Opravna skuska autoskola a lexaurin

Príspevok v téme: Opravna skuska autoskola a lexaurin
stresujuca25

Zdravim. O tyzdne mam opravnu skusku na vodicak a som si takmer ista ze ju nespravim znova pretoze mam pri nej nenormalny stres, z policajta, instruktora, z toho ze to nedam, ze sklamem rodicov ..ale v soferovani si vobec neverim..chcem sa opytat ci by mi nepomohlo dat si predtym 1,5mg lexaurinu? pripadne len polku tablety? Tym by som sa zbavila stresu a uzkosti a mala vacsiu sancu to spravit. Niekto skusenosti??

alex864

No ja som vodičák urobila na 3x až takže v kľude :) čo sa týka Lexaurinu ten si občas dám ale pri inej situácii. Myslím že 1,5 je dosť málo lebo ja si dávam 3mg. a aj tak ma to dáko neodpáli. V každom prípade to najprv vyskúšaj, nech vieš aká reakcia bude. Ale radšej by som takéto veci asi riešila bez takýchto liekov.

stresujuca25

Ja neviem ci zaspim z toho stresu vobec a prva neviem no..vacsinou prvych nechaju najdlhsie ist a pri poslednych uz sa im nechce ale neviem ze ako pojdeme..

HeňaN.

Neboj sa, určite skúšku dáš. Ráno vstaneš, povieš si, že je už šoférovať viem a kľudne si počkáš na svoju jazdu. Neviem, či máte možnosť povedať koľká chceš ísť na jazdu, ale ak sa dá tak choď prvá, lebo tam Ťa policajt nemá s kým porovnávať.
On si Ťa už možno nebude ani pamätať a ak aj, tak je mu to jedno.
Plne sa sústreď na jazdu a popr. povedz inštruktorovi, že sa bojíš a aby sa s Tebou rozprával, alebo podľa toho ako Ti je lepšie. Ja som mu tiež povedala, že sa bojím a celou jazdou sme sa rozprávali.

stresujuca25

Tak den skusky si uz nemozem zmenit lebo som zapisana a nechcem cakat zase 2 tyzdne na dalsiu, ja uz vazne chcem mat pokoj a klud . Najhorsie je ze musim tam byt na 8mu rano a cakat kym vsetci spravia testy aj kuzelky takze 3 hodiny nervovania a cakania a ked tam uvidim toho policajta co som mala minule tak neviem co spravim, asi odidem ze mi je zle..myslite ze sa to da tak spravit? A jasne cokoladu si vezmem, mala som ju aj minule sice no ..ale to este taky den bol ze lialo ako z krhly, som bola rada ze kuzelky som dala aj ked cele spataky boli od kvapiek. A predo mnou dievca tiez nespravilo, pricom isla suverenne len malinku chybu spravila a jazdila pol hodiny skoro.

Ivka 1

Stresujuca neboj ,dáš to!!! Hlavne kľud a veriť si , veriť si , veriť si !!! Viem o čom píšeš, ako keby si písala o mne :)
Tiež som mala strach z policajtov ale potom som si predstavila, že tam nie sú a sústredila som sa len na jazdu . A spravila som to , držím palce a neboj , určite to teraz urobíš.

anka89

S tresujuca 25 jasne ,ze to das .A inac zaujalo ma ,ze si pisala ,ze z kurzu to dali ,ale na iny termin ,presne aj u nas to tak bolo ti co isli v utorok to spravili aj s chybami ,ale mi co sme isli vo stvrtok uz bol iny policajt tak mi sme nespravili vsetci zaujimave takze si daj skusku na ten den ked kedy robili tvoji kamarati z kurzu mozno to vypada divne ,ale sprav to.A dobre ti to napisal choddotoho jasne ,ze budes dobra soferka ,lebo policajta za chrbatom vozit nebudes.Ja som sa rano pred jazdou lahko najedla hladna nechod budes nervna ,zuvacka v pohode moc nepi vodu ,lebo budes mat potrebu na wc a zober si cokoladu dobra na nervy a hlavne si ver a mysli na rodicov aku im spravis radost to ta nabudi aj ja som myslela na rodinu z tym ,ze to musim dat kvoli nim .A inac teraz sa v premavke jazdi horsie ,vela aut ,ale zvyknes si vies ty na silnych autach si myslia ,ze su najrychlejsi ja ked je predpisana 30 a idem tak lebo dodrzujem predpisy tak na mna vytrubuju ako keby nevideli znacky ,ale som v klude ,minule som isla 70km za hodinu mimo obce a 2 auta ma obehli cez plnu ciaru a manzel ,ze kde maju naponahlo a zrazu za nimi policajti tak ich odstavili a urcite nadavali na mna i ked chybu mali oni,ale to pisem uz len take perlicky.

stresujuca25

no dnes som mala tu navyse jazdu a isla som v pohode, vobec som nemala stres normalne nechapem ..dala som si 2 zuvacky predtym tak neviem ci tym..kiezby som bola taka oka aj na skuske. Inak vsetci z mojej triedy uz skusky spravii na prvykrat a nerobili v ten isty termin ako ja, mali 5 minutove jazdy cize aj o tom je naozaj. A anka vidim ze ty ma chapes, mam to podobne ako ty, tak snaj aj ja dam na 2 krat .

Slobodna

Zbrklý, vystresovaný šofér, ktorý nemá k šoférovaniu vzťah nemá čo robiť na ceste, pretože nie je nič horšie ako sa s takýmto šoférom stretnúť v krízovej situácií v premávke.
Auto totiž neslúži len na prevoz z bodu A do bodu B, ale v nepovolaných rukách sa stáva smrtiacou zbraňou.
Žiaľ dnes je situácia na cestách katastrofálna aj preto, že vodičák dnes už dajú skoro každému. Je to totiž podobné akoby dávali zbrojný pas aj tým, ktorí na to nie sú psychicky spôsobilí.
Samozrejme, že dobrým šoférom sa stávaš praxou, ale musíš mať na to aj nejaké predpoklady/vlohy.
Nie každý totiž môže a mal by, šoférovať, ako si mnohí mylne myslia.

Hlavne si tí, ktorí sa tu stavajú do ofenzívy predstavte, čo by sa asi tak dialo na cestách, keby sa každý vystresovaný šofér pred jazdou (a to je jedno, či je to len na skúške, kde ťa istí inštruktor) dal na odvahu a upokojenie, či už lieky alebo niečo iné.