Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Co teraz?

mensch

Solomon. Ja a predpokladám že nataša tiež neočakávame že sa z toho baba dostane šmahom ruky len tak. Isteže nie. Je normálne že cíti žial, hnev, plače, zúri, nemyslí na teraz na nič iné, možno ani spať dobre nebude. Ale na druhej strane nemá zmysel sa v tom celé dni utápať. Nevravím aby sa sústredila na iné činnosti hned v prvé dni, prvé okamihy po takomto hnusom nechutnom ukončení vztahu, ale prvé týždne, mesiace, to je doba kedy by mala postupne preorientovávať pozornosť na čosi iné. Nezapodievať sa len tým somárom.
Nie je dobré sa v tom bahniť a stále si vyvolávať spomienky, alebo predstavy že je s inou. Chápem že tieto prvé dni to ide samé a nemusí sa o to ani snažiť, ale časom to už bude skôr o sebalútosti. Vieš ja to poznám podla ťažkých depresií. Pokial tie depresie nemajú nejaku patologickú príčinu kedy človek na ne nemá až taký vplyv, tak sa skutočne dajú prekonať ovela lahšie než by si väčšina ludí myslela. Ide o to že človek sa zacyklí v určitom spôsobe uvažovania ktoré ho udržiava v depresii a vyjsť z toho cyklu sa dá práve tým že sa človek prinúti uvažovať inak, hoc aj nad danou témou, čiže nemusí sa jej nutne vyhýbať, ale prinúti sa nad tým uvažovať inak. Ale tak isto pomôže ak presmeruje pozornosť aj na niečo celkom iné vo svojom živote. Vieš ked je človek slobodný a nemá nejake závažnejšie starosti tak si môže dovoliť ten luxus utápať sa v bolesti. Lenže ked človek má nejake starosti, alebo je zavalený povinnostami, prípadne má deti, tieto záležitosti ho samé prinútia sa prekonať. Deti sú v tom napríklad úžasné. Kvôli nim sa proste musíš pozviechať a basta. A ked je človek v živote nemá niečo čo by mu samé odpútalo pozornosť, alebo ho prinútilo sa vzchopiť, musí si to nájsť sám. Lenže musí sa snažiť. Samé od seba to nepríde.
Pointou nie je to cítiť sa za každú cenu happy, to by totiž ani nešlo, to by bolo také umelé a nezdravé. Pointou je nepoddávať, alebo neodovzdávať sa tomu celým svojim telom a dušou. Toto ludia totiž podla mňa zvyknú robiť pretože majú pocit že sú voči tým svojim emociam bezmocní. Lenže to je práve omyl. A často zistia že nie su bezmocní ked sú nútení sa prekonať (vid spomínané starosti, alebo deti, atd)

SolomonKane

Je tomu tazke uverit, chapem, boli ste spriaznene duse, aspon ty si to tak brala. 8 rokov je 8 rokov. Ja si tiez neviem predstavit zivot bez priatelky. Tiez sme spolu uz dlhu dobu a viem, ze by mi velmi chybala, keby som ju nemal.

som000

boze mne je zle,stale len revem,znazim sa chodit ,ale vsade mam jeho ..je to grazel!uz viem,ale mne je zle ,boze ved tak nam bolo,nechapem,teraz si uziva s nou..nechapem ako mohol zahodit osemrocny vztah kvoli jednej babe co ma take zaujmy ako on!darmo on lahko podlahne..a tak my stel vravel ze chce byt semnu a takto urobyl!co je to za cloveka?ked som mu verila!!!a ked si predstavim ze je s nou,je my zle..ved mal vsetko ,bola som dobra a on takto,nechapem

som000

ale takto klamat a nepovedat rovno ze niekoho ma?zbabelec!povedala som mu vtedy ze nech my radsej povie na rovinu ze ma nemiluje a niekoho ma a on ze nema ,ze si domyslam a ze mna ma rad a chce byt somnou,ale mne sa to nezdalo no a hop pravda visla na koniec!nechapem preco takto klamal..neverim,ved preboha tak vela sme prezili a verili si..boze neskutocne!takeho chalana som mala ..nepil,mal rad prirodu a takto somnou zatocil a bohvie od kedy..dobre ze som spravila to ze som si pockala co urobi ,inak by pravda nevisla na povrch a ja by som sa trapila stale..neverim uz nikomu!po tomto!sa neda!neda!ved to je uz vrchol!este aj knihu mam spolocnu co sme mali dokoncit ..spolu.boze ludia ja uz fakt neviem co teraz..stale my behaju spomienky tie pekne ako nam bolo,neda sa to zastavit!:( ako mam zabudnut

Agnes989

Vsetko to boli len prazdne kecy o tom ze ta miluje, nikdy ta nemiloval. A ze si hned najde inu sa dalo cakat, kedze uz pocas vztahu sa pelesil s inymi. Bud rada, ze si s nim nemala deti, toto by nebol ani dobry manzel, ani otec. A verit budes este, nie vsetci muzi su takito.

som000

naschval som si pockala co urobi ked dam koniec,ja ze si to uvedomi co spravil,cakala som ,no a uz som sa dockala ,videla som ho s inou..lutujem teraz tie roky ,komu som dovolila aby sa kumne priblizil,vedel omne vsetko,dala som mu lasku,vsetko a takto my urobyl :(

som000

ja uz nebudem nikomu verit po tomto..to sa neda,takemu cloveku som dala vsetko,mali sme mat deti ,lebo som chcela a on sa stale vyhovaral ze nechcel lebo niesme zabezpeceny,ale ked laska je u cloveka tak sa proste stane..a on nechcel..boze moj,ako moze takyto clovek existovat,neuveritelne..neuveritelne..