Prečo sa z mužov stráca slušnosť a gentlmenstvo?

Príspevok v téme: Prečo sa z mužov stráca slušnosť a gentlmenstvo?
sklamanázvás

Prečo? Prosím vyjadrite svoje názory baby. Prečo sa už nesprávajú ako gentlmeni, ale ako hulváti? Prečo namiesto podržania dverí, stratia sa čo najrýchlejšie za nimi alebo ich nechajú zavrieť sa tesne predomnou? Máloktorí muž je ešte dnes ochotní otvoriť alebo podržať žene, dievčaťu dvere keď vstupuje do budovy. Nehovoriac o podržaní výťahových dverí. Nevravím o fotobunkách ktoré sa otvárajú a zatvárajú samé. Alebo uvolnenie miesta v autobuse. Nie diaľkovom kde sa kupujú miestenky, ale bežné MHD. Nielen, že mne neuvolnia, ja som aj tak ešte mladá, nemám ani 35, ale oni ani starším ženám neuvolnia miesto na sedenie keď vidia, že je plný autobus. Alebo nie sú ochotní dávať prednosť ako šoféri na prechodoch pre chodcov. A niektorí ešte naročky pred prechodom pridajú, že akí frajeri sú. Jedine keď pri prechode stoja policajti tak vtedy sú všetci ochotní tú prednosť dať a zastaviť. Niektorí muži aj prestali reagovať na pozdrav. Absolútne sa tvária že je pre nich človek vzduch. Poznajú vás alebo aj keď nepoznajú a niekam vstúpim a pozdravím nahlas tak ani nie sú ochotní sa pozrieť a nie to už pozdraviť. Najmä na úradoch som si všimla že sú dosť arogantní muži. Hlavne že do oblekoch a kravát sa navlečú ale správanie hulvátov. Alebo minule som prišla do potravín a na poličke pre košíky bol len jeden košík keďže bolo veľa ľudí. A keď som sa blížila že ho vezmem, tak zrazu ma predbehol taký asi 25 ročný mladík a vzal ho bez mrknutia oka. Absolútne mu nenapadlo mi ho ponúknuť a povedať zázračné slovíčko nech sa páči.
To už vôbec tí dnešní muži nevedia čo je to slušné správanie sa voči ženám? To už im nič nehovorí galantnosť a ohľaduplnosť? Prečo? Prečo sa z nich stávajú hulváti a arogantní ľudia? Kam sa z nich vytráca slušnosť voči nežnejšiemu pohlaviu?
Prosím podajte mi vysvetlenie čo si o takýchto mužov myslíte a stáva sa aj vám, že sa takto správajú? Pokojne sa môžete aj vy muži vyjadriť na svoju obranu. Máte možnosť zdôvodniť prečo je to tak.
Ďakujem za prečítanie

nonsens

sklamana a to si dvere nevies sama otvorit? Nepoviem keby si niesla tazke tasky alebo nejaky velky balik tak ano ale dvere vam otvarat to uz preco? Zase davat kazdej zene na kazdom prechode pre chodcov je tiez hlupost nemyslis? To by som sa do prace alebo domov nedostal ani do dvoch hodin. S tymi uradnikmi mas pravdu aj ja som si to vsimol ze sa tvaria ako hluchi ked clovek nieco chce a nie ked to este pozdravi. No a to ze ti niekto smajzne kosik ci nejaky tovar spred nosa tak to je zakon dzungle. Kto skor pride ten skor vezme. To by som sa k nicomu nedopracoval keby som kazdemu daval vzdy vo vsetkom prednost.

De

Ja mam pocit ze ste GoFruit nepochopili :)

Ona hovori o tom, ze ak sa clovek nesustredi na ludske nedokonalosti, tak vlastne je mozne objavit a vnimat krasu a dokonalost toho druheho :)

Teda aspon tak som to pochopil ja.

usb

GoFruit reagujem na tvoj prvy príspevok, kde pises, ake su muzi neskutocne dokonale bytosti, skvele, uzasne a neviem co este. Neviem, ale mam tiez dojem z teba, ze si vcera bola v nejakej chvilkovej euforii alebo co, pripadne zijes na kralovskom dvore.
Muzi su aj dobri aj zli. Su aj gentlmeni aj tu spominani hulvati. Hadzat vsetkych do jedneho vreca je nezmysel. To je ako tvrdit, ze vsetke zeny su bud skvele a super alebo naopak tvrdit, ze vsetky zeny su ku**vnicke stetky.
Ono je to o vychove v rodine. Ak ma syn za vzor otca, ktory sa sprava k svojej manzelke pekne, pomaha jej, radi sa s nou, vedu rozumny dialog, nenadava jej, podrzi dvere,pekne sa s nou zvita ked sa vrati z prace, zablahozela k narodeninam atd., tak syn v nom vidi skvely vzor do buducnosti a tak isto sa bude spravat aj on voci zenam. Ale ak sa otec pred synom sprava ako arogantny sebec, ktory svojej manzelke nadava, uraza, alebo aj zbije, nepodrzi dvere, neobjime ju, neprejavi neznost, nepomaha v domacnosti atd. tak takto mozno ocakavat, ze sa bude spravat aj syn voci ostatnym zenam. To ako je matka vzorom pre dceru, tak je otec vzorom pre syna. Vsetko je to vo vychove. Inac suhlasim s autorkou temy, z muzov vymiera galantnost.

GoFruit

Ano to je velky nedostatok tohto fora ze sa nemozu spatne prispevky opravit. Potom ludia co nemaju co povedat aspon rypnu do gramatiky aby sa ukazali mudrymi vzdelanymi a nadradenymi.
Konkretne Slobodna v com je Gofruit mimo? Z coho tak sudis?

De

Slobodna

--- Neviem v akom svete žiješ ty, ale ja okolo seba pozorujem práve že to, že gentlemani sú u žien žiadaní.---

Ja som hovoril trochu o inom. Chcel som povedat ze ludia sa musia do urcitej miery pretvarovat a nie je vhodne byt za kazdych okolnosti sam sebou. A hlavne, je potrebne skryvat svoje city. A dat ich proste najavo iba vtedy, ked je to vhodne - a toto nie je vzdy jednoduche :) Proste mi pride, ze dat najavo svoje skutocne city je obrovska slabost, hlavne od muzov. Ze to vykresluje chlapa ako slabeho. A mozno prave preto su muzi taki aki su, chapes ? :)

---Len tak na okraj - dobrí - množné číslo je mäkké i. ---

Len tak na okraj - ak si si vsimla, tak editacia prispevkov nie je mozna. Bol to preklep, pisat viem. Ale tak chapem, nemohla si to vediet, tak si si rypla :D

5.5elsa

slobodna áno žena má byť silnejšia aby si s ňou muž nemohol zametať čo neznamená že sa stáva mužom možno ty zle chápeš žeby to bolo tým?,ale treba aj lepšie čítať.....

5.5elsa

slobodna veď píšem neznamená že keď je žena silnejšia tak sa stáva mužom tu ide o nejakú obranu voči drzosti iných ľudí nielen mužov ......

Slobodna

Vy tri ste ešte asi mimo z nedeľného obeda:
1. elsa: žena môže byť silná a nežná zároveň. Asi vôbec nechápeš pojem ženská nežnosť.
2. De: Všetko je potrebné ovládať v správnej miere - ako u mužov, tak u žien. Neviem v akom svete žiješ ty, ale ja okolo seba pozorujem práve že to, že gentlemani sú u žien žiadaní.
Len tak na okraj - dobrí - množné číslo je mäkké i.
3. GoFruit: Presne píšeš o sebe. Od včera pozorujem, že si totálne mimo. Chceš pôsobiť nejakým dojmom úplne na silu.
Howk dohovorila som :)

5.5elsa

gofruit presne ale musíš sa nejako obrániť proti tým ľuďom určite aj ty si stretla niekoho kto si na tebe chcel vybíjať komplexy a musíš sa jednoducho sama obrániť stále nemôžeš mať niekoho za chrbtom či už sa len o nejakú známu jedná ....