Cvičenie doma

Príspevok v téme: Cvičenie doma
fitnesskaaa

ahojte, tí ktorí cvičíte alebo tí ktorí sa rozumiete do cvičenia , pýtam sa hlavne vás - dá sa vypracovat dobrá postava aj doma ? samozrejme pri spravnej strave, chcem vedieť či to ide. nechcem chudnut to už som mam postavu akurát len chcem spevnovat svaly a chcem vedieť či sa dá dobrá postava dosiahnut aj cvičením doma alebo musím chodit do posilky, dakujem :-)

zuzi74

fitneskaaa, kompletnu knihu najdes aj na nete. Je tam popisane o stravovani ako aj rozne cviky na jednotlive partie tela spolu s fotkami.

vajanka

nasla som jeden clanok o cviceni na famozne brucho tak skus pozriet -odkaz odstránený- a tieto cviky mam osobne aj odskusane su na zadok a fakt na 100% pomahaju -odkaz odstránený-

odpovedam

no tehlicky sa robia v kuchyni :-)
len neda sa naberat sval a zaroven palit tuk. cize ak chces mat brusne svaly, najprv si ich musis vybudovat cvicenim, co nutne znamena aj nabrat do brucha tuk zo stravy (zvyseny prijem sacharidov) a po nejakom case (povedzme po polroku) si znizis prijem sacharidov, spalis tuk a tehlicky budu na svete.

fitnesskaaa

no ja mam brucho ploché len by som chcela dosiahnut tehličky kus a spevnit ho tak dúfam že sa mi bude dariť už sa teším a dakujem za rady :)

odpovedam

ploche brucho je vecou stravy, cvicenie na to urcenie nie je. cvicenim sa buduje hmota, stravou sa pali tuk. velmi vseobecne zhrnute. na zadok jednoznacne drepy, vypady a dvihanie panvy v lahu :-) to zvladnes doma v poho

0vecka

nj da sa aj doma ale posilovn aje ovela efektivnejsia... ale ak si to doma zariadis=nejaka hrazda jednorucne cinky atd tak sa da aj nieco doma odcvicit

odpovedam

ide o tvoj ciel. ak chces nabrat svalovu hmotu, na to potrebujes vahy. pretoze mas viac druhov svalovych vlakien. niektore reaguju na tazke vahy, ine skor na kontrakcie pri nizkych vahach. preto vo fitku vacsina ludi si dava ako prvy cvik tlakovy (casto na hranici svaloveho zlyhania), nasleduje bud dalsi tlakovy cvik alebo tahovy a na koniec doplnkove cviky, ktore sa robia s nizkymi vahami a vacsim poctom opakovani. tym sa precvicia vsetky svalove vlakna.

ak ti vsak ide len o spevnenie a nic viac, tak doma staci. ako pomocku si mozes kupit nejake jednorucky alebo naplnit flase vodou/pieskom a cvicit aspon takto.