ja čo mám priatela a on ma bratov knazov grekokatolikov, tak hovorí že nie že všetko ide priamo im do vrecka, aj zo svatenia bytov a tak, a ked sa pečie chlieb tak maju kopu muky a všetkého proste luxus, ale to je u gregokatolikov neviete ako to je u rimokatolikov dakujem za odpvoed
Zdanuje sa príjem knazov zo svadby, krstín, pohrebov?
ja si skor myslim ze vela ludi dava prachy dobrovolne lebo si myslia ze cim viac dam tym skor mi budu hriechy odpustene a lahsia bude cesta do neba. Myslia ze podplatia aj Boha peniazmi. Ved Boh mi musi odpustit vsetko zle co som urobil ked davam tolko penazi na kostol a cirkev. Najma ti co su pri peniazoch tak konaju.
otaznik, neprehnal si to s tým presúvaním chorôb? Urobil si s kňazov veštcov. Nevieš, čo hovoríš.
tak asi sa nezdaňuje:-)
kop.problemm...
pravdu si napísal
ja som zas počula že niektorý knaz vymodlia niektorých politikov čo im zaplatia že vedia aj presuvať choroby na tých v kostole ... tak tie peniaze maju velku moc vo všetkom
Raz som bol v kláštore a tomu mníchovi volala jedna pani, že jej dcéra sa nedostala na Karlovku. On jej povedal, že sa všetci modlili. Keď dovolali, tak mi povedal, že tá jej dcéra na to aj tak nemá:-)
Ja som napr. počul, že v Čechách kňazom nedávajú nič.
Modlenie za peniaze je totalny nezmysel. B. si nemožno kúpiť, ani podplatiť.
Veď asi preto sa uvažuje o odluke cirkvi od štátu - to ma len tak napadlo.
gadgetka_478..
tak je príspevok dobrovolný ale kto zaplatí 1 eur, každý už da ttých 50 eur alebo 100 eur, a pritom maju normalne vyplaty, najomne neplatia, aj bývanie maju,...a veľa výhod
tie peniaze sú dobrovoľné, u nás sa zatiaľ za sobáš, krst, pohreb neplatí - resp. býva ofera (pohreby) a u nás v našej farnosti to ide na kúrenie, sviece a "výplaty" kostolníkovi, spevákom a tak.. ale tiež sú to len desiatky eur mesačne, žiadna stovka..
v poľsku stojí napr. sobáš 500€... a to majú povinné .. to mi príde hlúpe
kop.problemm
tak niesú cirkevné, idú priamo im do vrecka na nové auta a tak., ako mne nejde o tie peniaze aj keby každý kňaz mal buggati, ale že ked na kazni tak hovoria a v rodine nadvaju vela a tak , proste len že mi to je proti srsti, nech maju vela peniaze, ale nech su aspon troška z ato vdační a spravaju sa na urovni
Ja to vidím skôr tak, že tie peniaze im ľudia dávajú dobrovoľne ako dar, tak prečo by to mali dávať zdaňovať. Nikto ľuďom nevraví, aby kňazom ešte extra platili. Tie peniaze sú cirkevné, pravdepodobne, ale aká je realita, tak to neviem.