Ochlpenie....

Príspevok v téme: Ochlpenie....
alexova

mam pocit,ze uz dalej nevladzem. pisala som sem uz a pytala sa na dake radi.ale uz som uplne na dne.
uz to budu dva roky co ma trapi nadmerne ochlpenie ..skoro vsade. psychicky som to vobec nezvladam. nic ma nebavi vobec nic ma nevie rozptilit nedkoazem chodit medzi ludi.
keby sa to dalo aspon normalne odstranovat ale zarasta to do koze celkovo ma uz aj zlu pokozku holit neprichadza do uvahu hned mam vsade rany a vyhadzem sa.

tento problem som pred 2 rokmi nepoznala zila som uplne normalny zivot. v podstate som bola stastna ale ja sa uz ani nedkoazem usmiat, ked sa niekto smeje a tesi mna to rozculuje a dostavam sa do paniky.

beriem neurol obcas uz ani nevnimam kolko toho pojem mam strasne zachvaty hnevu a placu.. som mlada zena (22) ani kila mi nejdu dole mam nadvahu na pohlad to nieje hrozne ale ja sa citim uplne strasne .
predtym som bola normalna vesela baba pacila som sa sama sebe, a to je naozaj podstatne pacit sa sama sebe no teraz sa sama sebe jedine hnusim:( uz neviem ako dalej... nemam ziadnu podporu na vsetko som vzdy sama .ja viem kto to precita povie si ( booze ludia maju horsie problemi) som si toho vedoma. ale mna uz uplne prestal bavit zivot nevidim dôvod rano sa zobudzat... prepace explodovala by som keby som si niekde nevyliala pocity.

matway

alexova, žiť s tým je určite ťažké, no únosné, ak si to spríjemníte....Rady sú tu hádam zo všetkých odvetví, čo sa človeku až zatočí hlava, lebo ak by všetko skúsil, cítil by sa ako pokusný zajačik, čo skúška, to omyl!!! Jedno je pravda, že máte hormonálnu poruchu...a prečo vznikla? Na tieto otázky budem čakať odpoveď. Kde ste pred problémom bola na dovolenke? Aké domáce zvieratá máte doma alebo v svojej blízkosti? Máte nadváhu, kedy ste začala priberať a metabolizmus zkolaboval? Aké škodliviny sú vo vašej prítomnosti a aké rozpúšťadlá používate?

Agnes998

No a bola si na kompletnom gynekologickom vysetreni? Vysetrovali ti hormony? Tvoj problem sposobuje najcastejsie nadbytok muzskych hormonov a to sa da liecit. Urcite ti velmi pomoze aj to, ak zacnes brat zenske hormony (antikoncepciu) a najlepsie s vyssim obsahom hormonov.

Anezka

sú aj dobrí ľudia :) ja si tiež častokrát myslím že nie, ale ľudia dokážu byť aj chápaví a milí, aj keď bohužiaľ takých zlomyseľných je veľa :( ale veľmi mi je ľúto ako o sebe píšeš, lebo ako keby som v tých slovách videla seba, aj keď ja to neprežívam až tak ako ty, ale tiež často krát upadám do depresií a trápim sa, kazím si dni, hádam sa s ľuďmi, ktorí za nič nemôžu, som odutá a hnusná a potom si uvedomím, že len sebe tým škodím, takisto ako aj ty, ľudia ťa budú mať radi aj keby si vyzerala akokoľvek, pokiaľ im nedáš dôvod aby ťa radi nemali a to si nemyslím, že by si bola nejaký zlý človek a verím, že ti to trápenie veľmi bráni v bežnom živote :( ale pozri sa, si mladá baba, máš pred sebou ešte všetko, naozaj všetko, aj tie deti aj celý život, s postavou sa dá niečo robiť aj ja som začala cvičit a za necelé 2 mesiace som schudla 4 kilá a ľudia si to hneď všimli :) určite si pekná baba, ktorá to len v sebe musí objaviť :) a zase sa začať usmievať ako predtým, sprav všetko pre to aby si sa cítila lepšie nech to stojí čo to stojí ( nemyslím len finančne ), dopraj si to čo máš rada, kúp si niečo pekné na seba,sprav si rôzne skrášlovacie procedúry ako to len my baby vieme :P nalakuj si nechty a všetky tie blbosti, vďaka ktorým sa cítime aspon o trochu príťažlivejšie, dopraj si veľa zeleniny, ovocia (nie je nič lepšie) kúp si svoju obľúbenú vôňu, ak máš psíka, alebo dobrú kamarátku chodte na dlhú prechádzku a zahoď všetky starosti...proste urob všetko to čo máš rada choď tam kde to máš rada a každý deň si dopraj niečo čo ťa poteší a vyčarí ti úsmev :) dá sa to :) možno ak zmeníš myslenie a zlepší sa ti psychický stav, odídu aj tvoje problémy, alebo minimálne sa zlepšia... a okrem toho nezabúdaj na to, že vždy sa nájde niekto, kto ti bude chcieť pomôcť, bohužiaľ častokrát sú to cudzí ľudia, ale hlavné je že sú :)

MultiLevel

Nuz, co sa tyka toho jedla, fakt si na to davaj bacha. Rozumiem, ze ked ma clovek nervy, tak poje co mu pride pod ruku, ale nema zmysel dlhodobo jest zdravo a potom to pokaslat takymto sposobom...Musis sa drzat a nejest nic, co ti skodi. Musis sa naucit jednoducho ovladat. Inak, skusala si uz aj psychologa?

tmv

Lenze Mgr.Podhornej musis napisat podrobne, ake mas problemy, napr. spomenut o menzese a liecba je niekedy dlhodoba. Skus si dat podrobne vysetrit mocovopohlavny system, su nejake specialne vysetrenia za platbu.

alexova

Mgr.Podhornej mi zostavila kuru, ktoru som uzivala dva dni a chlpatela som este viac minula som dost vela a este horsie ale aspon som skusila..

Samozrejme bola som u lekara,dokonca u 3 ... kde mi dvaja potrrdili mierne znizenu stitnu zlazu,a treti to vylucil. brala som lieky na stitnu zlazu ale mavala som z nich este horsie depresie tiez som musela vysadit.

teraz uzivam len prirodne veci z ktorích nevidim zhorsenie ale dako ani moc zlepsenie ,asi ockavam od toho vela preto som na teba taka kriticka. beriem tablety maca a wild yam. problem je urcite v hormonoch nemavala som ani messtraciu zopar mesiacov ale uzivala som kvapky femigard a cca po pol roku som dostala normalnu mesntaciu..

pijem aj bylinkove caje zenske,na presistenie obliciek na stitnu, mätovy...vraj pomoha na nadmerne ochlepnie. minula som uz strasne vela penazi na tento moj problem niekto by si zato kupil 2 auta.... mne to znicilo zivot. tuzila som po detoch mala som partnera, teda mam stale ale ja uz moc nevnimam bezny svet zijem si v tom svojom trapeni ... hoci sa mi snazi pomahat nechape hlbku toho ako sa citim takze podporu v nom uz nehadam.

asi najhorsie je ze nezvladam psychiku a tak sa tomu ani neviem statocne postavit,vzdy som bola plna zivota pomahala inym ak mali problemi vzdy som bola usmiata a milovala zivot. chcela by som sa vratit opät do svojej "koze" ....

snazim sa jest zdravo hoci ma casto ovladne panika ,a jem co mi pride pod ruky... dakujem vam velmi ste ma potesili svojimi prispevkami je vidiet, ze este existuju aj nezistní dobry ludia

Boltonka

Mám jedného známeho ktorý mal ten istý problém nadmerné ochlpenie ktoré mu sposobovalo psychické problémy.Bol na odchlpení laserom myslím si že tým by to malo ísť ale to chce viacero sedení zvyknú byť na to aj zlavy.

MultiLevel

Alexova, srandu a posmesky si z teba bude robit len hlupy clovek...
Skus opisat svoj jedalnicek, mozno najdeme spolu este nieco, co treba vyhodit a naopak, co pridat. Pokus sa davat do seba co najmenej umelych veci a jedz naopak co najviac zivej stravy. Plus ak sa zacnes hybat, zacnes sportovat, pohybovat sa, budes sa citit lepsie a lepsie. Urcite! Skus mozno sportovat tak, ze v pondelok pojdes na hodinku na bike, v stredu korcule alebo plavanie, v piatok si daj dlhu prechadzku, no a cez vikend si zacvic uplne jednoduche a obycajne cviky, ktore najdes na nete.
Mimochodom, mozno som to prehliadla, ale bola si uz u doktora?
A to najhlavnejsie, mala by si sa zacat mat rada. Tak strasne jednoducho sa to pise, ale asi to bude pre teba velmi tazke. No ak to skusis, uvidis, ze sa ti ulavi a zacnes sa inak vnimat. Hovor si, ze si krasna a uzasna zenska, aj ked mas teraz nejake zdravotne problemy. Ako to prislo, tak to aj odide...ty budes s tym bojovat. Ale i napriek tomu sa lub, lebo si jedinecna a urcite velmi sikovna baba!

alexova

dakujem vam vsetkym.. naozaj ste ma prekvapili ze ste si nerobili srandu, snazim sa toho zbavit no ked nieje , "poriadku" hlava nemoze byt ani telo som psychicky na dne nemam bezne depky, je to o cosi vaznejsie ale snazim sa s tym bojovat.

stravu som si uprvila uz moc davno a vidim ze je to o cosi lepsie ale urcite nie natolko aby som sa bez obav ukazala vonku..to bude este na dlho ale hadam to dako zvladnem dakujem vam !