Zdravim, vopred sa ospravedlnujem za dlhy text, dufam ze si ho niekto precita. Necakam ziadne zazracne rady ani navody skor len postoje a nazory inych ludi k danej veci. Moj "problem" spociva v tom ze v poslednej dobe, mozno tak pol roka som sa zacal citit velmi sam. Onedlho budem mat 22 a uz dobrych par rokov zijem zivot samotara. Je pravda ze som introvert a nikdy som nemal nejako vela kamosov, ale doposial mi to nejako neprekazalo. Vacsinu casu som ajtak travil za pc, kde som mal nejakych, tazko to nazvat priatelov, skor ludi s ktorymi som si sem tam popisal a to bolo vsetko z mojej socialnej interakcie ak sa to tak da nazvat. Ako som uz ale pisal, stacilo mi to, netrapil som sa a uzival som si to co som mal rad. Poslednu dobu som zacal na sebe pozorovat, ze mi to ale nestaci a neviem ci to je hormonmi alebo tym, ze som si mozno nejako v podvedomi zacal uvedomovat, ze cas plynie, ja starnem a vsetko ostava po starom. Dokonca mam pocit, ze mi ta samota zacina vadit kazdym dnom viac. Ziaden vazny vztah, ani priatelku som nikdy nemal. Len zopar kamaratov, s ktorymi som sa stretaval na strednej skole, to uz ale davno pomynulo. Niesom typ cloveka, ktory by siel len tak vonku, niekde do baru a tam navazoval znamosti, sam urcite nie. Poslednu dobu sa snazim "socializovat" s ludmi cez internet, skusal som rozne stranky napr. Pokec, lenze tu nastava moj dalsi problem. Viem ze to bude zniet trocha narcisticky a elitarsky, ale mozno to vnimaju aj ostatni tak, neviem. Velmi vela ludi mi tam pride, ako to nazvat, pod moju uroven, samozrejme, nenarazam na kazdeho jedneho jedinca, ktory tam chodi, skor je to myslene tak skupinovo. Velmi vela ludi mi tam prislo hlupych a bavil som sa s nimi asi takym stylom, ako by som sa rozpraval s dietatom. Nemam v umysle sa tvarit nadradene, ale taky dojem som bohuzial mal nie len s ludi na pokeci ale aj z tych v realnom zivote, s ktorymi som sa osobne stretaval, samozrejme ze nie vsetci, alebo bola to vacsina. Mozno som mal len ja smolu a narazal som na takych ludi. Tento fakt celu vec este zhorsuje. Potrebujem sa nejako odrazit, lebo mi ta samota cim dalej tym viac zacina liezt na hlavu, ale prave kvoli tomu ze mam vyzsie naroky na cloveka s ktorym sa chcem zblizit a nenarazam len na opacne pohlavie a fakt ze som introvert mi to velmi stazuju a ja stale len tapam.
Samota
Ahoj.Najväčší problém bude asi v tom že nemáš s kým ísť do baru jak si povedal a tým pádom nemáš možnosť sa nikde zoznámiť.Ak máš nejakú zálubu ktorej sa venuješ bolo by dobré nájsť ludí ktorý majú tú istu zálubu a robili by ste to spolu. Alebo jedoducho výjsť z tvojho komfortu ktorý je napr. - ležanie doma pred Tv alebo PC.A začať niečo robiť výjsť z toho že si samotárr a vzoprieť sa tomu skúsiť niečo čo sa ti nezdá byť dobré a neveríš si v tom zmeniť to práve preto to skúsiť!Sám podla seba viem aké to je ale v inom zmysle v tom že som nemohol nikdy nikomu veriť...Ale funguje to takto ak budeš aj niekde vonku potichu sedieť nikto si ťa nevšimne nebudeš zaujímavý možno aj ten druhý kamarát/buduca priatelka hladajú niekoho ako si ty ale ked si potichu nemajú šancu to uvidieť spoznať sa stebou.Dúfam sa ti podarí nájsť si niekoho :) Veľa štstia :)