15 rokov

male plemena su desne pokrizene a chulostive, ked pocujem kamaratky ako ich musia obliekat a ofukovat, to nie je pes

Deria

bennnn a M.b. je mi to luto. Museli ste prezit peklo.
Inac, my sme kedysi byvali pri Drazdiaku a Jurasik si velmi pokazil meno.:(

fdominika

M.b to mi je strasne luto. Viem,aky to je pocit. Ides ku veterinarovi na bezny zakrok,ani len nepocitas,ze by sa nieco mohlo stat a potom takato sprava. Viem,tazko sa s tym vyrovnava. Ja na moju malicku myslim stale. Kazdy den,kazdu minutu. Je to hrozne. Vazne to je svinstvo uz co sa deje

fdominika

bennnn to mi je velmi luto. Viem,ze ludia su omylni,ale ked zomrie psik kvoli banalnej veci,je to strasne. Mne moju malicku zle odvazili. O 0,5 kg viac jej navazili. Podla toho dostala aj narkozu. Nakolko bola malinka(ale 100% zdrava) zlyhalo srdiecko. Ked som to prepocitavala,tak ma skoro porazilo. Stale ma ide od hnevu porazit. Pretoze keby sa jednalo o cloveka,ktory dajme tomu vazi 60kg a dostal by narkozu akoby vazil 90kg. Je jasne,ze to nezvladne. Mrzi ma,co sa ti stalo. Presne,chapem. Peniaze ti nevratia tvojho yorkshirika. Takisto ako ani mne nie..

M.b

Dneska rano som dala vykastrovat mojho Tobyho (Yorkshire terrier) mal len 3 a pol roka,mala som ist vyzdvihnut okolo 2 hej poobede,volala som tam ze ako sa ma a on este stale sa neprebral z narkozy,isla som tam o 4 tej a oni my povedaly ze sa nevie prebrat ale ze vsetky funkcie ma v poriadku,prisiel veterinar dal mu nejaku injekciu aby sa prebral a Ze mam prist o 5:30 a uz bude hore.o 5 tej som dostala telefonat ze moj Toby je mrtvy

bennnn

tiez mi zomrela yorkshirka po operacii maternice.Operoval ju dr.Jurascik zle ju zasil vykrvacala dovnutra.Nezodpovedne od neho.Dala som staznost na komoru veterinarov a vyhrala som.Ale co uz to mi psika aj tak nevrati.

Vanee

Yorkshírsky teriér má podľa štandardu vážiť 1,8-3,2 kg - normálny chovateľ predá menšie zviera ako neštandardné, nevhodné do chovu (dokonca nenakrývajú ani feny na spodnej hranici váhy), množitelia si z toho urobili zlatú baňu. V lepšom prípade sú tieto mini psy krížené s čivavami alebo nezdravé, zakrpatené psy - v horšom prípade sú mini jedince násilne vyrobené. Časté je predávať malé, 4 až 5 týždňové šteňatá a vydávať ich za 8-týždňové, v najhoršom prípade množiteľ nechá matku počas tehotenstva i šteňa hladovať - a bolo dosť prípadov, kedy ľudia doniesli k veterinárovi podvýživené, apatické šteňa so slovami, že mu dávajú denne toľko a toľko granúl, aby "nevyrástol" - dokonca som počula i vyjadrenie množiteľa, že keby všetci kŕmili svoje psy "tak ako sa má" (alebo, v preklade, nechali ich hladovať), nikomu by "neprerástli". Čo je samozrejme hlúposť - výšku neovplyvňuje potrava, hladovkov sa dá iba zastaviť rast šteňaťa. Preto sú tieto mini psy extrémne chúlostivé a akákoľvek operácia je rizikom. Tak dúfam, že tento psík nie je podobný prípad.
Yorkshírsky teriér bol vyšľachtený na lov potkanov, pôvodne to bol neohrozený, temperamentný, šikovný pes - to len móda z neho urobila doplnok do kabelky. V správnych rukách je to stále šikovné zvieratko, stačí sa pozrieť na psíky, ktoré behajú agility...No namiesto toho, aby si ľudia kupovali zdravé psy po vyšetrených rodičoch od dobrého chovateľa, dávajú prednosť miniatúrnym psom z množiareň. Snáď dostanú ľudia rozum a keď budú chcieť niečo malé do kabelky, kúpia si morča, a nebudú podporovať degeneráciu plemien. Neverím, že čokoľvek vážiace pod 1,5 kila dokáže prežiť plnohodnotný život, a psovi režim väčšiny týchto "mini plemien" kabelka-prechádzka okolo baráku-gauč k šťastnému životu nestačí.