Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo sa z mužov stráca slušnosť a gentlmenstvo?

Príspevok v téme: Prečo sa z mužov stráca slušnosť a gentlmenstvo?
sklamanázvás

Prečo? Prosím vyjadrite svoje názory baby. Prečo sa už nesprávajú ako gentlmeni, ale ako hulváti? Prečo namiesto podržania dverí, stratia sa čo najrýchlejšie za nimi alebo ich nechajú zavrieť sa tesne predomnou? Máloktorí muž je ešte dnes ochotní otvoriť alebo podržať žene, dievčaťu dvere keď vstupuje do budovy. Nehovoriac o podržaní výťahových dverí. Nevravím o fotobunkách ktoré sa otvárajú a zatvárajú samé. Alebo uvolnenie miesta v autobuse. Nie diaľkovom kde sa kupujú miestenky, ale bežné MHD. Nielen, že mne neuvolnia, ja som aj tak ešte mladá, nemám ani 35, ale oni ani starším ženám neuvolnia miesto na sedenie keď vidia, že je plný autobus. Alebo nie sú ochotní dávať prednosť ako šoféri na prechodoch pre chodcov. A niektorí ešte naročky pred prechodom pridajú, že akí frajeri sú. Jedine keď pri prechode stoja policajti tak vtedy sú všetci ochotní tú prednosť dať a zastaviť. Niektorí muži aj prestali reagovať na pozdrav. Absolútne sa tvária že je pre nich človek vzduch. Poznajú vás alebo aj keď nepoznajú a niekam vstúpim a pozdravím nahlas tak ani nie sú ochotní sa pozrieť a nie to už pozdraviť. Najmä na úradoch som si všimla že sú dosť arogantní muži. Hlavne že do oblekoch a kravát sa navlečú ale správanie hulvátov. Alebo minule som prišla do potravín a na poličke pre košíky bol len jeden košík keďže bolo veľa ľudí. A keď som sa blížila že ho vezmem, tak zrazu ma predbehol taký asi 25 ročný mladík a vzal ho bez mrknutia oka. Absolútne mu nenapadlo mi ho ponúknuť a povedať zázračné slovíčko nech sa páči.
To už vôbec tí dnešní muži nevedia čo je to slušné správanie sa voči ženám? To už im nič nehovorí galantnosť a ohľaduplnosť? Prečo? Prečo sa z nich stávajú hulváti a arogantní ľudia? Kam sa z nich vytráca slušnosť voči nežnejšiemu pohlaviu?
Prosím podajte mi vysvetlenie čo si o takýchto mužov myslíte a stáva sa aj vám, že sa takto správajú? Pokojne sa môžete aj vy muži vyjadriť na svoju obranu. Máte možnosť zdôvodniť prečo je to tak.
Ďakujem za prečítanie

5.5elsa

gofruit sorry :D :D aj to vysvetľuje prečo tak píšeš svet nie je ružový on je farebný je to vec názoru samozrejme :)

GoFruit

Kazdy clovek koho stretnes je odrazom toho co mas vnutri. Skus to preskúmať.
Ja stretavam úžasných, cestnych, napomocnych, milych a hlavne usmiatych ludi. A ak aj stretnem inych tak sa na to nesustredujem a nevydavam na to energiu typu ze by som sa hnevala ci sudila. Milujem tu roznorodost a hladam na kazdom cloveku nieco pekne.

Slobodna

Ja hulvátov nestretávam. Asi to bude tým, že pôsobím jemne a žensky ;) a vždy to oplatím pekným úsmevom a slovkom ďakujem. Čo vyžaruješ-dostávaš späť.

××××××

Gofruit ty si si niečo šľahla? :D
Sklamaná ano je to tak. Ja to tiež pozorujem že nevedia mnohí ani podržať dvere ani pozdraviť prví. A to nehovorím už o slovku ďakujem keď niektorému niečo podám. Všetci sú dnes strašne uponáhľaní a ustarostení zahlbení do seba. Alebo je to tým že to nevideli u svojich rodičov a tak nevedia čo je to slušnosť a galantnosť. Ak ich rodičia to nenaučili už sa to ťažko do ich hláv vtlkne. Bohožiaľ

kafe

nuz, neviem ako ty, ale ja som sa vzdy za podrzanie dverí na chlapov usmiala a podakovala. A predstav si, ze to tak isto chlapom robi dobre, ak zena vie slusnost ocenit. A ja teda stretavam mrte džentlmenov, od 10 ročných chlapcov (chcel mi pomocť s vreckom zemiakov) až po dôchodcov. Čo sa tyka dverí, tak tam aspoň mňa osobne chlapi vnímajú.
Skús mi odpovedať na otázku, či si usmievavá, príjemná, dobre naladená žienka, ALEBO zabíjaš už len pohľadom? Džentlmenstvo neni problém v chlapovi prebudiť. Robí sa to veľmi jednoducho tým, že je žena DÁMA, nie že vyžaduje slušné správanie.

5.5elsa

pravdovravny :) ja nemám nič proti mužom ani mužov nevyužívam a nikdy som nevyužívala každý vzťah je na dohode a nehádžem všetkých do jedného mecha no už by len vyzeralo keby všetci ste boli najhorší

gentlmenman

hlavne ze zeny sa spravaju ako damy ze? Dnesne dievy a zeny ktore fajcia a piju viac ako niektori muzi a sproste slova im vychadzaju z ust ako pozdrav si nezasluzia aby sa k nim muzi spravali ako k damam.Je mi luto tych diev a zien ktore su slusne a tie by si zasluzili taketo gentlmenske spravanie. Ale budme spravodlivi, ake su dnesne zeny? Mnohe su ako furie,rozkazuju a diriguju muzom. Chcu rovnopravnost vo vsetkych oblastiach zivota. Chcete byt polickajtky, vojacky, robotnicky, kamionistky... tak preco sa k vam spravat ako k niecomu neznejsiemu?