Pomôžte mi schudnuť

Príspevok v téme: Pomôžte mi schudnuť
Martinka2461

Ahojte, prosim vas o rady a skusenosti ktore mate.Potrebujem a chcem schudnut 10 kil. No hacik je v tom ze potrebujem to schudnut za 3 tyzdne. Viem je to vela, viem o jojo efekte, len to potrebujem.Chcem cvicit, zdravo jest. Chcem na sebe makat.za kratku dobu som pribrala 7 kil. Mam 62 kil na vysku 160 cm.

homereneros

inak jak pise Fleur-de-ris tabatu das uplne s prehladom aj doma, ak mas na to priestor, ja som pouzil cviky co som nasiel z tohto webu www.tabata.sk. dufam ze tam pribudnu aj dalsie cviky, uz som im pisal do formularu, to co je tam je chabe...

Fleur-de-lis

No teoreticky môže byť večer aj nejaký ten sacharid, najvhodnejšie sú bataty alebo aj normálne zemiaky. Ale nie veľa a najlepšie varené a potom k tomu maslo alebo oliv. olej.
A zeleninu aj na raňajky, obed aj večeru.

Piť dostatok vody a nedýchať plytko tiež pomáha organizmu lepšie pracovať a teda aj tráviť a spaľovať tuky.

Ako rýchlo pôjde váha dole je podľa mňa veľmi individuálne, ale neviem si predstaviť, že by to nepomohlo... Jedine, že je tam vážne nejaký problém napr. so zníženou funkciou štítnej žľazy alebo spomínanej lept. rezist. kde je chudnutie často problém.

Martinka2461

Takze mam to skusit: ranajky vajicka, obed skor zelenina,vecer uz len protein a kazdy druhy den cvicit ? Myslite ze mi to pomoze a podari sa mi zhodit 10 kg za 3 tyzdne ?

Fleur-de-lis

no áno, večerné pojedanie je katastrofa. Skús pri telke štrikovať, nech sa zabavíš niečím ;)

K jedlám si hlavne dopraj dosť zeleniny, tou nešetri.

A ráno môžeš skúsiť nalačno citrónovú šťavu s horúcou vodou.

Či sú tie dve hodiny cvičenia prospešné neviem. Ak už beháš tak to skús na štýl tabaty, 20 sekúnd šprint a 10 sekúnd jogging, podobne so stacionárnym bicyklom.

A ja sa orientujem na paleo z rôznych zdrav. dôvodov, a na raňajky sa odporúčajú bielkoviny.

A celkovo je dobré mať medzi jedlami pauzu, teda nič nepojedať, a jesť opäť keď si hladná. To sa odporúča hlavne pri leptínovej rezistencii (organizmus si myslí, že je stále hladný), ktorou trpí asi každý človek s nadváhou.

Martinka2461

Moje miery su katastrofalne, vsetko sa mi lepi na stehna,boky a brucho. Stehno mam taktiez silne a neviem sa ich nijako zbavit. Az 57 cm. Vyzera to velmi zle

Martinka2461

Teraz mam v plane rano jest vajicka a na obed mozzarelu s paradajkami a vecer si dat protein a aspon kazdy druhy den 2 hodinky cvicit a tak ze najprv hodinku beh alebo stacionarny, a potom nejake posilovanie, vsetko doma. Viem ze to je malo jedla ale je to pre mna dolezite schudnut za tie 3 tyzdne.

Martinka2461

No moje stravovanie do teraz bolo velmi zle, jedla som co prislo, no do obedu som nejedla skoro nic a od obeda som sa prejedala lebo som ten hlad nevedela zahnat, potom som si uvedomila ze to takto nepojde tak som presla na caste a mensie porcie, no 2 tydzne som bola chora ale mala som velku chut jest a tam som pribrala 7 kg ked som len lezala a jedla, teraz sa snazim jest do obeda sacharidy a poobede len bielkoviny. Moja zavislost je sladkost a jedenie pri telke vecer, takze musim zmenit telku za nieco uzitocne.

Fleur-de-lis

no to veľa. Nad 80 cm obvod pása u žien je zdravotné riziko.

Skús popísať jeden dva dni, že ako sa stravuješ, a nevynechaj ani niečo malé pod zub.

Inak je možné, že máš leptínovú aj inzulínovú rezistenciu. To by tiež sťažovalo chudnutie. Na to sa odporúča nízkosacharidová strava.