Rakovina pankreasu?

Príspevok v téme: Rakovina pankreasu?
|AnonyM|

Takže pre moje chronické bolesti v epigastriu som sa rozhodol hľadať na internete že čo by to mohlo byť. Hľadal som až som sa nejak dohľadal nato, že či to nieje náhodou rakovina pankreasu. Mám tupé, mirne bolesti v epigastriu už rok. Stolica v pohode, žiadne zapchy ani hnačky, ani vracanie len tá tupá bolesť. Na tej stranke kde som to čítal tak bolo že pankreatitida ma ostré bolesti v nadbrušku a nádor tupé. Lenže mňa napadlo, že ak by to bola rakovina tak za ten rok by už bolo v podstate pomne. Mal som robenu sonografiu 2x aj krv mi brali tak by prišli nato že mam rakovinu alebo pankreatitidu nie? Prosím poradťe tie bolesti ma dostavaju do zufalstva každý deň prezerám internet aj 2 hodiny. A nakoniec skončím vždy u rakoviny. Mám len 17 rokov a veľký strach z toho čo somnou bude :/ Inak na gastroskopii na kontrole mi povedali že všetko je OK (mal som reflux žlče do pažeráka)

kikarika1

hviezda

nepotrebuješ odporúčanie od obvodnej...stačí sa objednať a zaplatiť za vyšetrenie

anonym

USG brucha vyšetrí všetky orgány, ktoré pod touto technikou viditeľné sú - pankreas, žlčník, pečeň, žlčovody, slezina, obličky

kikarika1

hviezda

vždy radšej paranoja a strach, ktorý ťa nakoniec aj tak dovedie k lekárovi, než by si mala byť natešená, že ťa niečo bolí a sedela by si doma až do chvíle, keď by už bolo neskoro....toto je zároveň odkaz aj pre matwaya..

ak ťa niečo bolí a nevieš čo s tým, tak sa objednaj na USG brucha a budeš vedieť na čom si...psychológa k tomuto nepotrebuješ

hviezda01

matway-ja viem..máš pravdu,ale sama som z toho na nervy..asi by som mala ísť k psychologovi,alebo máš dajakú inú radu?

hviezda01

mám asi podobný problém...na lavej strane pod rebrami mám taký zvieravý pocit,také mravčenie,pri tom cítim,ako sa mi hýbu črevá.už som asi paranoidná,lebo tiež vždy skončím pri rakovine...a občas ma to zabolí aj na pravej strane pod rebrami..

|AnonyM|

Tak tu žlč v žaludku uzavreli že je to OK, žlč sa mi už nevracia resp. pri kontrole bola kyselina čira (t.j. bez žlče).
Tak ja mam tieto príznaky vždy, aj keď som bol na kontrole. Na každej kontrole hovorím vždy tie isté priznaky, prehmatá mi brucho, prezrie ultrazvukom a je koniec kontroly.
Tak uponáľaný a stresujúci život neviem možno aj áno rano o 6 stávam do školy prichádzam domov až o 15:30 a v stredu ešte chodím na umeleckú školu a potom ešte skúška kapely a prichádzam domov o 18:00. A stresujuci možno aj áno viem vystresovať za uplne zbytočnosti.
Jedlo žujem dostatočne pomaly odkedy mám tieto problémy a diéta, tak dietujem ale nie nejak drasticky. Za rok odkedy mam tieto problemy som schudol už 5kg ale váha sa mi ustálila. Schudnutie pripisujem určite tej diete aj preto že som dosť málo jedol zo začiatku. Vyprážane ani nepametam kedy som mal a mastné nejem už asi od malička :D neviem nejak mi to nechutí

ni-ka

kinito je na zlepsenie cinnosti zaludku,proti nevolnosti atd...
a tu zlc v zaludku uzavreli ako?vracia sa do zaludka z creva?mas nadbytok zlce?co ti k tomu doktor povedal?
a ked si mal kontrolne gastro a mal si vsetko v poriadku,tiez si citil tieto priznaky?
nemas velmi stresujuci zivot,uponahlany?zujes jedlo dostatocne dlho a pomaly?obmedzil si mastne,vyprazane,cibulu,cesnak,zrnieckove potraviny,orechy?

|AnonyM|

Tak na gastre mi pri prvej gastroskopii predpísli liek KINITO kedže som mal kyselnu zmiešanú zo žlčou a odobratím vzoriek mi zistili aj helikobaktera a predpísali mi 3 druhy antibiotík a helicid, aby to nebolo všetko na pažeraku mi našli 2mm ostrovček intestinalnej metaplazie. Na kontrolnej gastroskopii mi povedali že všetko je OK, helikobakter zmizol, kyselina je číra a ten ostrovček vybledol (skoro ho už nevidieť). No len moje bolesti neustupili a KINITO užívam už od januára. Ešte minulého roku asi v októbri keď som prišiel prvýkrát na gastro tak mi dala hneď PANGROL 20000 ale nejak nepomáhal.