Ak chces dobre hrnce, tak sa pozri v com varia profesionali. Navstiv nejaku predajnu, kde predavaju pre gastrozariadenia a kup si nerezove hrnce, pripadne nerezove s svojitym dnom. V Tescu radsej nekupuj. Tam som kupil nerezove hrnce, celu sadu Tescoma a su to vlastne obycajne kovove plechace, na ktore nastriekali trochu nerezu. Po roku pouzivania uz su na nich flaky, co sa derie ten ich nerez. Profi sady maju napr. aj v Metre.
Pripadne navstiv nejaku kuchynku a ked chces varit zdravo, tak si kup sedliacky hlineny hrniec a hadam neznicitelny liatinovy riad. Ten je hruby, dobre sa udrzuje a v podstate si drzi svoju hodnotu aj po desiatkach rokoch. Panvicku si mozes kupit liatinovu na vyprazanie, alebo liatinovy hrniec a ked nechces teflonky, dnes robia napr. neprilnave panvice aj s "titanovym povrchom", zdravotne nezavadne.
Smalt neni zly, je to vlastne kermika na kove, avsak je velmi krehky. Staci, ze tam spadne noz, ci vidlicka a uz sa z toho odlupne a moze to vyhodit, nemalo by sa to take pouzivat. Na vyprazanie zase niekde nedaju dopustit na ocelove panvice, ktore sa neumyvaju, ale len otieraju a vypaluju sa tukom. Varilo sa tak aj v stredoveku. Nesmu sa cistit saponatom, ani ist do toho kysle jedla.