Ahojte, nevie mi náhodou niekto napísať ako to od 17.novembra bude fungovať s tými vlakmi? Ako to bude s lístkami....to normálne nastúpim do vlaku? Ďakujem dobrej duši čo mi bude vedieť odpovedať :)
Vlaky zadarmo - ako to bude fungovať?
ojka, ta diskusia na tej TA3, ma pobavila. budem dilpomaticky.
niekto tam nadava, ze pracuje v AT, a ze je tam drahe maso.
ale to uz nepovie, ze sie na SK je lacne, ale tomu odpoveda aj kvalita.
naco potom pracuje v AT, ked place, ze je tam drahe maso?
ale ked uz sme pri swiss, bal by som sa tam ist, lebo viem ze pred par rokmi tam boli take paradne vlaky, ze potom som si musel upit auto (a dost ciste), aby som sa citil len z 1/10 na urovni.
Ked sa len obtriem (pochopitelne v aute), okolo Zeleznic SR SRO, tak ma napina a musim zapnut vnutornu cirukaciu a stiahnut rolety.
A tie reci ZSSK, ze "ludia si nehaldaju miesto, nevyuzivaju ich na 100%" no jasne ze ne, retardi, mam ja cas hladat v bludisku miesto?
Tak prepchate vlaky ako na SR.. su kde? v NY? hustota 10x vyssia? OK tak nech odovzdaju licenciu, nemusia robi charitu.. sialene..
naco ludia cestuju, ak precestuju viac, ako zarobia? kde je potom chyba?
vtip je ze dam na benzin viac, ako priemerny plat na SR, ale toto ma vie nastvat.. lebo je to diskriminacia pracujucich, novodobe hitlestvo.
ale pytam sa, co ak pracovat prestanu? co potom? kto potiahne stat? penta a jt?
maoam, oni mali zlavu aj predtym, 50% nestaci?
do plena:
cize pracujuca garda, to je co? zberba ktoru treba vyhubit?
ved pockajte, invalidi, dochodci, atd, ak znicite pracujucich, skapete aj vy, volte ... koncim, elbo zmazu temu
studenti to budu vyuzivat na trasy z diskoteky do kosic a podobne blbosti
bezdomovci 62+ sa tam mozu nastahovat aj s igelitkami
nestaci ze je dost asocialov uz teraz..
koniec, dovi dopo slovensko..
len tak dalej
takze pracujuci budu dotovat nepracujucich?
famozne, dalsie nepriame dane !
tak z tohto sa mi nozik vo vacku otvara... Vlaky zadarmo? Pre dochodcov ok, s tym problem nemam, ved aj tak chudaci casto necestuju, ale co studenti... Ved je to druha najpocetnejsia skupina cestujucich. Co bude s autobusmi? Nad tym pan premier asi nepremyslal, hlavne ze si teraz priklonil studentov na svoju stranu, dochodcov ma uz davno v hrsti. Co s oblastami odkial sa da chodit vlakom/busom? Jasne ze vsetci pojdu vlakom... Co s autobusovymi prepravcami? Kto im uhradi uslu stratu? Co vymyslia tam kde vlaky nechodia? Tam budu studenti a dochodcovia diskriminovani... Co s tymi uz teraz preplnenymi vlakmi? Co s uz teraz zadlzenymi zeleznicami? O par rokov pride Penta a sprivatizuje aj tie. O to im ide... + o hlas od hlupej ovecky........ Nech si pan premier sadne teraz do smradlaveho preplneneho vlaku druhej triedy, nech si to vyskusa!
Slobodná, toto taký aktuálny článok akurat som našla k tým našim superplatom na slovensku, www.ta3.com
poteší, nie?
a tie vlaky,... no zadarmo ako zadarmo, hej, študendi, deti, dôchodcovia to platiť nebudú,... Železniciam tie lístky preplatí vláda. A určite si poslanci nepriškrtia platy, aby to utiahli :) pekne sa to zaplatí z rozpočtu, z daní.... tak ja už len "túžobne" očakávam, kedy sa zdvihnú nejaké dane najbližšie, resp. aké nové zasa vymyslia tí výmyselníci v parlamente :)))
tak na jednej strane mi je ľúto, že ja ako bývalý študent som sa niečoho takéto nedožila....
ale tka aj toto je krok vpred
teraz by ostatní mohli dopriať nám :-p
jo, údel pracujúceho človeka...tam sa asi takej podpory nedožijeme tak skoro...
nechcem maľovať čerta na stenu, len som silno zvedavá, dokedy toto cestovanie zadarmo vydrží, kedy to nejaká vláda zasa zruší....
Ja im to ojka samozrejme tiež doprajem, ale čo napr. tí ľudia, ktorí musia cestovať za prácou a nezarobia ktoviečo? Nie každý zamestnávateľ prepláca cestovné náhrady.
ja im to doprajem :)
Slobodna, ked si vezmes, ze su to decka do 15r., ziaci SS, studenti dennej formy VS do 26r., invalidni dochodcovia, starobni dochodcovia, siroty atd., je to strasne vela ludi na SVK...ved na SVK je kazdy 4ty clovek poberatel dochodku, ak nie kazdy treti, k tomu deti a mladez, no aspon uz nebudu temy, ze niekto nemoze studovat, lebo nema na zaplatenie cestovneho