Hemoroidy?

Príspevok v téme: Hemoroidy?
BashQa

ahojte, mám 19 rokov a asi pred 4 dňami mi začali bolesti v oblasti konečnika pri vypradznovani. cítim takú ostrú bolesť štípe to ale nekrváca. bojím sa s tým isť ku doktorovi. môžu to byť hemoroidy? môžem ich mať v takom nízkom veku ? viete poradiť niečo čo by mi pomohlo? ďakujem za odpovede

petroneta

nepíšeš o svojej telesnej hmotnosti, ani či si podstúpil liečbu antibiotikami, či netrpíš zápchou a podobne. Hemoroidy nie sú podmienené vekom, ale týmito činiteľmi.

príznakky

Príznaky a symptómy hemoroidov závisia od ich umiestnenia, teda či sú vnútorné alebo vonkajšie. Vnútorné hemoroidy sú umiestnené v konečníku a sú neviditeľné a bezbolestné. Vonkajšie sú naopak viditeľné a veľmi bolestivé. Vznikajú nadmernou expanziou pri stolici, čo spôsobuje krvácanie a vytláčanie žíl análnym otvorom. Ak sú tieto žily podráždené, môžu vyvolávať svrbenie, alebo krvácanie. Výmena toaletného papiera za jemnú vlhkú utierku napomáha k zmierneniu bolesti.

Vznik zrazeniny pri hemoroidoch

Pri nedostatočnom prekrvení hemoroidy nadobúdajú modrú, fialovú alebo až čiernu farbu. Z nahromadenej krvi niekedy vzniká krvná zrazenina, ktorá spôsobuje intenzívnu bolesť, opuch alebo zápal. Pri krvácaní z análneho otvoru alebo pri krvavej stolici je vždy potrebné navštíviť doktora, pretože krvácanie nikdy nie je dobré znamenie a môže ísť o závažné ochorenie.

Zimne obdobie a hemoroidy
V zimnom období môžete zaznamenať zmenšenie hemoroidov. Tento stav je však iba dočasný, pretože sa znovu objavujú pri zvýšenej námahe alebo zápche.

Krvácanie hemoroidov
Základným príznakom hemoroidov je krvácanie, ktoré je spôsobené podráždením stolicou. Svetločervené krvavé stopy si môžete všimnúť priamo v stolici alebo na toaletnom papieri.
Svrbenie hemoroidov

Ďalší symptóm je svrbenie, pálenie alebo podráždenie análneho otvoru, ktoré spôsobuje nepohodlie. Škrabaním podráždeného miesta vzniká ešte väčší opuch a táto oblasť sa stane omnoho bolestivejšou.
Bolesť

Vonkajšie hemoroidy sa spájajú s bolesťou a každý pohyb aj poloha tela vyvolávajú nepohodlie a neustále vrtenie sa. Chôdza, sedenie aj státie sa tak stávajú veľmi nepríjemnou aktivitou.
Hrčky

Hrčky, známe aj ako hrudky alebo uzlíky, sa vytvárajú v okolí análneho otvoru. Niekedy bývajú malinké ako zrniečka, ale aj väčšie. Sú veľmi citlivé a aj bolestivé. Tento uzol sa môže samovoľne zvraštiť, čiže sa krvná zrazenina vstrebá. Môže po nej zostať malá hrčka, ktorá však znepríjemňuje hygienu análneho otvoru a zvyšuje riziko opätovného výskytu hemoroidov. Je preto vhodné ju chirurgicky odstrániť.
Stáva sa, že tieto hrčky prasknú a zrazená krv vytečie von. V tomto prípade je nutné dbať na vzornú hygienu análneho otvoru, ktorou sa dá predísť neskorším komplikáciám ako napríklad zaneseniu infekcie do rany.

lh95

skus ist za obvodnym lekarom a ked tak sa pytaj na vysetrenie mna poslali na chirurgiu a tam mi strčil prst do zadku a povedal ze mam hemeroidy a mal som ist aj na tu kameru ale na to som uz nemal ale budem musiet sa mi zda ze je to horsie a horsie som to podcenil a mam tiez 19 a mam to uz dlhsie