Veterinar - nahubok?

Príspevok v téme: Veterinar - nahubok?
lenulik6

O mesiac mam ist na ockovanie s mojou 2 rocnou civavou. Ale mam obavy pretoze naposledy pri tom skoro pohryzla veterinara a nechce si dat spravit ziadne vysetrenie (teplomer do ro ritky) Vraj s tym mam nieco robit. Ale neviem ako to mam zmenit. Uz som rozmyslala ze jej kupim kosik kvoli tej navsteve veterinara.

lenulik6

Dadulamil, áno aj veterinár hovoril, že tým trpia menšie plemená. Naša s tým začala mať problémy asi od 4 rokov. Je to nepríjemné hlavne pre ňu.

lenulik6

Update po 6 rokoch :D

Takže moja čivava má už 8 rokov. Aktuálne s ňou chodíme k veterinárovi kvôli problému s análnymi vačkami. Jasné, že stále ma stres z veterinárov, toto je už náš tretí. Košík si dáva dole. Minule uhryzla priateľa, ako sa snažila vyslobodiť zo zovretia. Moja mamina vymyslela metódu s uterákom. Že ju zabalíme a spacifikujeme. Tak nejak sa nám to včera podarilo. Je to aj pre mňa stres s ňou ísť na nejaké vyšetrenie. Je to bojovníčka. Onedlho máme opäť očkovanie. Isto je chyba aj vo mne. Musím sa naučiť mať pri nej väčšiu autoritu. Skôr rešpektuje maminu a priateľa.

gfvvg

Musis mat tvrdu ruku na neho, nech vie kto je pan, inac bude rozmaznany ..mjasne ze nehovorim ze psika treba bit alebo co..

lenulik6

Dakujem Vam, no to bude este zabava ci si ho bude chciet nasadit. Ani nohavicky som jej nemohla dat ked sa harala. Ach jaj ten moj psik. Krpaty ale neviem si s nou niekedy rady. Tak potom napisem ako to dopadlo. Dakujem este raz za rady. A som rada ze v tom nie sme sami.

Slobodna

Naša vetoška má k dispozícií náhubok a tiež musíme vždy dávať, lebo máme takého divocha, ktorý sa nechce dať vyšetriť. No a teplomer do riťky to je kategória sama o sebe. Tiež by som si ho tam nedala pchať :) Neboj sa, je to úplne v pohode. Psík sa viac bojí ako ho to bolí. Radšej dať náhubok ako uhryznúť. Ak budeš dávať železný, daj si pozor. Úder priamo na kosť takýmto náhubkom bolí viac, než uhryznutie. Psíky majú z veterinára stres. Jeden psík sa začne v čakárni triasť od strachu a už sa trasú všetky :) Očkovanie je rýchla záležitosť. Náhubok bude mať tak maximálne 1 minútu. Bude sa ale snažiť dať si ho dole. S tým rátaj a nesmieš mu to dovoliť. Pevne ho chyť - jedna ruka pod hlavu, druhá pod predné nohy.

hxjxn

jasne kup nahubok. tak to riesi skoro vacsina psickarov a pri vysetreni ju prvne pridrz. treba si uvedomit, ze sice je nam luto nasho milacika ale tie vysetrenia a ockovania ho bolia asi tak ako nas a mozno aj menej. a je to nutne pre ich zdravie