Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Stačí jesť len ovocie a zeleninu?

Príspevok v téme: Stačí jesť len ovocie a zeleninu?
Martinit

Už asi 3 týždeň nejem nič iné len ovocie a zeleninu (jablká, orechy, pomaranče, hrušky, mrkvu, slivky, červené, čierne ríbezle, egreše atď atď)
Nemôžem si to vynachváliť, cítim sa ľahšie, lepšie spím rýchlejšie zaspávam, a necítim že by som mal brucho ako sud.

Môžem potvrdiť že to čo vás drží na stále rovnakej váhe je biele pečivo a cestoviny (teda aspoň v mojom prípade to tak bolo). Najhoršie to bolo sa odnaučiť sa jesť práve tieto potraviny, cukor a soľ išiel zo dňa na deň ale biele pečivo hmmmmmm koľko krát som mal chuť si dať tresku s rohlíkom. Žemľu so syrokrémom atď. Naozaj to chce VEĽMI silné presvedčenie že už viac nie.

Zároveň by som sa chcel spýtať či sa napríklad z jablka keď ho postrúham aj so šupkou nestratia vitamíny?

anjelik *

Nemyslela som to nijak útočne, len som sa snažila vysvetliť, že každý má za sebou iný vývoj a tak, čo je pre jedného skvelé, pre druhého je neprijateľné. Ja osobne tiež mäso nijak nemusím, ale nemám problém s ľuďmi, čo bez neho nevyžijú.
Vieš, Gofruit, ja len proste vnímam veci tak, že akákoľvek jednostranná orientácia je vždy viac na škodu ako na úžitok, pretože tým, že sa otvoríš len jednému, uzavrieš sa ostatnému a tak je to potom v konečnom dôsledku pre teba obmedzujúce. No a pre mňa je zmyslom života okrem iného aj naučiť sa čo najväčšej tolerancii. Jedlo je len prostriedkom, nie cieľom a v takýchto diskusiách to tak nejak nie je. :o)

GoFruit

Ano hrac pokladam ludi - vacsinu - za zavislych na varenom. To vidiet na tom ako pisu ze sa nevedia vzdat jedla, vidim to na blizkych. Bez vareneho hned nervozita. Obed sa omeska - hned nervy. Toto u vitarianov nie je proste. Nemame presne casy na jedenia, jeme ked sme hladni. Nesnivame uz od vecera ako si zajtra dame ja neviem co. Je to moj pohlad. Snad ho mozem mat. Zazila som si to na sebe. Vkuse som jedlalen co som dojedla uz som sa tešila na dalsie jedlo. Kazdy vitarian aspon z mojich znamych ti to takto zhruba potvrdi. Ze na varenej strave bola zavislost ktora sa stratila na raw.
Nepochopila som otazku s tym normalnym. Ja vas co je tevarene povaxujem za normalnych. To ja nie som normalna a uzivam si to. Lebo ja som nerada normalna. Ja sa rada vymykam z radu :)

analyn

ale tych 200cm je velmi malo, ale tych malych su vo svete miliony a je zaujimave, a verejne zname, ze prave aziati sunizky a vacsinou vegetariani.

Hrac

GoFruit pises o zavislosti na varenej strave, to fakt pokladas cloveka za zavisleho? Ten kto je maso, zeleninu, ovocie, ma pestry denny jedalnicek je zavisly a ten, kto je cisto raw stravu a do ust neda nic ine je normalny, ci ten je aky? :D

Slobodna

Nepáči sa mi, ak niekto osočuje druhých len preto, lebo sa nestravujú ako on. Každý nech si žije a je ako a čo chce. Len nemám rada ak niekto podsúva svoju pravdu silou mocou druhým - GoFruit: Ja ťa neodsudzujem, pre mňa za mňa si jedz čo chceš ale niečo ti na to napíšem. Mne na to jeden veľmi dobrý lekár akého poznám (jeden z mála) povedal:
"človek nie je krava, nemá niekoľko žalúdkov aby dokázal stráviť a prežiť na čisto rastlinnej strave. "

GoFruit

Kozickou? Nechápem. Malokto teda ak vobec niekto na raw strave je len travu. Ak si na to narazala. Ja osobne som o takom vitarianovi este nepocula cj by sa pasol len na zelenom. Vacsina vitarianov ma stravu z ovocia a orechov a trochy zeleneho. No a ako lev sa necitim uz duplovane. Lovit zvierata neviem a ani nechcem. Radsej sinieco odtrhnem zo stromu - ovocie.

anjelik *

Možno raz príde doba a ľuďom sa otvoria oči a najmä myseľ a konečne im docvakne, že ono to nie je o tom, čo do seba pchajú, či mrkvu alebo steak, ale o tom, že tie škody na ich vlastnom tele nepácha to mäso a tie byliny, ale to, ako uvažujú, čomu svoju pozornosť otvárajú a čo vo svojej duši s takou láskou pestujú. A ak je to čo i len náznak nepochopenia, netolerancie, smútku, depresie, túžob po tom či onom, nuž, môžte jesť a piť absolútne bio, absolútne čisté potraviny, ale zdraví nebudete, svoje telo si poškodíte a myslím, že už aj absolútny dement pochopí, že chyba v strave nebude. A ani v tých druhých.

No a jedna veselá poznámočka na margo raw stravy. Ak niekto vo svojej prirodzenosti je viac kozičkou ako levíčaťom, vždy bude inklinovať k bylinkám a špenátiku. Vývoj proste neogabeš, prirodzenosť ťa dostihne. ;o)

GoFruit

Ano to je pravda. Kazdy sa chce opicit za tym co je v mode. Vsetci cernosi a zlti sa opicia za belosmi a vybieluju si pokozku. Pouzivaju bieliace kremy. A co. Kazdy chce to co nema. Aj taki 200 cm chcu byt mensi.

GoFruit

Analyn, nemam slov. Jedno dievca sa zle stravuje a uz je cela strava zla? Ty vies co presne jedla? Ktovie co jedla. Pokial mi nedas presny jedalnicek na dialku ma nepresvedcis. Mne tato strava genialne funguje a yo bez doplnkov. Jedine co som chvilu doplnala bol jod a to z inych dovodov. Takze zase raz robis nejake zavery. Moja rodina sa cela dopuje doplnkami na oci, na klby, na cholesterol na neviem co, vsetcj stale chori a ja jedina nic neberiem a som zdrava. Hm. A nepicham. Ja len tiez nemam rada ked ludia zovseobecnuju z jedneho pripadu. Ked zomrie vitarian alebo vegan su toho plne noviny a telka. To bezne zomieraju aj mladi ludia co sa stravuju uplne bezne to nikto nevidi. Velmi zaujimave.

analyn

k tym cm, nepoznam nizkeho cloveka, ktory by nechcel byt vyssi, a to son v styku s cinanmi, indami, proste s ludmi roznych ras a krajin. A jedna ceska-62 rocna, 137 cm, by ti vedela porozpravat o zivote maleho cloveka.