Alergia na mlieko a sóju

Príspevok v téme: Alergia na mlieko a sóju
micamm7

Ahojte, zistili mi alergiu na mlieko (mliečna bielkovina, nie intolerancia laktózy) a sóju. Robieva sa mi ekzém. Je tu niekto, kto má s touto alergiou skúsenosti? Mlieko je v mnohých potravinách, aj v sušenej podobe. Keď máte chuť na sladké, čo jedávate? A čím nahrádzate maslo a nátierky? Ďakujem za každú info :)

Defcon

Mlieko obsahuje aj termolabilne alergeny, ale aj termostabilne alergeny. Najprv si skus dat prevarene mlieko, aby si zistil ci mozes konzumovat aspon tepelne upravene mlieko.

stano365

Ahoj, odporucam e-knihu Sladkosti bez mlieka sladkostibezmlieka.sk ked nevies, co sladke jest, ja som mal ten isty problem, v obchode je velmi tazke si nieco kupit bez mlieka, ale manzelka mi zacala piect podla tychto receptov ktore neobsahuju mliecne vyrobky ani soju (niektore ani lepok a vajcia) a uz ani nemam pocit ze som nejak znevyhodneny ked mam alergiu...fakt super

RNG

Na mlieko su vybone enzymy, co odstrania nan alergie a intolerancie nan. Pozri napr z Firmy Enzymedica, produkt, Lacto, Complete Dairy digestion. Aj ked nepijes mlieko, dobre je to obcas zobrat na odmorenie tela z predoslych zamoreni mliekom alebo nahodnych zamoreni, ked jes nahodou jedla, kde su mliecne produkty bez tvojej znalosti.

barborka020

Ja som bola pred rokmi zufala ked mi zistili alergiu na mlieko...dnes som rada. Vsetky alternativy su chutnejsie, zdravsie a nezahlienuju. A nemusia kravicky trpiet...
Skus mandlove; ryzove..nie je nic jednoduchsie... ;)

micamm7

Akurát som pozrela ten krém, kedysi som ho mala. Ale je hormonálny a tých som sa už naužívala až-až, takže to nechcem :( Takže jedine to prestať všetko konzumovať...

micamm7

Ďakujem, pozriem ho. Dlho sa mi nerobil, kedysi som ho mala hrozný, teraz už len na rukách na prstoch väčšinou a okolo úst.

Nicolett

Tak ako ja nemám alergiu na mlieko ani na soju ,ale ak som na niečo alergická a robia sa mi ekzmy tak to aj tak jem lebo ekzemy sa mi už nerobia lebo použivala som krém vďaka ktoremu si teraz tu alergiu vyčítať nemusím.Takže stači si kupiť Elecom mne strašne pomohol.Kde sa ti presne ekzémy robia ?