Neznesiteľné svrbenie po opaľovaní

Marianenka

Ja myslím že alergia. Náhle silné slnenie v kombinácii s nesprávnym prípravkom na opaľovanie resp. Žiadnym. Keď má krém na opaľovanie zaťažujúce tukové zložky alebo je po expirácii. Mne už druhý rok pomáha opaľovací fluid od Annemarie Börlind... Je to originál na alergie na slnko a to viem rozprávať o vyrážkach a svrbení svoje. Teraz mam pokoj stačilo prejsť na ľahký prírodný prípravok. Kupujem na bioskin. Sk vždy v lete majú na ne akciu.. Hľadajte u nich na webe kategóriu alergia na slnko :)

Mortinka

Moj manzel sa spalil neskutocne v Napa Valley pre 3 dnami (1hodinka na slnku bez opalovacieho kremu), vcera v noci mal neznesitelne svrbenie na hrudi ako viaceri opysala. Nikdy v zivote som ho v takych svrbivych bolestiach nevidela.
Dali sme ibuprofen (advil), paralen (tylenol), antihistamin (alergy relief), aloe vera, studenu sprchu, ladove obklady (pomohli na par sekund), ale po 6-8 hodin neznesitelneho bolestiveho svrbenia, sme sa docitali US armada v afganistane odporuca HORUCU SPRCHU. Posledna vec ktoru by ste chceli urobit pre rozpalene telo. V priebehu nikolkych minut svrbenie ustupilo. Dufam ze toto niekomu pomoze. Momentalne je 9 hodin rano a moj manzel spinka uz 5 hodin bez bolesti a srbenia. Vdaka Bozicko za informacie na internete.

Norik

Mam rovnaky problem ako vsetci s tym svrbenim a jedine co mi pomohlo po okupani bolo vyfenovat si miesto kde to najviac svrbelo a ulava nastala tak povediac hned ... a uz len vydrzat kym to cele pominie ...

Lollka

Mas popaleniny 2. stupna a je normalne ze to boli, tam to hojenie nejak vyrazne nedokazes urychlit. Staras sa o to dobre, krem po opalovani a aloe pomozu ale tiez tu kozu nezahoja zo dna na den. Ak by si mal prilis velke bolesti a nemohol normalne fungovat tak proste v pondelok ostan doma, chod na PN. Zdravie mas len jedno a firma kvoli tomu ze nebudes den-dva v praci urcite neskrachuje.

Marry2

Ano, aj ja to prave zazivam, je to ako pri kontakte polozky so sklenenou vatou. Mozno niektori nepoznaju, neviem, ci sa este vobec vyraba.Mna toto svrbenie trapi na Sicilii, na dovolenke, oblast krku a cast hrude, neda sa nedotykat sa toho rukami. Asi skusim v lekarni kupit ten Algasan, ak by ho tu mali.

kluknawa235

Ahojte.

pred troma dnam cize koniec augusta , neviem ako ale tak ma spalilo tak ze mam pluzgiere. prva dva dni klasika palilo, tak som sa natieral kremom po opalovani a panthenol. no na prati den zacalo bodavy slrbenie. samozrejme siel som pod sprchu no akonahle som svrbiace miesto nemal podvodou tak to hned zacalo. i po nastriekani spraju panthenmol som nepomohlo. neako som vydrzal 10 min no nic. Jedine co mi kus pomaha je ze uterak si namovim do octu a prehodim si na mieste kde ma to picha-svrbi a do 10 min zacne ustupovat a po pol hodine si ho dam dole. no ale nemozem potom robit neake velke pohyby pretoze sa to zacne objavovat. neaka rada ako to zastavit? v pondelok do prace a budem musiet neako fungovat. dakujem

Kycera

Martin,
ver, že viem, o čom píšem! A rady poskytujem také, aby človeku pomohli a n e u b l í ž i l i ! Na rozdiel od niektorých "expertov na baterky"! : )

Ak cítiš svrbenie len po opaľovaní, tak sú len dve príčiny, ktoré to spúšťajú :
1. buď si sa nesprávne opaľoval a pokožku spálil,
alebo
2. máš alergiu!!!

Chlapče, ochladzovanie POMÁHA!!! Načo máš hlavu? Začni ju používať! Písala som OCHLADZOVAŤ, t.z., že pri každom jednom neznesiteľnom pocite svrbenia vleziem pod studenú sprchu a robím to dovtedy, kým ma to prestane otravovať! Ochladzovať sa môžeš aj iným spôsobom - studený vzduch, práca s psychikou,...
To, že sa nesmieš škrabať, je samozrejme! Nie si Američan, že Ti treba všetko podrobne rozpísať, či? A máš tam aj ďalšie rady, ktoré Ti dokážu s týmto problémom pomôcť. Asi tak. Ak niečo nerozumieš, daj to prečítať mamine, ona si tým už dokáže poradiť. : )