mam taky dotaz: uz nejaky cas som sa trapila s problemami s crevami - nafukovanie, travenie, dlhotrvajuca zapcha a pod. lekar mi zistil aj hemoroidy a odporucil operaciu. tej sa bojim tak som isla na vysetrenie k dr. albertovej do bratislavy. zapcha sa mi uz vyriesila aj nafukovanie preslo aj travenie je lepsie. ale hemoroidy este stale mam. albertova mi odporucila nejake konkretne cviky na to. aj som asi tyzden cvicila poctivo ale tie hemoroidy su tam stale - troska mi to vytrca z konecnika a niekedy to aj pobolieva. nechcem jej rovno povedat ze neverim tomu ze by to cvicenie mohlo napravit. tak sa vas pytam ci niekto mate s tymto skusenost. ci na zlatu zilu naozaj moze pomoct nejake cvicenie a ako dlho to treba cvicit. ja nie som sportovy typ som na to leniva a dost ma to obtazuje. treba to cvicit rano aj vecer asi 15 minut ani na to velmi rano nemam cas. mam co robit aby som stihla do roboty. ale hlavne ma to nebavi a nevidim ziadny vysledok ze by to pomahalo. co si o tom myslite, vie niekto o takych cvikoch a ze by aj naozaj pomohli? lebo mne sa to moc nezda realne.
Travenie, hemoroidy, nafukovanie, zapcha a cvicenie
Žiadne tlakove cviky nedavaj len jednoduche, do toho kúpele a olejček fine6.
PAGAŠTAN PROTI HEMOROIDOM
Strom so šupinatou sivohnedou kôrou, vysoký aj 25 m. Listy dlaňovito strihané na 5-t dielov, stopka dlhá až 20 cm. Biele kvety tvoria priamu kužeľovitú metlinu. Plody sú ostnaté zelené tobolky s lesklými hnedými semenami.
Pagaštan sa u nás udomácnil v parkoch. Pestuje sa ako okrasný solitér a alejový strom. Celá čeľaď je u nás zastúpená iba druhmi rodu pagaštan a to pagaštanom konským. Prvé správy o tomto strome i jeho vyobrazenie priniesol až Matthioli (1565). O jeho terapeutické využitie, aplikované dodnes, sa v rokoch 1896-1909 zaslúžil de Vevey. Zriedkavým predmetom zberu býva kvet - Flos hippocastani seu Castanea aequinae (zberá sa v máji bez stopiek) a mladý list - Folium hippocastani (zberajú sa v apríli). Kvet sa najlepšie suší umelým teplom do 35 °C, list bežným spôsobom.
Predmetom široko organizovaného zberu sú v septembri až októbri známe gaštany - Semen hippocastani recens, ktoré treba zberať, keď sú už dokonale zrelé, prakticky po vypadnutí z plodov. Treba ich hneď dopraviť do zberne, lebo sú veľmi háklivé - obsahujú veľa vody, 40-50%, ľahko plesnejú. Ak sa žiadajú sušiť, treba ich sušiť v tenkých vrstvách a dosúšať pri teplote asi 60 °C. Najvýznamnejšie terapeutické uplatnenie v súčasnosti majú výťažky (Extractum hippocastani fluidum) alebo izolované zložky (azda najviacej escín), ktoré tvoria základ mnohých hromadne vyrábaných prípravkov používaných pri periférnych poruchách krvného obehu, na liečbu kŕčových žíl, pri hemoroidoch a obehových poruchách.
Semeno sa hodnotí internou normou IN 2/82 vypracovanou iba pre 1. akosť: chybné semená maximálne 5%, iné časti rastliny 1%, organické prímesi 0,5%, anorganické prímesi vôbec neprípustné. Semená sa skladujú v sieťovaných vreciach na chladných miestach. Vrecia sa nesmú ukladať na seba vo viacerých vrstvách.V homeopatii sa uplatňuje esencia (dil. D 1-D 2), a to pri kŕčoch v prsiach, kataroch hrtana a hltana, reumatizme, angínach, opuchoch pečene, chronickej gastritíde, cievnych poruchách, zväčšenej predstojnici a pri hemoroidoch.
Keď máš sedavé zamestnanie tak sa ich tak ľahko nezbavíš ako ja. Mám podsedák s otvorom výborná vec! keby som ho mala tak pred 10 rokmi, tento mám a som veľmi spokojná. www.hemoroidy-hemeroidy.sk
ale sak tam uz bola. sak albertova je alternativne liecenie. ona tak lieci.
tak cvic a vyckaj mozno to pomoze.
zlatá žila sa dá dobre a rýchlo vyliečiľ,len chcieť!
Aalu, zakladateľka píše, že nafukovanie ju už netrápi. Tebe nepomohla chlorella, ale zmena stravy. A pokiaľ ide o cvičenie na hemoroidy, celkom tomu verím, lebo sa tak spevňuje panvové dno aj konečníkový zvierač.
Albertová určite vedela čo robí keď ti odporučila cvičenie, ale asi netušila, že ty budeš už po týždni očakávať vyliečenie chronického ochorenia, ktoré máš bohvie ako dlho. Nechápem že chceš byť zdravá, ale nechce sa ti pre to niečo urobiť. Predpokladám že tie ostatné problémy ti riešila liekmi a teraz sa od teba chce aj trocha práce, tak to ti už nevonia. Ja na tvojom mieste by som sa prekonal a pekne cvičil podľa pokynov. Keď sa nič nezmení ani po troch - štyroch mesiacoch, potom môžeš rozmýšľať nad tým, či to cvičenie pomáha alebo nie. Zatiaľ si pre to neurobila nič.
A ešte chlorella je super na trávenie, len ju treba užívať aspoň pol roka vkuse. Ja si dávam 5tableniek 3x denne po jedle. A už od prvého týždňa som videla značné výsledky a po mesiaci je to jasné. Mne to veľmi pomohlo na trávenie, úpravu stolice, nafukovanie. Ale musela som vysadiť jedlá podporujúce nafukovanie, t.j. pečivo, múčne jedlá, sladkosti, všeobecne cukor nahrádzam medom alebo trstinovým cukrom. A banány sú super.
Ahoj, kúp si nechtíkovú masť, tá je super: Pri vonkajších (vydutých) hemoroidoch namažte 3x denne krémom oblasť ritného otvoru a pri vnútorných hemoroidoch zatlačte čapík vytvorený z masti (vytvarovať špičkou kávovej lyžičky na potravinovú fóliu a na chvíľu vložiť do mrazničky) priamo do ritného otvoru. Skladujte v chlade!
A aj bylinkové čase - sypané ak sa dlhodobo a pravidelne pijú,vyliečia kadečo. Spýtaj sa na to v lekárni. Viem, že repík je taký hojivý a silný.