Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Psychicky problem pri cestovani, co stym?

Príspevok v téme: Psychicky problem pri cestovani, co stym?
Sales

Ahojte, mam 30 a uz od svojich 15 rokov mam problem cestovat pretoze ma vsade chyta hnacka.
Zo zaciatku to bolo len pri jazde autobusom, vlakom a niekedy aj autom. Lenze teraz sa moj problem rozsiril uz do extremu...
Vysvetlim:
Hoci kde idem, hoci len na nakup, na prechadzu, kupalisko vzdialene 20min cesty autom alebo do ineho mesta zacinam panikarit ze to na mna pride a ja nebudem mat moznost... Jedine co mi pomaha ked viem ze po blizku je WC, inak mam velke bolesti a krce, potim sa a som velmi nervozny.
Niekedy to dokazem ovladat a niekedy musim ist na WC, najhorsie je ak nieje kam...Su situacie kedy sa upokojim a zabudnem na vsetko, ale niekedy trpim cely cas co som s domu.Priklad : cestujem autom do ineho mesta, celu cestu mam krce, zastavim na benzinke 2x,pridem do toho mesta,som v strese ale zvladam to. Cestou domov zabudnem na problem a je mi fajn...
Najviac mi pomaha alkohol,vtedy sa odviazem a uzivam si aj cestu lietadlom, ale to nieje riesenie. Pred dlhsou cestou nejem aj 24hodin a lietam na wc kazdu chvilu aby som sa co najviac vyprazdnil ale to velmi nepomaha lebo je to psychickeho povodu...
Velmi ma to obmedzuje, chcem chodit na dovolenky, do prirody a pod. ale bojim sa. Moja partnerka to nedokaze pochopit, stale sa vyhovaram ze sa mi nikam nechce a citim ze ju koli tomu stracam a pritom by som ju vzal aj na koniec sveta... Je velmi hyperaktivna a nudi sa pri mne. Posiela ma terapie ale ja to chcem riesit nejakym inym sposobom a preto vas ziadam o radu. Co mam podla vas robit? Dakujem za kazdu odpoved.

Sales

Ano, vsetko je o psychike, uvedomujem si to. Prave som v tazkom obdobi a zacalo sa to stupnovat a casto mam problem zajst na nakup.
Prave som sa vratil s hodinovej prechadzky, odhodlal som sa ze musim proti tomu bojovat, zvladol som to, aj ked par minut som dostal nutkanie ist. Naschval som si dal zmrzlinu ci to vydrzim a snazil som sa nemysliet na moj problem, bolo to v pohode. Skusim zajst do lekarne a vyskusam nejake lieky na ukludnenie. Samozrejme s mierou.
Inak dakujem za vase rady, vazim si ich.

slnecnica

Vsetko mas v hlave, musis sa ukludnit, zhlboka dychat, trebars pocitat aj do 1000 alebo v mysli kreslit trojuholnik alebo stvorec. Davaj si vitamin B (B-komplex) popripade skus psychologa, ja beriem na tieto stavy lieky, lebo uz som to nezvladala, ani cestu do prace, neskutocne ma to obmedzovalo.

Prezyvka55

Sales tak by si siel do mora, rychlo by si nabehol po tej 10minutovej ceste do vody ze jee more a tam by si aj tak nikto nevsimol. Podla mna ked to zacnes brat na lahsiu vahu ze si povies ze tak co uz ked sa poseriem tak sa poseriem, tak sa to zlepsi.

Sales

Ano, väcsinou to takto riesim ale niekedy to nieje mozne a vtedy som vzdy v napäti a trpim. Bol som pri mory, kamarati behali kade tade a ja som ostaval na hotely v bazene, lebo som nepoznal okolie a bal som sa ze ma to niekde chytne. Cesta lietadlom bola v pohode, vypili sme si pred tym. Ale ked sme sa mali presunut autobusom do hotela, bolo to hrozne. Ked sme boli na hotely, stres opadol. Ale ked sme mali ist k moru, cca 10min pesi tak ma to zase chytilo... Proste chcem tomu zabranit, skuste mi odporucit nejake tabletky na ukludnenie, nech to vyskusam takto.

Prezyvka55

No ved vo vlaku je zachod tak sa nemas coho obavat a cestuj vlakom a ked ta chyti tak na mas kde ist. V lietadle je tiez zachod, v dialkovych autobusoch vacsinou tiez. Ked si v prirode tak pouzij prirodu :D

Sales

Ale ja nemam hnacky rok :) moje travenie je bezproblemove za normalnych okolnosti. Ale akonahle mam niekam ist, zacnem mat stres ktory sa prejavuje hnackami a bolestami zaludka. Chcem to nejak zastavit.

volavka!

tak sa poserem, no ne? :D
ved auto predas v bazari ako "nikdy som si tam neprdol" a bude OK kazdy spokojny..

pokial mas vyslovene hnacky rok, skor adresuj alergie, alebo stravu, lebo ja aj ked chcem, hnacku si privolat nedokazem, pochybujem ze mas nadludske schopnosti...

drzim palce.

Sales

Viem ze by to bolo najlepsie riesenie, ale ja citim ze stym dokazem bojovat aj bez poradne. Lenze neviem ako zacat. Napadlo ze ak je to psych. povodu ze som v strese a mam strach, ci by nepomohlo pred kazdou dlhsou cestou vziat nejaku tabletku na ukludnenie, nech sa stym vnutorne vyrovnam. Lenze ja taketo lieky vobec nepoznam a vobec neviem co mam hladat.