S manželkou (má sme spolu 9 rokov, s toho bývame spolu vo vlastnom rodinnom dome 4 roky a 3 roky sme manželia a máme 3 ročného syna. Po materskej dovolenke sa vrátila manželka do práce kde pracuje od skorého rána do 15-tej. Niekedy aj 6 dní do týždňa. Ja som tiež v práci 5 dní do týždňa. Mám 32 rokov a moja manželka má 27 rokov. Syn chodí od septembra do škôlky. Môj problém je v tom, že zhruba počas toho ako ostala doma na materskej si ma manželka akoby prestala všímať, dostávam od nej menej a menej pozornosti a okrem iného sme mali obdobie kedy sme nemali spolu sex aj mesiac a keď hej tak len na môj podnet alebo dobiedzanie. Hovoril som si, že to prejde, že teraz toho má veľa, teraz má mnoho starostí s dieťatkom. Tak som to len tíško pretrpel. No neprestalo to ani potom čo sa vrátila do práce. Prestala mi hovoriť „ľúbim ťa“, prestala sa sama od seba ku mne túliť, prestala mi sama od seba dávať pusu, prestala ma objímať. Všetko urobí až po mojom podnete, inak si sadne, ľahne vedľa mňa ako by som bol iba jej spolubývajúci. Zmizla z nej vášeň, neha a iskra ktorú som na nej tak miloval. Nevšíma si moju snahu, akoby neoceňovala moju snahu, moju starostlivosť a moju všímavosť. Pretože ja sa snažím, pomáhať jej s domácimi prácami, so starostlivosťou o dieťa, venujem sa synovi aj jej, snažím sa byť príkladným otcom a manželom, snažím sa jej vo všetkom vyhovieť a urobiť všetko tak ako si to ona želá. Robím kompromisy, keď treba tak ustúpim, chválim ju pred rodičmi, kamarátmi, kolegami. Hovorím jej ako ju veľmi milujem, preukazujem jej lásku, hladkám ju po chrbte, držím ju za ruku, synovi pred ňou hovorím ako sa všetci traja ľúbime. No to všetko ostáva akoby bez povšimnutia. Keď sa ju opýtam či ma ešte ľúbi tak mi povie s úsmevom „trošku“ alebo niekedy mi povie „áno“ ale sama od seba nepovie. Keď sa s ňou o tom rozprávam tak mlčí nevie mi nič na to povedať. Cítim sa byť nepochopený a zbytočný. Čím viacej sa snažím starať o dieťa, domácnosť a ju, tým je to asi horšie. Sex máme 4x do mesiaca aj to len a len po mojom podnete a dobíjaní. Raz som skúšal zámerne sa jej vôbec nedotknúť ani pusu jej dať, tak prešlo 8 dní kedy večer v posteli položila ruku na moje plece. Bohvie koľko by prešlo času bez sexu, keby som sa o to nepokúsil ja? Nechcem nič zvláštne od nej len jej pozornosť, všímavosť, prítulnosť a malý prejav lásky, aby som cítil jej oporu. A ako čerešnička na torte bolo moje náhodné odhalenie jej flirtovania s 20 ročným chalanom cez FB chat. Zabudla sa odhlásiť a ja som si všimol akési čudné správy. Kde neznámi chalan ju požiadal o pridanie medzi priateľov a ona miesto zamietnutia po zistení o koho ide si s sním začala zoznámku na konci ktorej mu napísala ako jej lichotí, že má o ňu záujem mladý chalan. Na moje a jej šťastie to ukončila tým že je vydatá a má dieťa. No svojej kamarátke sa s tým hneď pochválila, že ju balí mladý chalan a že jej to normálne zdvihlo sebavedomie. Tým istým sa pochválila na inom fóre, kde som registrovaný aj ja len o tom asi nevedela. Miesto toho aby sa kamarátkam pochválila, že jej manžel jej pripomína ako sa jej veľmi páči, aká je sexi, ako ju manžel ľúbi, ako sa jej manžel snaží...Neviem čo mám robiť. Poraďte mi prosím. Podľa vás ma moja manželka ešte miluje, alebo ma berie už ako samozrejmosť ako rutinu, že som pri nej a robím všetko o čo ma požiada? Kde robím chybu? Čo mám robiť? Mne na nej fakt záleží a milujem ju rovnako ako 9 rokov dozadu. Možno to iba zbytočne nafukujem, neviem, ale trpím nedostatkom lásky z jej s strany inak je to príkladná mamička aj žienka domáca. Ďakujem za každý podnet.
Manželka si ma nevšíma...čo mám robiť?
Slobodna, s tebou nema zmysel diskutovat lebo nechapes ani zakladne veci a vies len urazat.
Nie kazda zena chce mat za muza nejakeho namysleneho macha co pije kazdy vecer pivo, hlasno grga, nahana kazdu suknu, trieska do stola ze vecera dlho trva a vecer zenu znasilni ci chce ci nechce. Nechapem, ako mozete takehoto chlapa povazovat za ideal a muzneho. Ak je vsetko to, co Bagoj29 o sebe napisal pravda, tak pre mna je urcite ideal on. Mily, nezny, romanticky, napomocny, co pre nu vsetko urobi. Niektore zeny si takehoto chlapa ale nevazia, ked sa ale stretnu dvaja kde su obaja rovnako obetavi, maju krasny vztah az do smrti. Kdezto ti vasi muzni machovia si po case najdu milenky a vztah sa im vacsinou rozpadne.
doubledog dnes 09:23 - presne tak!
A teraz som si prečítala výsledok vášho rozhovoru s manželkou. No hrozné, keby som mala pri sebe takéhoto chlapa, ktorý stále rieši objatia, bozky, prejavy lásky... veď to sa nedá donekonečna vydržať. Z toho musia mať radosť obaja a musí to byť spontánne. Ani u nás to nie je dobiedzanie z jednej strany, robíme to s vtipom, smejeme sa pri tom, žiadne vyžadovanie prejavov lásky za každú cenu. Naozaj s tebou musí byť ťažký život, hlavne keď ustavične riešiš. Nedávno mi kamarátka poslala link o tom, ako reagujú muži a ako ženy. Pozri si to, možno ti to trocha otvorí oči. Ak nezmeníš správanie, skôr či neskôr to tvoju ženu prestane baviť a odíde od teba.
Pozri si to, je to krátke:
Áno je sebec, lebo myslí len na svoje potreby ale máš pravdu, sebca si v živote mala len ty a chlapa asi veľmi dávno, keďže by si brala hocičo.
Slobodna on ze je sebec? Pomaha jej v domacnosti a s dietatom, kolko muzov toto robi, zaraba peniaze a je sebec len preto, ze chce aspon trocha lasky? To si este nezazila skutocneho sebca, ja ano a preto ja osobne by som si takehoto chlapa ako je on velmi vazila.
No musím vám povedať, že nevšímavosť z mojej strany u môjho muža spôsobila presne to, čo tu navrhujete zakladateľovi témy: našiel si milenku. Keď sa to prevalilo, samozrejme sme si sadli a rozhodovali čo ďalej. Či rozvod, alebo zmenu pravidiel. Chceli sme obaja spolu ostať, tak sme sa jeden druhému začali viac venovať. Hlavne ja jemu, lebo to mu predtým chýbalo. Je to možno vtipné, ale ja som sa do svojho muža znova zamilovala. Asi tá facka alebo vytriezvenie, ktoré mi uštedril tou milenkou zabrala. Odvtedy uplynuli tri roky, stále sme spolu, veľa sa nasmejeme, je nám spolu fajn. Veľmi často sa k nemu pritúlim, hladím ho, vybozkávam a vôbec nepozorujem, že by ho to unavovalo alebo nudilo, alebo že by kvôli tomu ma mal plné zuby, skôr naopak. Takže tie názory ktoré tu prezentujete, že keď žena okolo muža obskakuje, tak sa mužovi sprotiví resp. naopak, na to by som veľmi nedala. Ja mám inú skúsenosť.
Mrzi ma, ze ten rozhovor takto dopadol, ona evidentne nema zaujem aby to medzi vami bolo inak. To, ze ste spolu 9 rokov predsa nemusi znamenat, ze musite zit vedla seba ako brat a sestra, nikdy sa nedotknut, nedat si pusu a nemat ani sex. Hoci je normalne, ze po case zamilovanosti sa vztah presunie do ineho levelu, normalne by sa mal posunut do levelu lasky a nie nezaujmu. Poznam pary, ktore si aj po desiatkach rokov prejavuju lasku aj na verejnosti, chytia sa za ruku, dotknu sa, objimu sa okolo pliec a pod. Dokonca niekedy taketo prejavy lasky vidim aj u dochodcov, hoci je fakt ze tam je to skor rarita ale je to velmi pekne. A to, ako sa musis stale domahat aj sexu, vzdy sa doprosovat a aj tak ho mate tak zriedka, to musi byt velmi ponizujuce, aspon pre mna by bolo. A pritom to je velmi mlada zena co by mala byt na vrchole sexuality a sprava sa jak 20 rokov po menopaze. Ze je to pri dietati ine to chapem, ale nie je tesne po porode a s dietatom aj domacnostou jej predsa pomahas, tak by nemala byt tak strasne unavena. Ja naozaj neviem co ti este poradit, mozno skusat s nou rozhovory aj nadalej, spominat priklady z okolia, dvojice, ktore si prejavuju lasku aj ked su dlho spolu a pod. No uvidis.
Podľa mňa si sebec. Keď má žena veľa starostí, práca, domácnosť, dieťa a do toho rutina, nie vždy má chuť na sex či prejavy lásky. Spoločný život časom zovšednie. Ale každopádne oceňujem, že ťa to trápi a chceš s tým niečo robiť. Presne tak, žena potrebuje mať doma chlapa, oporu, chlap má byť ten silnejší a niekedy jednoducho žena chce, aby ju chlap zdrapil a vášnivo pomiloval, nie kňučal o pohladkanie.
Predstavila som si ako doubledog zháňa ženské vlasy a rozhadzuje ich po aute alebo po vlastnom svetri aby jeho žena žiarlila :))
Každopádne som sa dozvedela fakt top novinky ako riešiť krízu vo vzťahu, skutočne najlepšia bola možnosť nájsť si milenku, ktorá akurát všetko skomplikuje, no hlavne, že chlap bude spokojný. Bude mať aj ovcu celú aj kozu sýtu.
potrebujes v sebe posilnit muzsku stranku
skus zacat posilovat s cinkami, uprav si stravu - viac masa a nasytenych mastnych kyselin, zacni trochu viac chlastat, trav menej casu doma a venuj sa zalubam (nie strikovaniu).
daj si zmerat testosteron, pripadne zarad nejaky doplnky na jeho zvysovanie(napr. tribulus)
a chod na nejaky kurz rozvoja muzskej stranky osobnosti
milenku si fakt nehladaj, kedze zjavne reagujes ako zena, urcite sa do nej zalubis.
povedala ti to jasne:
ty si zena a ona chlap.
robis presne to, co robievaju v takychto situaciach zeny:
stale to riesis, dobiedzas, organizujes vazne rozhovory (???) , ona ti povie, ze jej vadi, ze to stale riesis, posle ta k psychiatrovi a ty jej na to odpovies, ze ano, pojdes, ale s nou.
agnes sa myli, ziadna zena by za takeho muza ako si ty nevrazdila. prave naopak, kazda zena by reagovala velmi podobne.