Ahojte, mam 30 a uz od svojich 15 rokov mam problem cestovat pretoze ma vsade chyta hnacka.
Zo zaciatku to bolo len pri jazde autobusom, vlakom a niekedy aj autom. Lenze teraz sa moj problem rozsiril uz do extremu...
Vysvetlim:
Hoci kde idem, hoci len na nakup, na prechadzu, kupalisko vzdialene 20min cesty autom alebo do ineho mesta zacinam panikarit ze to na mna pride a ja nebudem mat moznost... Jedine co mi pomaha ked viem ze po blizku je WC, inak mam velke bolesti a krce, potim sa a som velmi nervozny.
Niekedy to dokazem ovladat a niekedy musim ist na WC, najhorsie je ak nieje kam...Su situacie kedy sa upokojim a zabudnem na vsetko, ale niekedy trpim cely cas co som s domu.Priklad : cestujem autom do ineho mesta, celu cestu mam krce, zastavim na benzinke 2x,pridem do toho mesta,som v strese ale zvladam to. Cestou domov zabudnem na problem a je mi fajn...
Najviac mi pomaha alkohol,vtedy sa odviazem a uzivam si aj cestu lietadlom, ale to nieje riesenie. Pred dlhsou cestou nejem aj 24hodin a lietam na wc kazdu chvilu aby som sa co najviac vyprazdnil ale to velmi nepomaha lebo je to psychickeho povodu...
Velmi ma to obmedzuje, chcem chodit na dovolenky, do prirody a pod. ale bojim sa. Moja partnerka to nedokaze pochopit, stale sa vyhovaram ze sa mi nikam nechce a citim ze ju koli tomu stracam a pritom by som ju vzal aj na koniec sveta... Je velmi hyperaktivna a nudi sa pri mne. Posiela ma terapie ale ja to chcem riesit nejakym inym sposobom a preto vas ziadam o radu. Co mam podla vas robit? Dakujem za kazdu odpoved.
Psychicky problem pri cestovani, co stym?
nic ine ako psychologicke terapie ti nepomoze