Psychicka porucha OCD

Príspevok v téme: Psychicka porucha OCD
marian72

Dobry den, moja sestra (17 rokov) ma psychicku chorobu OCD (obsedantno-kompulzivna porucha, prejavy: pocitanie, nutkave kontrolovanie napr. vypinaca...) je v tazkom stave, len lezi v posteli, nedokaze nic robit, lebo vsetko musi pocitat - dokonca aj polievku... k tomu este aj dost casto krici, ma zurive obdobia. chcem sa opytat kde hladat pomoc a ci jej pomozu elektrosoky (bola hospitalizovana mesiav v KE - bez vysledne) je vedena u psychiatra, uziva Magrilan, Frontin, Zyprexa. Psychiater jej nevie pomoct-mame pocit ze odolava tymto liekom. Prosim podelte sa so svojimi skusenostami.

kali

Viem ze je to vazne a neviem ci aj vtedy taketo veci pomahaju, ale keby ste skusili nejake homeopatika? Viem ze ti e su dobre, ale neviem ci aj pri takychto vaznych stavoch:( Dolezite je aby citila pochopenie a podporu. Takisto treba odhalit priciny vzniku. Ci nie je nejaky vplyv okolia a podobne...

kali

Ahoj. To ma az take vazne, ze jej tie lieky vobec nepomahaju? Moj pritel to ma. A zo skusenosti viem, ze je hrozne dolezite sa rozpravat s tym lcovekom o tom ako to berie a preco a tak. No a je hrozne dolezita terapia, myslim u psychoterapeuta, nie len lieky. Urcite ale skusit ineho lekara.

frogy

Este mam jednu radu. Hladajte psychiatra, ktory ma aj psychoterapeuticke vzdelanie, teda je psychiater-psychoterapeut. OCD nestaci liecit iba liekmi(farmakoterapia) ale je potrebna aj psychoterapia.

mat

Hocico skusajte,mente lekara,ale elektrosoky urcite nie.Moja kamoska ich brala,na depresiu,ono vsetko sa urcite urychli,je na invalidnom dochodku mozno aj 10 rokov prakticky od 23,po nich,ja som sa chcela liecit sama ,soky sa mi podarilo odvratit,vyliecila som sa a zijem normalnym zivotom.Je jedno komu ich chcu predpisovat,ale ja by som za ziadnu cenu neodporucala nikomu!

frogy

Ja sama totizto mam OCD a popisane stavy doverne poznam,liecim sa uz vyse 1 roka.liekmi a psychoterapiou. Ked mi to zacalo, kotrolovala som pri odchode z domu vypinace, ci su zavrete okna atd. stale dokola a dokola. Teraz uz odidem z domu skoro normalne. Mojim najtazsim symptomom bolo, respektive stale este mam(ale zase neporovnatelne menej) umyvanie ruk. Islo to az tak daleko,ze vsetko naokolo bolo pre mna spinave, takze som nakoniec prestala fungovat a lezala som iba v posteli...Dnes zijem prakticky normalne,je mi neporovnatelne lepsie.Beriem sice stale lieky a kazdy tyzden chodim na terapiu,cize liecba je dlha ale liecit sa to da a velmi ucinne.

frogy

OCD sa nelieci Zyprexou,je to liek, ktory jej na OCD nemoze zabrat. Elektrosoky teda uz urcite nie. Konzultujte ineho psychiatra. Viem poradit v BA, ale neviem odkial ste.