Prosím berie niekdo Citalec na uzkost a depresiu alebo niekedy bral?
Potrebovala by som poradit za aku dobu zacne ucinkovat a ako dlho trvaju neziaduce ucinky. Ja ho uz beriem 4 tyzden ale ziadna ulava skor horsie a je mi stale priserne na zvracanie. Bojim sa ze uz to dalej nevydrzim. Prosim poradte ako s tym bojovat.
Citalec uzkost depresia nezabera
aktualizácia
Ahojte mam 40 rokov k A D som sa dostala po ťažkej chorobe môjho synčeka a rôznych životných udalostí ...ale aby som to dkrátila pred 5 rokmi mi bol citalec predpísaný ráno 20 mg ...jwdla som ich 2 roky ...zabral mi asi po 6až 8 týždňoch ...potom som ho z nejakého hlúpeho dôvodu samovolne vysadila ..ale kontroly u svojej psychistričky samozrejme absolvovala ....napodiv skoro 3 roky som zvladala a bolo fajn ...ale teraz asi pred mesiacom mi to mozog zratal pol roka v stresovom nspäti nedali na seba dlho čakať ..zašla som za lekarkou a povedala jej že som bez likov a začala som sa kajať ...teraz beriem citalc 3 týžden a je mi lepšie ale k výborne to má este dáleko ...musím len vydržať ...aspoň dúfam bude fajn ....samozrejme .že len lieky nie ale som športový typ a snažim si myseľ zabaviť aktivitami ....milujem kvety ...kríky tak sa bavím .....vsetkým prajem nech sme opäť veselý a spokojný tým.pádom aj šťadtný ...s pozdravom Motýlik ....
Milá Jarkka,beriem citalec už druhý rok na menopauzu a zachránil mi život,po operácii z mesiaca na mesiac som sa začala cítiť viac a viac precitlivelo veď vybrali mi všetko a pristihla som sa že sa hodím pod autobus a pud sebazáchovy samozrejme okamžite k lekárovy ,citalec svojím spôsobom pôsobí aj tak trochu ako hormonálna terapia ,obsahuje dve látky ,ktoré produkuje ženský vaječník a samozrejme ja hormony nesmiem tak musí pomôcť príroda ,takže kalcium+vytamín D,vytamin E ,ginko nie biloba ale ginko a niečo sa používa v menopauze ,olej z granátového jablka je tiež prírodná hormonálna terapia ,samozrejme soja ,a samozrejme aj bylina ktorú obsahuje KLIMACIT -červená neviem čo
este pockaj 2 tyzdne a ked nic povec psychyatrovi nech ti ich zameni zadruhe ja som mal citalec a nezabral mi tiez tak mi predpisal ALVENTU a ta mi zabrala :)
Peggy keď tam budeš ozvisa prosim ťa potrebujem sa Ťa niečo spytať ohladne tabliet ďakujem
Dakujem Peggy napisem.
Ahoj mňe vždy zabral seroxat. Skus si dat ten predpisat je trochu silnejši, z tych slabšich je dobry escitil alebo escitalopram to je to iste, len od inej firmy. Z citalecu byvalo na vracanie aj mne, že vraj som bola na neho alergicka. Neviem, skôr si myslim, že mi nesadol. A ako sa ti to prejavuje?Keby si to chcela ale ozaj vyriešit napiš mi na e-mail peggy23@azet.sk.
Držim palce.
Dostala som nekrozu vajecnika. Zvijala som sa od bolesti kym prisli na to ze mam obtoceny vajecnik a je odumrety. Tak museli vsetko vybrat.
Dakujem za tip na lekara skusim , ale niekdo mi hovoril ze on uz novych pacientov neberie.
Uz dostavam hormonalnu liecbu tak hormony su uz v norme.
Teraz potrebujem dat do poriadku uzkost a depresiu. Kym nezaberu niejake lieky. Pokusim sa este vydrzat ci ten Citalec nezaberie a potom budem musiet riesit zmenu lekara. Teraz v lete je to tazke ked sa cerpu dovolenky.
Vsetkym velmi pekne dakujem za pomoc.
Skus Vladimír Žabkay