Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nenaplnena?

Príspevok v téme: Nenaplnena?
dajsi66

Ahojte potrebujem vase rady a nazory.Nevladzem uz vo vztahu.Zijem ß priatelom 2 roky v jednej domacnosti.Zijeme v zahranici.Musim pidotknut ze je medzi nami 12 rokov rozdiel.ja mam 23 a on bude mat 35.Ono by to ani tak nevadilo ako to ze predtym nezdielal zo zenou spolocnu domacnost. Nebol zvyknuty sa prisposobovat ani nic ß zynisch spojene.Jednoducho bol zvyknuty ist kedy chce kam chce bez toho aby to niekomu oznamil alebo by sa dohodol. Lenze my uz budeme coskoro traja. Cakame totiz babatko. V nicom mi nepomaha berief ma ako samozrejmost nema na mna cas stale je unaveny jednoducho ignorant. Vobec si nechce dat vysvetlit ze cez tyzden sme obidvaja od rana do vecera v praci a ja ho ani piriadne nevidim. On si samozrejme kazdy den po praci s kolegami dopraje pivecko odreaguje sa... ja letim domou periem varim nezastavim sa ani doma neviem si lahnut a ist sa osprchovat kym nemam veci na poriadku a vsetko nachystane na rano do prace.Samozrejme on pride domou ked uz ja mam vsetko hotove a on hned ako otvori dvere sa stazuje aky je unaveny.. ale ked mu zazvoni telefon od kolegu s ktorym je cely tyzden podotykam v robote ci ide na billiard a na pivo samozrejme unava je prec okupe sa a leti prec. Mna sa opyta ci idem a uz ho nieje... som v siedmom mesiaci tehotenstva idem sa roztrhat aby sme mali cisto a uvarene a ja sa doma nedockam ani objatia ani vdaky ci pohladkania... Dost ze sa venuje viacej inym ako mne Este mi aj dava denne dovod si mysliet ze ma nelubi.Tak to jednoducho citim... mozno robim chybu ze si zvykol ze je stale vsetko urobene ze to zvladam aj ked potom od unavy ani nevidim.. Nechcem od neho aby prisiel domou behal tu s vysavacom alebo aby bol na mne pricucnuty..... chcem len aby mi dal ten pocit ze som pre neho dolezita a dal mi troskü najavo ze je somnou rad a ze ma lubi.... ak je to tak... naozaj neviem co kumne citi a ako to vidi on pretoze komunikovat sa mu nechce.Ked sa ho spytam ci ma lubi len rychlo odpovie ano lubim ta len aby mal pokoj.Prosim vas co mam robit ja v takomto chladnom vztahu neviem byt a tak isto je naprd ked sa snazim iba ja a vidim Problem iba ja on jednoducho vsetko berie ako ze sak nic... zabija ma to a len sa trapim nebola som na take nieco zvyknuta neviem nikoho naucit vyjadrovat city a komunikovat ja som vyrastala v rodine kde sa rozpravame dodnes o vsetkom.. uz som unavena ucit ho normalne veci... Dakujem vam vopred za vase reakcie

dajsi66

Ahojte, na zaciatku vam Dakujem za Vase reakcie... Rozpravala som sa s nim o tom snad milion krat ze potrebujem aj jeho ruku v domacnosti. Viete co na to povie? Ze si s nim mam vymenit jeho robotu lebo ze on je unaveny zo stavby (samozrejme na ine veci energiu a silu ma ).Varim vela krat na dva dni pretoze mne nevadi jest nieco dlhsie ale jemu ano potom sa len vyhadzuje lebo on stale vymysla.... ja uz som skusila snad vsetko on vobec nepocuva a ked aj hej vydrzi mu to dva dni a potom to iste... Ako aj s tymi citmi a casom pre mna,ja neviem ci ma v sebe nejaky blok a boji sa rozpravat o citoch ale ja uz som z toho naozaj unavena a absolutne zo seba nerobim ja tu dokonalu ako to tu niekto pochopil mam to s nim skratka tazke..... A na otazkü ci ho lubim ano samozrejme ho lubim jasom clovek ktory ked lubi lubi naplno aj ked ten druhy nieje" perfektny"...A preco nejdem von ked si on za sekundu zmysli? Lebo este smrdim od kuchyne a pitrebujem poriadnu sprchu... Par kamosiek co tu mam su cerstvo zamilovane a travia kazdu volnu chvilku so svojim partnerom... A ku tomu neuprataniu... presne minuly tyzden som mala velmi tazky den v praci a potom este kontrolu babatka.Bola som uplne Ko a povedala som ze nerobim dnes uz absolutne nicht.. a on ano lahni si oddychuj trochu.. pol hodinu na to si isiel robit jest a div ze na mne nestratil hlasivky ze preco niesu riady v mycke a preco toto ä hento... povedala som mu ze ked sa mu nepaci ze to moze urobit sam a ked ma byt nervny aby na mna nehovoril ze oddychujem.. stale mal sproste reci... A mate pravdu potrebujem viac casu pre seba A od dnesneho dna to zacnem samozrejme aj pistupne praktizovat... asi som naozaj pri tom vsetkom zabudala na seba hlavne ze on mal vsetko a bol spikojny... uz je na case aby som bola spokojna aj ja... Dakujem :-)a ked sa mu nepaci nech ma suchu stravu ale od dnes uz nic nevyhodim :-)

Lulu2011

stazovanie moze prist na rad vtedy, ked nic ine nezabera :))) ale vtedy tiez nie stylom fnuk, fnuk, ale razne povedat svoju predstavu, niekedy je to lepsie ako vedro vody :)

Fleur-de-lis

hej, to mi je jasné. Mne šlo o to, že sa mi páčil prístup, ako to chlapovi povedať. Že nie typicky sťažovaním sa a kritikou, ale proste jednoducho pozitívne požiadať.

My máme to sťažovanie v rodine asi už aj v dávnych generáciách, takže ja mám dosť práce s tým, aby som nepadala do rovnakej diery...

Fleur-de-lis

hej, to mi je jasné. Mne šlo o to, že sa mi páčil prístup, ako to chlapovi povedať. Že nie typicky sťažovaním sa a kritikou, ale proste jednoducho pozitívne požiadať.

My máme to sťažovanie v rodine asi už aj v dávnych generáciách, takže ja mám dosť práce s tým, aby som nepadala do rovnakej diery...

Lulu2011

Fleur chlapovi to musi trknut, nema dovod nic menit, ked vsetko bezi ako hodinky, zije v iluzii, ze je vsetko ako ma byt, aj ked nie je, takze chce to presmerovat trosku energie a vyvazit ich, nemoze len davat dookola :)

Fleur-de-lis

Lulu "zlatko som unavena, tesim sa, ze nieco dobre navaris a vezmes ma potom do prirody, kina." Skvelé!!! palec hore :) pekne napísané. Aj mňa si inšpirovala :D Ak to žena nepovie ironicky, ale úprimne, tak je to super prístup. Nie kritika, nie hneď predsudok, že ten "debil" nič nespraví sám, ale s dôverou a radosťou požiadať o službu :)

Lulu2011

sama si si odpovedala, ma vsetko na podnose, takze skus nenavarit a neupratat a cakat, co povie, ak sa ozve, povedz zlatko som unavena, tesim sa, ze nieco dobre navaris a vezmes ma potom do prirody, kina...napriklad....nevazi si ta, lebo si je az velmi istý, treba to zmenit

Dadula56

Toto tu je cele vysledok tvojho postoju k vztahu. On ma 35, je nauceny na svoj pokoj, svoje zvyky, lebo v tom jednoducho zije uz vela rokov. Ty si mladsia, tym padom si prisposobivejsia, lahsie sa ti menil zivotny styl. Od zaciatku sa mali stanovit jasne pravidla, kto co robi a maju sa dodrzat. Takze sa s nim o tom porozpravaj a tiez si uvedom, ze svet sa nezruti, ked nebudes kazdy den spachtena stat nad sporakom zatialco ti do pozadia huci pracka a ty sa cela nervna zamyslas na tym ako on sa niekde zabava.

sewie

suhlasim s Multilevel! Naco? Naco sa snazis tak zodrat! Predtsav si ze ja obcas nevysavam dva tyzdne a spina ma este nezozrala! jezisu ja chapem ze je to pekne ked je vsecicko tip-top uhladene ale na co ti to je ked si to neuzijes!este k tomu si aj tehotna! namieto tho aby si si vylozila nohy a dala relax tak peries, varis , gruntujes a nikto to ocividne neoceni. Frajer si dopraje odpocinok lebo sa vie o seba starat! ty sa mas starat o dalsieho cloveka v sebe a pritom na oboch vas kasles a len drhnes!Chod s priatelom von, zabav sa! alebo chod aj s kamaratkami. Maj sa trochu rada sakris, rozmaznavaj sa! Ako tu bolo spomenute-necakaj ze ta bude partner zahrnovat laskou, najskor sa nou musis zahrnut sama! ty sama maj k sebe uctu a maj sa rada! ak si sama seba nevazis ako mozes cakat ze bude niekto iny?ja si ze chce spokojnu, spolocensku, ziva frajerku...a namiesto toho vidi sluzku alebo este horsie-svoju matku!!!. prepac nechcela som to tak napisat, ale tak mi to vyznieva...chapem ze chces mu dobre a chces sa o vas dobre starat, ale ty nie si sluzka! a si myslim ze ani on nechce unavenu znicenu sluzku, ale svoju frajerku! vies kolko casu ludia stravia ZBYTOCNYM zehlenim, varenim, pranim, utieranim prachu?! ved si len v praci a upratujes! to je zivot?!?! nestavaj sa do ulohy ubohej otrokyne! co budes robit ked bude dieta?! to sa uz uplne zcvoknes?! Nesnaz sa byt dokonalou zenou! prejavit ze nieco nestihas, nezvladas nie je znamka slabosti ale ludskosti...ved aj ty si mozes sadnut, vylozit nohy a relaxovat...a ak by sa priatel cudoval-povedz, som unavena z prace, som tehotna oddychujem...objednaj si pizzu...ja idem vecer na masaz! bum!...

MultiLevel

Dajsi, trosku si si i ty sama zavarila tym, ako si si ho "naucila". Sama pises, ze po praci bezis domov prat, zehlit, varit...skuzku z teba neurobil on, ale ty sama. Je to velmi casty, ja tomu vravim syndrom zien, ktore zacnu zit s partnerom v jednej domacnosti. Zrazu nadobudnu pocit, ze bez nich sa svet zruti, ze ak nahodou nenavaria, tak umre partner od hladu, ze ak nahodou neoperu kazdy den varku pradla, tak je den celkom zbytocny :)....a upratovat a upratovat a upratovat....Ano, chapem, ze tieto veci niekto robit musi, ale naozaj je porebne to robit denne? Aj ja mam rada okolo seba poriadok, ale zaciatkom spolocneho byvania s partnerom nastalo logicke rozdelenie uloh. Zena jednoducho nemoze robit vsetko sama a pokial ste si uz na zaciatku nestanovili nejake pravidla, teraz sa mu bude na ne dost tazko nabiehat. A stojim si stale za tym, ze musis upustit i ty trochu. Nemusis denne bezat domov aby si navarila. Ci musite mat zakonite navarene denno denne? Co keby si uvarila na dva dni dopredu? Nechcem vam akoze hovorit do stravy, len ti chcem ukazat, ze veci sa zjednodusit daju, tak isto raz tyzdenne si objednat jedlo z donaskovej sluzby tiez nenarusi rozpocet ;) Nemusis denno denne prat ani zehlit. Skus si na to dat jeden den, max dva. Ved ste dvaja probuh, nemozete mat tri tony oblecenia :D Ked som zila doma, bolo nas 5 ludi v jednom dome a dva pradlove kose sme oprali za jeden den :) Veci si skus zjednodusovat,a najma si pohovor s partnerom. Podla toho co pises je tak trosku sebecky a ignorant, pretoze ma tehotnu partnerku a nepomoze jej.....A inak, ked ta zavola vonku s jeho partiou, chod! Preco nejdes? Aspon trochu vypnes....