Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kastracia malu zabila

Príspevok v téme: Kastracia malu zabila
fdominika

Dobry den, chcela by som sa opytat na nazor/skusenosti. Je mozne,aby zdravy,zivotaschopny,mladucky psicek (mini yorkshirik) pri kastracii zomrel??!! Pred operaciou boli spravene krvne testy,podla ktorych bola zdrava. Je to pre nas hrozne,nakolko nase dievcatko bolo pre nas vsetkym. Teraz by mala 1rocik a 4mesiace. Prosim o Vas nazor

Deria

Osobne som tiez vegetarian uz vyse 20 rokov, teda u mna urcite nekonci na tanieri ziadne zviera. O to viac ma udivuju tvoje nazory ale to je tvoj pohlad na vec, ja ti ho neberiem. Kazdy nech kona tak ako citi. A ak niekto chce svojho psika pochovat na cintorine pre zvierata, lebo ho nechce hodit do kafilerie, tak neviem, co je na tom nepochopitelne alebo cudne.

Angelina7777

a preco potom nespravis pohreb s obradmi aj pre tie ubohe zvierate, ktore Ti kazdy den koncia na tanieri?

hospodarske zvierata z velkochovov si sucit zasluzia ovela viac ako pretucnele rozmaznane panelakove psy co 15 rokov polihuju na gauci (nie vlastnou vinou) a ich jedinou aktivitou je semtam napadnut susedovho psa.

len sa pytam, osobne som vegetarian uz 20 rokov

Deria

Angelina, akoze naco zvieraci cintorin? Napr. v Nemecku je viac zvieracich cintorinov. Nie kazdy ma zahradu a dat svojho milacika do kafilerie tiez nie je najkrajsia predstava......a ze je to tym zvieratam po smrti jedno?, no ano, ved ludom je to tiez jedno, co s nimi bude po smrti ale to nie je ziadny argument. Tu ide o pozostalych. V tomto pripade je to majitel psa, ktory preziva podobny smutok, stratil predsa svojho verneho kamarata. Niekedy su to osameli ludia, ktori nemali okrem svojho psa nikoho.

Angelina7777

aktevi a naco taky prepycha ako zvieraci cintorin? dolezitejsie je sa k zvieratam dobre spravat za ziva, to co je po smrti ich uz vobec nezaujima

a k tej yorshirke, je to smutne, co sa stalo, ale nie je normalne aby dospely pes vazil iba 1,2 kg. vsak to je pes, nie zajac alebo morca. nas pes mal 15 kg a bez akychkolvek chorob sa dozil 17 rokov.
znamy je priekupnik s civavami a vyslovene mi neodporucal maleho psa, ze su prekrizene, surodenecka plemenitba atd a nic nevydrzia

fdominika

Deria no ako je toto mozne. To je hrozne,co sa v dnesnom svete deje. Naco ti dotycni vykonavaju taku pracu,pri ktorej mozu zabit ludom milacikov,ked ich to nebavi. Je to strasne.

aktevi :) mas pravdu. Bolo by to v ramci moznosti pekne. Aspon si uctit svojich stvornohych milacikov. My sme sa s priatelom rozhodli pre kremaciu. Je to hrozne,ale zdalo sa nam to prijatelnejsie. Uctit si malu ako to len slo. Aj ked je to hrozne. Nemalo to takto dopadnut.

aktevi :)

možno to tu nie je vhodné písať, ale ja by si priala, aby už bola samozrejmosť mať zvierací cintorín minimálne v okresnom meste ak už nie v každom. Kto má psíka ako člena rodiny by ho určite mal rád pochovaného na dôstojnom mieste a tam ho občas navštevoval. Psíkov si pochovávame kade tade po záhradkách, v lese, alebo niekde tajne v parku..a to nie je správne. Škoda, že správcovia cintorínov nevyčlenia mimo cintorína kúsok pozemku aj pre zvieratká :(

fdominika

aktevi :) To ma velmi mrzi,cim si musela malicka prejst. Viem,ze to je hrozne,ked musia malicke trpiet. Chvalabohu,ze sa z toho dostala. Prajem,aby este dlho davala lasku. Ano,je to tak. Doktorka malej navazila o pol kila viac. Je to hrozne,ako sa taka dolezita vec moze zabudnut pri anesteze!! Malickej sme kupili sestricku. Chcela som,aby jej bolo veselsie. Bohuzial dve sme mali len dva dni. Potom nam malicka navzdy odisla. Dakujem za podporu. Viem,ze si vies predstavit ako to boli,nakolko mas sama yorkshirika.

nastya Moja malicka mala tiez 1,3kg a tvrdili,ze nie je moc mala. Ze uz aj take male operovali a nic. Nemala nic. Ziadne zdravotne problemy,bola velky bojovnik. Boli jej spravene testy pred zakrokom. Vsetko bolo v poriadku. Ja viem. Malicku mi uz nic nevrati. A ten pocit ma zabija

Deria

Tu jednej znamej vet kastroval psika Jack Russela len 3 r. stareho. OP bola rano. Psika jej dal domov este vlastne v narkoze, lebo psik len otvoril ocka a zase zatvoril a spal dalej. Poobede volala majitelka psika k vet, ze cudne ale psik stale este spi, na co jej vet povedal, nech ho necha spat. Psik sa uz neprebral.

nastya

a ešte jedna vec , veterinár by mal pred samotným úkonom poučiť klienta o možných komplikáciách , +/- hlavne ak ide o tieto "mini" plemená , druhá vec ak ste si nebola istá , niektorí ľudia dajú zviera na pitvu so správou máte v rukách dôkaz , čo sa stalo a prečo zvieratko umrelo , ak by aj bol vet na vine , bez toho je to ale smutné ponaučenie do života , možno keby ste si prečítali nejaké fóra a recenzie na internete , mohli ste popremýšľať i keď sterilizáciu tam robia pomaly praktikanti z veteriny ... čiže nejde o nejaký ťažký zákrok , dôležité sú predoperačné a aktuálny stav zvieraťa a aj teda vet klinika a prístup veterinára , psíčka vám to nevráti bohužiaľ, ja mám čivavu 1,3 kg a odmietli mi ju uspávať , že by sa nemusela prebrať

nastya

Vieš , tieto malé vyšlachtené plemená si nesú so sebou veľa vád, niektoré viditeľné , niektoré nie , mohlo sa stať aj to , že bola príliš drobná na anestézu , kde lekár zťažka a opatrňe stanovuje jej výšku , ale mohla mať aj problémy s tracheou ? nemala niekedy , také dýchacie problémy ? lebo keď kolabuje trachea tak to zanecháva tzv. syndróm veľkého srdca a to často pri operáciách skolabuje a zvieratko umiera , malo by to byť zistené vždy pred operáciou a to rtg , zatiaľ sa to stalo väčšiemu počtu čiváv , kvôli ich typickým črtom.