Aké hrnce si kúpiť?

Príspevok v téme: Aké hrnce si kúpiť?
mattatka1

Ahojte. Bývame v rodičovskom dome, po svokre, tak pomaly inovujem okrem nábytku aj vybavenie domácnosti. Mám ešte staré komunistické hrnce po nej, ale chcela by som koneče kúpiť nové. Chcela by som do toho zainvestovať, ale nie zas tisíce. Chcem aleporiadne hrnce, lahko udržiavané s dlhou životnostou. Poradíte mi aké? bola som v tescu a majú tam hocijaké, neviem si vybrat, uz davno som sa presvedcila, ze najdrahsie neznamena najkvalitnejsie. V akých hrncoch varíte? dakuejm za kazdy tip.

Tominos

Bez tuku můžeš vařit v pomalých hrncích, tam je to i žádoucí. Když koupíš kvalitní keramický (kameninový), nebo litý hliníkový s keramickým nepřilnavým povrchem, tak určitě neuděláš chybu. Pomalé vaření v pomalých hrncích je zdravé, levné a časově nenáročné. Koukni na články tophrnce.cz a tophrnce.cz

Mravcik

Ak chcete seriózne hrnce, tak šetriť sa neoplatí. Ja stále odporúčam ľuďom Delimano. Kedysi som kúpila jeden v Kauflande za body a dnes už vlastním od nich celú sadu hrncov, pekáčov a panvíc. Kamenina sa mi osvedčila a ak využijete teraz aj Black Friday zľavy - www.kodino.com , tak celkom slušne ušetríte. :)

hrnecekk

Zdravím, nie je hrniec ako hrniec. Najlepšie hrnce, ktoré sa oplatí mať v kuchyni sú tlakové a parové. Ak zvažujete kúpu potom vám odporúčam tieto hodnotné články - www.testado.sk
www.testado.sk

leusa009

tiez som za riady z kuliny ako Fraw a hlavne za hrnce kitchen aid znacky tie milujem ja aj sestra a teraz uz aj mamka

Fraw

za mna su top riady od kuliny..mame viacere materiály ale najradsej amm teraz zapekaciu misu z burgundskej hliny a panvice z medi

sunnygirll

Ahojte. Sme na tom podobne ako zakladateľka vlákna. Potrebujem nové hrnce. Všetky sú po mojej mame, alebo svokre a už to je na nich poznať a chcela by som variť s menším množstvom tuku a aby pokrievky vážne robili to čo majú- zakryli hrniec a udržovali teplotu. Mám jeden kastról odtiaľto eshop.tescoma.sk tak by som preferovala zase odtiaľ. Má niekto nejaké hrnce odtiaľ a aké s nimi máte skúsenosti? Ďakujem mockrát

lemur_ka

Zepter mi nespomínajte. Mám panvicu a vôbec s ňou nie som spokojná. Neviem či to len ja musím mať s nimi problém, keď ostatní si ich chvália. A popravde, v poslednej dobe som začala využívať kokosový olej. Aj na tom varím a aj sa ním potieram, či už vlasy alebo pokožku. Odporúčam, kúpte si. A bez tuku som si objednala hrnce z netu z eshopu a som s nimi náramne spokojná.

dalsi

Ak chces dobre hrnce, tak sa pozri v com varia profesionali. Navstiv nejaku predajnu, kde predavaju pre gastrozariadenia a kup si nerezove hrnce, pripadne nerezove s svojitym dnom. V Tescu radsej nekupuj. Tam som kupil nerezove hrnce, celu sadu Tescoma a su to vlastne obycajne kovove plechace, na ktore nastriekali trochu nerezu. Po roku pouzivania uz su na nich flaky, co sa derie ten ich nerez. Profi sady maju napr. aj v Metre.

Pripadne navstiv nejaku kuchynku a ked chces varit zdravo, tak si kup sedliacky hlineny hrniec a hadam neznicitelny liatinovy riad. Ten je hruby, dobre sa udrzuje a v podstate si drzi svoju hodnotu aj po desiatkach rokoch. Panvicku si mozes kupit liatinovu na vyprazanie, alebo liatinovy hrniec a ked nechces teflonky, dnes robia napr. neprilnave panvice aj s "titanovym povrchom", zdravotne nezavadne.

Smalt neni zly, je to vlastne kermika na kove, avsak je velmi krehky. Staci, ze tam spadne noz, ci vidlicka a uz sa z toho odlupne a moze to vyhodit, nemalo by sa to take pouzivat. Na vyprazanie zase niekde nedaju dopustit na ocelove panvice, ktore sa neumyvaju, ale len otieraju a vypaluju sa tukom. Varilo sa tak aj v stredoveku. Nesmu sa cistit saponatom, ani ist do toho kysle jedla.

Silvapo

Ahoj. Ja som si nakúpila riad v IKEA a LIDL v akciách a som spokojná. Ak sú staré hrnce dobré, tak by som ich nemenila, každá koruna dobrá. :-)

ni-ka

ja len na margo tej zavadnosti riadu ohladom zdravia-napadlo ma ze moji stari rodicia jedli este s hlinikovym priborom a mali len hlinikovy riad...a dozili sa obaja cez 90 rokov...:-)