Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia - invalidny dôchodok

Príspevok v téme: Depresia - invalidny dôchodok
chanonn

dobry den, chcem sa vas opytat kto ma skusenosti dlhodobo z depresiou a panickou uzkostou. moj otec sa na to lieci rok a nieje schopny uz ist do prace

jeho diagoza je epizodicka paroxymalna uzkost a stredne tazka depresia.

ak mate niekto skusenosti hlavne ohladom invalidne dôchodku, ake kriteria ste museli splnat aby vam chvalili alebo nechvalili ,a kedy je najlepsie poziadat .prosim ozivte sa mi
dakujem :)

mirgal

presne ako vravíš ,mám to doma s mladou slečnou tieto depresívne stavy,lieči sa a nikdy neviem čo bude zajtra a priznaný ID 68.70€ v percentách 45%, ťažko sa vie zamestnať,lebo ich nechcú a má 26 rokv vš a tápame ako žiť dalej, ked tu nik nebude z rodiny,,,

mirgal

presne ako vravíš ,mám to doma s mladou slečnou tieto depresívne stavy,lieči sa a nikdy neviem čo bude zajtra a priznaný ID 68.70€ v percentách 45%, ťažko sa vie zamestnať,lebo ich nechcú a má 26 rokv vš a tápame ako žiť dalej, ked tu nik nebude z rodiny,,,

renculka

pekny den.chcela by som sa opytat epizoda tazkej depresie,ten stav ked beriem lieky kedy skonci,kedy budem v poriadku?lieky beriem 3dni,ale mam krce v zaludku a sucho v ustach.mam aj ine zdravotne problemy ,tak myslim tie problemy je dosledok toho ze si neviem rady.poziadala som o inv.dochodok,nebol uznany ani na k.s.som neuspela,davam na najvyssi sud,mam strach ako dalej budem zit,mam 46r.,tazku formu nestabylity,centralnu ves.poruchu+perifernu,ale k cielu prist neviem.cely zivot som pracovala,teraz sa neda.chcem sa opytat depresie je tiez dovod na invalidny dochodok?

Salmonella1

štefánia, nezáleží na počte liekov, ale na druhu choroby. To si nenapísala, takže sa na tvoju otázku nedá odpovedať. Je množstvo ľudí, ktorí berú aj 10 druhov liekov a nemajú nárok na invalidný dôchodok a sú aj takí, ktorí berú 1-2 lieky a dôchodok majú, pretože na počte nezáleží.

štefania

dobry den volam sa stefania a chcela by som sa opytat ci mam narok na invalidny dochodok ked my lekar predpisal stvore lieky a napriek tomu pracuje na kolko som devet rokov vdova mam47 rokov prosim pordte my dakujem

Dennis

Tvoj otec by mal na sebe najprv popracovať a kopec vecí zmeniť, lebo tie depresie z niečoho pramenia, najmä z nespokojnosti. Treba sa ho v prvom rade spýtať, s čím je nespokojný, čo ho trápi. Môže to byť čokoľvek. Môže to byť práca, hocičo. Nie každý s depresiou by mal skončiť na invalidnom, nakoľko sú to veci, ktoré sa dajú opraviť a dokonca aj bez liekov. Len treba najprv chcieť.

kikina :)

No ale každopádne nečakaj ktovie aký dôchodok. Oplatí sa vybaviť, to je jasné. Každé euro je dobré..len aby ste boli pripravení, bude odkázaný na vašu pomoc, z toho nevyžije.

kamoška ako som písala nižšie odrobila 20 rokov a išla potom do plného, zarábala okolo 500,- E v hrubom a dostala ani nie 300,- e...a to mala plný invalidný nad 70%.

jalentak

Haha, to si len ty myslis. Ten dochodok znamena od statu jeden velky prostrednik a musi ta niekto zivit. Asi ze dakujeme ze si cely zivot odvadzal, my sme sa uz o to postarali... A neviem ci by si chcel mat prave tieto uzkosti.

m77

To je každý taký mudry :-D Ja mám tiež depresie a chodím do práce,beriem ale antidepresíva tak mi je lepšie,inač aj ja by som chcel invalidný dôchodok a sedeť doma,tak či tak zarobím ***** :-D

chanonn

dakujem vam.. oco ma aj vysoky krvny tlak zvyseny cukor..take tie "bezne" choroby . bol aj hospitalizovany na psychatrii a prognoza je nepriazniva. ma odprcovaních 35 rokov .skusal sa niekolko krat vratit do prace behom roka ale neuspesne.
chapem, ze keby chvalovali invalidny dôchodok kazdemu kto ma strdne tazku depresiu nepracovala by polka slovenska.

no ludia su rozny a ich povahy tiez oco ma uzkostu poruchu a to je hadam najvecsi problem takze akakolvek praca je nedohladne. antidepresiva mu psychiatricka predpisuje stale ine .chodi aj na terapie.. dakujem vam za informacie :)