Samota

Príspevok v téme: Samota
OneWhoWalks

Zdravim, vopred sa ospravedlnujem za dlhy text, dufam ze si ho niekto precita. Necakam ziadne zazracne rady ani navody skor len postoje a nazory inych ludi k danej veci. Moj "problem" spociva v tom ze v poslednej dobe, mozno tak pol roka som sa zacal citit velmi sam. Onedlho budem mat 22 a uz dobrych par rokov zijem zivot samotara. Je pravda ze som introvert a nikdy som nemal nejako vela kamosov, ale doposial mi to nejako neprekazalo. Vacsinu casu som ajtak travil za pc, kde som mal nejakych, tazko to nazvat priatelov, skor ludi s ktorymi som si sem tam popisal a to bolo vsetko z mojej socialnej interakcie ak sa to tak da nazvat. Ako som uz ale pisal, stacilo mi to, netrapil som sa a uzival som si to co som mal rad. Poslednu dobu som zacal na sebe pozorovat, ze mi to ale nestaci a neviem ci to je hormonmi alebo tym, ze som si mozno nejako v podvedomi zacal uvedomovat, ze cas plynie, ja starnem a vsetko ostava po starom. Dokonca mam pocit, ze mi ta samota zacina vadit kazdym dnom viac. Ziaden vazny vztah, ani priatelku som nikdy nemal. Len zopar kamaratov, s ktorymi som sa stretaval na strednej skole, to uz ale davno pomynulo. Niesom typ cloveka, ktory by siel len tak vonku, niekde do baru a tam navazoval znamosti, sam urcite nie. Poslednu dobu sa snazim "socializovat" s ludmi cez internet, skusal som rozne stranky napr. Pokec, lenze tu nastava moj dalsi problem. Viem ze to bude zniet trocha narcisticky a elitarsky, ale mozno to vnimaju aj ostatni tak, neviem. Velmi vela ludi mi tam pride, ako to nazvat, pod moju uroven, samozrejme, nenarazam na kazdeho jedneho jedinca, ktory tam chodi, skor je to myslene tak skupinovo. Velmi vela ludi mi tam prislo hlupych a bavil som sa s nimi asi takym stylom, ako by som sa rozpraval s dietatom. Nemam v umysle sa tvarit nadradene, ale taky dojem som bohuzial mal nie len s ludi na pokeci ale aj z tych v realnom zivote, s ktorymi som sa osobne stretaval, samozrejme ze nie vsetci, alebo bola to vacsina. Mozno som mal len ja smolu a narazal som na takych ludi. Tento fakt celu vec este zhorsuje. Potrebujem sa nejako odrazit, lebo mi ta samota cim dalej tym viac zacina liezt na hlavu, ale prave kvoli tomu ze mam vyzsie naroky na cloveka s ktorym sa chcem zblizit a nenarazam len na opacne pohlavie a fakt ze som introvert mi to velmi stazuju a ja stale len tapam.

93_deväť-tri

Pozri sa, ani ja ho nemám a? :) To nie je choroba. Raz sa určite nejaké dievča nájde. Ako vravím, mohol som zriešiť už nie jedno dievča, ale načo? Ja nepôjdem s hocjakou len preto, aby sa nepovedalo. Na všetko musí dozrieť čas. :)

Flaarik

Neviem co je na tom zle, ked si poviem svoj nazor samozrejme nie kazdy to vie uniest a co je na tom mam 21 rokov, mam na to desne chut, a ziadny sexualny zivot = frustracia. Ale to tu nepochopia ludia co nevedia ake to je takze asi tak, zbytocne sa o tom bavit s niekym kdo ma pravidelny sex.

mnamka257

Flaarik, približne už viem, do akej kategórie ľudí ťa mám zaradiť. maj sa teda pekne a nech sa ti darí

Aja02

Trocha od veci, ale mám jednu otázku pre Prezývku.
Ako si sa v Nemecku dohovoril? :-D Ľudia nemali problém s tým, že nevieš dobre po nemecky?

Flaarik

Co je na mojich prispevkov agresivne nic, napisem co si myslim a je, treba byt uprimny. Lenivy som asi tazko ked budem robit kurz na vysokozdvizny vozik a mam vodicak B. Tak som nieco robil som si na to zarobil s absolventskej praxe. VS skola umna nehrozi skoda penazi ked ucenie neznasam to by ma stalo hodne penazi ked by tam idem len kvoli sexu.

mnamka257

ja si tiež myslím, že na výške najskôr spoznám niekoho s kým si sadnem, keď sme si už vybrali to isté študovať, tak musíme mať niečo spoločné :D

miki25

práveže na VŠ spoznáš viac ľudí a dá sa polemizovať, či nie si s nimi častejšie. niekedy si v škole od 7:30 - 18:30 aj voľné hodiny ešte internát k tomu tak. osobne na VŠ som spoznal dosť veľa ľudí a pokiaľ je to na dnešný typ unverzit min. 200 ľudí ročník tak tam aspoň 15-20 ľudí musíš spoznať, s ktorými si vytvoríš aj taký nejaký vzťah. nech si akýkoľvek. na univerzite poznal som aj starších od seba. spomínam sa, ako ma rozosmialo keď ma učila o rok jedna pekná doktorantka, pri ktorej na izbe som trávil viac času, lebo som mal spolužiačku.

93_deväť-tri

Ja som na výške spoznal kopu ľudí a za rok jeden rok snáď toľko, koľko na strednej za celý čas. Na intráku je super. Ja sa nesťažujem. A hoci mám tak isto 21 rokov, tak ani mojej samote neprikladám veľký význam. Som sám a čo? Kamaráti mi vravia, že prečo som za tie dva roky na výške už nejakú nezbalil, keď bola príležitosť. No neviem, asi som veľmi pohodlný a vravím, že aj na to bude čas. :D
Ale mám kamaráta, ktorý je rok sám a už mu to bije na hlavu. Každý sme iný. :)

mnamka257

Flaarik, keď si lenivý, ani sa nečuduj, že ti prácu nikto nedá. Ale asi ti budem zbytočne niečo vysvetľovať vzhľadom na tvoj postoj k životu a svetu.

OneWhoWalks, viem, že tam nebudem s ľuďmi toľko hodín denne ako na gympli alebo základnej škole, čo mi aj vyhovuje, ale určite tam spoznám nových ľudí, aj na internáte, v inom meste a tak, teda aspoň dúfam...

OneWhoWalks

mnamka257 - Pises, ze ked si sla na strednu, myslela si si, ze sa to zmeni, preco myslis ze prave ta vyska je rozhodujuca? Tam sa s ludmi este praveze menej stretavas. Na strednej si v podstate s ludmi kazdy den 6-8 hodin, na vyske mas napr 3 prednasky v roznych casoch a potom den volna.

autor11 - Ja sa nechcem povysovat nad inych, ale uz z toho, akym sposobom niektori ludia pisu, aky maju pohlad na svet a nazory si o nich vies urobit dobru predstavu akym sposobom uvazuju.

Flaarik - Ked si napisal ze to mame podobne, nedalo mi to a trocha som si ta preklepol. Z tvojich prispekov je jasne ze flegmatik niesi, skor inklinujes ku cholerikovi. Pises vylozene az agresivnym stylom a mas komplexy z neuspechov a davas to dost jasne najavo vo svojich prispevkoch.