Silymarin - ako a kedy uzivat

ninusik19

ano aj u nas doma sa silymarin pouziva (otec) a tiez ten generica, trochu som kutrala po internete a hladala infosky a tu som nasla porovnanie pripravkov - imunita.online a tie cenove rozdiely su az neuveritelne, podla coho sa to ocenuje, fakt plati ze cim drahsie tym lepsie? snad nie

RNG

Mikrovlakniny su rozne pre nas nestravitelne velmi jemne vlakniny, ktore sa tiez nazyvaju rozpustne/soluble fibre, lebo sa rozpustia vo vode(rozptylia) tak ze su neviditelne, len voda zhustne. Priklad , co je na trhu je psylium, inulin, arabinogsalactans, modified citrus pectines,glucomannan a rozne vytazky pod menom GUMS.
Zmes tychto ma velmi silne absorbcne vlastnosti, tj absorbuje do seba az 50 nasobok vody a inych latok v crevach, a naviac je to vyborna vyziva pre nase probiotika, co nam vyrabaju az 70% vsetkych obrannych latok pre telo, tj viac ako je samotne telo schopne vyrobit na obranu. Naviac probiotika pomahaju travit, vyrabaju rozne ziviny aj vitaminy.

RNG

Dlzka pouzivania zavisi od stavu pecene, tj jej zamorenia alebo poskodenia. Ale je to minimum 3 tyzdne na bezne odmorenie a maximum az niekolko mesiacov pri silnom poskodeni pecene.
Nezabudajte pri tom brat aj absorbenty, tj najlepsie zmes roznych mikrovlaknin, lebo zamorenu zlc treba do niecoho nasiaknut a vyniest z tela, inac sa v crevach znovu absorbuje do krvi a nic si neodmoril.

RNG

Doplnky treba obvykle zasadne rozdelit na co najviac davok, kedze ucinne latky v nich maju v tele len urcitu zivotnost.

RNG

Protokol dr Berksona na precistenie a regeneraciu pecene pozostava z
900 mg sylimarinu,
600 mg ALA
400 mikrogramov selenu