Zdravím. Mám taký menší problém. Posledné týždne mám hrozné nutkanie si nejak naozaj ublížiť. Neviem prečo. Navštevujem psychologičku lebo mám ppp a úzkosti. (No lieky neberiem zatiaľ to viem a snažím sa nejak dať dokopy bez nich aj ked je to trochu tažké )
Ale za ten čas čo ma otravujú také myšlienky typu ze si nieco chcem spraviť som začala premýšľať aj o samovražde. Ale vobec neviem prečo. Je mi len nejak na nič. Aj som si porezala celé brucho lebo ..ani neviem prečo. Nejak som mala nutkanie to spraviť. Zľakla som sa toho, a povedala som psychologicke ze som to spravila a všetky žiletky som jej dala ale ked sa ma pýtala nevedela som jej presne povedat preco som to spravila. Aj dnes mi behá po rozume ze si nieco spravím ale nerozumiem kvoli čomu. Len mám \"chuť\" alebo skor nejaké nutkanie si niečo spraviť...niečo veľmi zlé.
Neviem čo si mám o tom myslieť. Som zo seba dosť zmätená v poslednom čase. Aj zo všetkého naokolo. Neviete náhodou čo to može byť alebo čo to znamená? Za hocijaký názor vopred ďakujem.
Chcem si niečo spraviť ale neviem prečo
Vebe
Dakujem. Ja kazdý deň doobedu chodím pomáhať do jedného centra, som tvorivý človek a umením aj žijem tak poobede stále niečo kreslím, vyrábam, hrajem na hudobné nástroje, mám domáce zvieratká tak sa venujem im...no asi este budem musieť niečo pridať aby som nemala čas premýšľať a aby ma nechytali také myšlienky. Len mne robí problém dosť to jedlo. Hlavne ked sa najem tak sa ma zmocňujú také myšlienky a úzkosti. No pracujem na tom so psychologičkou aby to nebolo až také zlé lebo po jedle si dokážem naozaj ublížiť skoro stále.
Hmm a doma nemám nikoho komu by som to mohla povedať. U nás je to dosť komplikované kedze som v poslednej dome nežiadúci člen rodiny a s kamarátmi je to tiež nie dobre, lebo vlastne skoro žiadnych nemám. Mám trochu problém dôverovať ľuďom po istých veciach čo sa mi v minulosti prihodili ale aj na tom uz pracujem lebo byť neustále sama so sebou mi tiez asi neprospieva. I keď, niekedy som radsej sama.
Ale ten denník je super nápad. Skúsim si od dnes začať písať.
nina6
Keby si si prečítala čo som písala, tak lieky NEBERIEM a ani NECHCEM brať.
No rešpektuj to, že nie som veriaca a nevidím význam čítať takéto veci. Je to zbitočné čítať niečo, čomu neverím, čomu mozno nerozumiem ale ani porozumieť nechcem, a na čo mám svoj vlastný názor.
A aby si nepovedala že som v zivote nedržala žiadnu takúto vec v ruke a ze som nikdy nic také nečítala tak 4 roky som sa tomu z "donútenia" musela venovať a mám prečítané množstvo takýchto vecí. No jednoducho ked tomu nemám vzťah a skor mám na k tomu negatívny postoj, tak to nebudem robiť.
Tak prosím rešpektuj moj názor a nesnaž sa mi niečo vnucovať. Ďakujem.
MILA NEZNAMA, PRECITAJ SI pozorne vsetky svedectva
na www.jezis.cz si precitaj svedectva z TEMY - Depresie, + temy Okultizmus, aj ine temy
Vies aka je najmodernejsia metoda na liecenie alkoholickej zavislosti uz aj v niektorych ustavoch ? KRISTOTERAPIA - spolocna modlitba /google : Svedectvo Gorana Curkovica stranka www.modlitba.sk
Lieky su materialne -dokazu posobit na plesne, bakterie. NM nie su materialne-na ich odstranenie potrebujes nieco ine.
To, ze nie si este veriaca-to vyuzil niekto iny/astralny parazit/.
Kto sa chce uzdravit-ten si to prestuduje a zacne konat. Kto je pohodlny-ten je vdacny zakaznik pre farmafirmy.
Ja ta neodhovaram od liekov,syp ich do seba aj plnu lopatu.Utlmia ta a budes sa usmievat. Ale ked ich ucinok prirodzene vyprcha-CO POTOM?Aj dnesne bakterie su uz odolne proti antibiotikam, stale treba silnejsie antib.
Chcela som ti zadarmo ludsky pomoct.
Precitaj si to. A uprimne prosim, aby si to precitali aj ti,ktori ma budu kritizovat a odhovarat ta.
Aj ja som pred rokmi bola taka, ze som kritizovala aj to,do coho som sa nerozumela.EGO. S laskou.
je dobre ze mas psychologicku a riesi to s nou. Otazka je, ci mas aj doma niekoho, komu mozes o svojich nutkavych myslienkach povedat. To by bolo dobre, mozno ked tie myslienky yverbalizujes, teda o nich niekomu povies, stratia na svojej sile. Dobry napad je aj pisast si dennik, pisat si co ta trapi a ake myslienky ta prenasleduju, opis ich presne take ake su, neprikrasluj ich. Mozno ked to sama po sebe precitas, tiez stratia na sile, pride ti to absurdne ze by si nieco take urobila. Ono ide z toho hroza co pises, chvilami si myslim, ze by si uz fakt potrebovala lieky proti uzkosti, aby si si neublizila. Neviem akym sposobom zijes, ale pomohlo by ti mat jasne stanoveny program na den, tak aby ten program bol co najbohatsi a podla moznosti od rana do vecera, tak aby si nemala prilis vela casu sa stale nad niecom zamyslat. necinnost je zivna poda pre obsedantne a nutkave myslienky. Okrem toho, ak budes aktivna a budes robit nieco uzotocne, zlepsi sa tvoje sebavedomie, budes sa citit uzitocna a nebude pristosr pre sebaznicujuce myslienky. Liecba pracou funguje.
máš svoju vlastnú cestu a tú budeme rešpektovať,ale na ceste života,máš svojho sprievodcu, ochrancu,tak v prípade potreby oslov anjela Gabriela...
Dakujem za reakcie
naughty
:-O tak teraz si ma trochu/dosť vystrašila
nina6
hmm no ja nie som veriaca, nie som ani pokrstena takze ...u mna asi nieco take nebude fungovať. Ale aj tak dakujem za radu :)
_meno
dakujem
nutkave myslienky . . .
Tuto temu mam zvladnutu presne.
Na NM ti medicina ponukne "rozpravanie, analyzovanie" a chemiu - niekolkorocny proces bez vyriesenia./Lieky ta budu tlmit, uspavat, nicit fyzicke telo,a kecy-obvinovanie rodicov,a metoda"vy ste krasna-sebavedomie"/ Podstata NM je ina. Na googli si daj: "NM a krestanske svedectva, modlitba, oslobodenie". Precitaj pozorne aspon 2-3 hodiny mnoho svedectiev.Davy ludi aj na Slovensku uz tu cestu prekliesnili, napisali svedectvo,postup co robit. Po precitani 1. najdi si modlitbove spolocenstvo / alebo popros reholnu osobu o pomoc-pre knaza je tato tema znama ako chlieb kazdodenny/.2.v nabozenskej predajni /alebo u knaza/ si zober modlitbu/na letaciku/ RUZENEC OSLOBODENIA -jednoducha + knihu s rovnakym nazvom 7eur./A prinut sa chodit aspon pasivne do kostola. Staci pasivne, ale nutne.Bojujes o seba. Su veci medzi nebom a zemou. . .
bola som na tom rovnako, a skoncilo to az na psyche + elektrosoky
Ahoj NNechapem
Mne osobne velmi pomohol citat 'zmena je sice tazka, ale nic nie je take bolestive ako star na mieste'.
Co mas v zivote rada, nosis v sebe. Ja mam rad ine, inde byvam, ine robim..moj zivot je iny-neviem co mas rada ty. Nikto to totizto nevie, ani ti to nepovie, pretoze.....to vies TY :-)
Ty vies, ze mas napriklad rada prechadzky lesom, ze radsej sa prechadzas sama, lebo ta to naplna kludom, ty vies, ze sa ti paci tanec a pozeras rada v telke tanecne sutaze a v meste sa ti oci spadnu na plagat o novych kurzoch v tanci..len ty vies, ze sa rada rozpravas o literature, ze si rada pokecas na internete o knihach..len ty vies, ze mas rada menej ludi, ze do obchodu ides radsej ked je vonku ticho, popripade je sychravejsie.
(V podstate situacia v ktorej si je tvoje riesenie, je to tvoja zivotna skusenost - ze nic nerobenie ta ubija, neskutocne ta ubija, energia sa v tebe hromadi, mas chufi skakat, dupat, buchat, rezat, nicit..... je to skusenost, ktoru si nadobudla...zistila si to, TY si na to prisla......TY si prezila tu skusenost, ty to citis, ty to VIES).
Vies, ze toto uz NECHCES. Zistila si to : gratulujem. Zivot ale vzdy, vzdy, vzdy, vzdy, vzdy, vzdy ide dalej. Zivot je proces, skrze ktory sa zivot tvori. Vies, ze v zivote sa ti energia vzdy, vzdy, vzdy, vzdy obnovi. Teraz si len predstav co ta v zivote caka: kazdy den mozes robit co chces, kolko chces.
Nie je to uzasne- ako zo 'zlych pocitov' si ziskala znalost ako vytvarat nekonecno dobrych pocitov?
Zacni pisat : zacni pisat, co si v zivote rada robila, co by si v zivote rada vyskusaka. Ak rozmyslas, ako zacat a nevies si polozit spravne otazky, mozes poziit internet - testy typu: co robite radi, vyber povolania, eq (emocionalne testy) atd atd. Nie je pre teba dolezite vyhodnotenie testu: uz pri otazke a moznostiach zistujes, aka si.
Napr: aka hudba sa vam paci: folk, rock, ludove, pop, techno, disco..uz tu sa spoznavas-rock sa mi nepaci ,je takych tazky, pop sa mi nepaci, je taky umely..paci sa mi folk, lebo je taky druzny, vesely a pacia sa mi ludove hudobne nastroje.
Zivot je ako velka plocha, na ktorej sadis stromy, ktore mas rada a potom jes ovocie ktore mas rada.
Good luck & have a fun :-)
Prajem peknu nedelu NNechapem
Ahoj. Viem presne ako sa citis. Prezivala som to zvazovanie liekov rovnako. No kedze sa mi stav nelepsil, isla som do toho. A nelutujem.
Keby si sa dostala do nemocnice urcite ta pustia :) To nie je vazenie.
zewa
ďakujem. Takze obsedantná myšlienky. Hmm ale ja nechcem brať lieky. Možno som hlúpa, ale som proti liekom. Hlavne psychiatrických. Mám z nich jednoducho strach a odpor. Preberala som to so psychologičkou aj jednou psychiatričkou a od vtedy sa snažia nejak raz za čas to so mnou preberať a nejak ma presvedčiť že by mi to pomohlo aj na tie úzkosti a ppp no ja sa bojím niečo take zjesť. Keď niekedy čítam čo také lieky vedia s človekom spraviť a rôzne nežiadúce účinky a podobne tak mi to naháňa neskutočný strach.
Zavolať záchranku. To si budem pamätať že keby som to uz nezvládala tak to urobím. Ale pustia ma potom však?
Larissa
Tak dúfam ze sa to zhoršovať nebude. Hmm. Lenze neviem co mám riesit s psychiatrom ked nechcem jesť lieky a vlastne psychiater je na to aby ich predpisoval nie? Tak to dúfam ze sa v Pezinku ani v podobnom zariadení nestretneme. Mám panický strach z nemocníc, robí mi problém ísť ku psychologičke a nestresovať ... tak tam by som asi umrela.
No uvidím. Od kedy mi kazdý vraví ze by mi lieky pomohli tak nad tým občas uvažujem...no nechcem ich jesť. :/