Cestovanie lietadlom - čo ma čaká?

grgs

letis s ryanair? myslim ze tam je povolena ta prirucna + mala kabelka. ved si pozri stranku oficialnu ryanair a si to tam najdi, alebo na letenke to bude tiez vytlacene

wreck

20jana20, prirucna kabelka sa pocita do prirucnej batoziny. zalezi najma na tom, co v nej mas. nejake obludne rozmery alebo hmotnost mnoho kil nepredpokladam. ;)

20jana20

DAKUJEM KRASNE VSETKYM :)
počujte dnes som čítala že sa môže brať okrem príručnej batožiny aj príručná kabelka, je to ešte aktuálne?

xbdfgh

ked pojdes na kontrolu veci , tak budes tam mat take plastove bednicky, do toho das tu tasku, ale musis z nej vybrat ten sacok s tekutinami a polozit ho tam do tej bednicky vedla tasky, musis tam dat aj opasok, bundu/kabat ak budes mat na sebe, vsetku elektroniku ako mobil, tablet atd tiez musis vybrat z tasky a dat do tej bednicky, vsetko z vrecak tiez musis tam podavat, dalej ak mas nejake vacsie nausnice alebo naramky to tiez musis dat dole zo seba. ale to ti uz tam povedia ci to mas davat dole ci nie a niekedy chcu aby si sa aj vyzula.
pozor, ak letite do uk potrebujete mat zapnuty telefon, aby mohli dokazat, ze je to naozaj telefon, nedavno ten zakon visiel,ale este som sa nestretla aby to kontrolovali

cbbh

ak mas namzsli korektor ten tuhz v tycinke , tiez musi byt v tom sacku. aj makeup aj vsetko tekute, ktremve, gelove proste. aj tie vlhcene utierky musia byt v tom sacku.
daj pozor, lebo nielenze nesmie mat kazda flasticka viac ako 100ml, ale kazda ta flasticka nesmie byt vacsia ako 100ml. lebo uz som videla aj take pripady na letisku, co si pobrali velke flasky od samponov, ale mali ju naplnenu len do tretiny akozze to je len 100nl v tom..a dokopy mozes tych veci mozes mat 10.

Yuki

budem letieť prvý krát, neviem ako sa správne zbaliť, takže by som si to chcela overiť. Budem mať len príručnú batožinu a do plastového vrecka musím dať zubnú pastu, sprchovací gél, deodorant, žiletky, balzam na pery - všetko má menej ako 100ml. A kam patria vlhké servítky, korektor a mydlo (kocka)?

tdghh

hlavne si precitaj ake rozmery ma mat tvoja batozina. a presne to dodrz, lebo sA moze stat ze zaplatis poriadne vysoku sumu zato. na stranke spolocnosti mas vsetko popisane. na poslednu chvilu kupovat letenku ta bude stat dost vela za ten diskomfort v lietadle od raynair

wreck

je mozne sa zbalit. ked neberies gely a sampony, tak nie je velmi problem. najcastejsie sa spekuluje okolo tekutin a gelov. ziletky, ktore su zapuzdrene, mozu byt, maju vynimku.

toto is prejdi, nech v tom mas jasnejsie, neviem co ine lepsie by som ti poradil:

ec.europa.eu